מאלידביים או זנזיבר
-
רוצה לתכנן טיול ליום הנישואים ומתלבטת מה יותר כדאי
זנזיבר או סרי לנקה וסיום במאלידביים
מבחינת אטרקציות , פיעליות , עלויות ובאם כדאי להרחיק עד המלאדיביים
בשביל חוף ים
-
דעתי האישית: סרי לנקה ומאלדיבים ובגדול! יכול להיות אמנם שזנזיבר היום מעט יותר זולה משילוב שלסרי לנקה והמאלדיבים – ובמיוחד עם הדילים שיש עכשיו לזנזיבר, אבל מבחינת איכות ותמורה לכסף – סרי לנקה והמאלדיבים טובים בהרבה. מבחינת החופים סרי לנקה וזנזיבר משתווים – זה תלוי היכן שוהים בסרי לנקה. החופים הדרומיים של מיריסה ואונהואטונה הם חופים נהדרים לשהיה של כמה ימים. המאלדיבים הם משהו אחר לגמרי – איים קטנטנים עם מים צלולים ומלונות פאר, אבל למאלדיבים נוסעים בד”כ לכמה ימים של נופש. מבחינת פעילות – לדעתי סרי לנקה לוקחת ובענק – אפשר לטייל בה ולראות המון – מפארקים וחיו טבע, דרך מקדשים וארמונות ועד לנופים הרריים וטיפוס על פסגות כדי לצפות בזריחה. מבחינת עלויות: המאלדיבים יקרים, אבל מדובר איכות ברמה! סרי לנקה לא יקרה ומתאימה בהחלט לכל כיס. זנזיבר מעט יותר יקרה מסרי לנקה אבל האיכות היא ברמה הרבה יותר נמוכה – רמת השירות, הרמה של המלונות והאוכל ובעיקר העלות מול מה שמקבלים בתמורה. אם הולכים לזנזיבר אז הייתי ממליץ על שילוב של ספארי יבשתי בטנזניה – אבל המחירים מאד יקרים. בקיצור – שילוב של סרי לנקה עם המאלדיבים.
אני יכול להעיד אישית כי הייתי בכל המקומות הללו – כחודשיים וחצי בסרי לנקה, שבוע במאלדיבים וחודש וחצי בזנזיבר. בכל המקומות עסקתי בצלילה והדרכת צלילה אבל גם טיילתי וראיתי את הטבע ואת הנופים. לדעתי זנזיבר אמנם מקום נחמד – אבל לא שווה את הכסף. לעומת זאת סרי לנקה נותנת תמורה מצויינת לכסף. המאלדיבים הם נופש של כמה ימים לקינוח

-
מסכים לחלוטין עם רן