טרסות אורז בתאילנד
-
מטיילי תאילנד

אנחנו רוצים לעשות טרק של יומיים או שלושה ותוהה איפה (יש בכל מקום בערך… צ’אנג מאי, צ’אנג ראי, פאי, דוי אינטנון ומה שביניהם
). מסיפורי הטיול רואה שטרקים כאלה פחות נפוצים פה בפורום אבל מבחינת נופים שהתרשמתם- איפה הנופים יהיו הכי יפים (בדגש על טרסות האורז)?
מחפשת שיהיו המון טרסות אורז יפות (שלושה ימים בין טרסות בפיליפינים ואני רק מחכה לנופים כאלה שוב...), מפלים והרבה ירוק. מעדיפה נופים של טרסות מאשר ״סתם״ ג’ונגל (בדגש על המרכאות… גם ג’ונגל זה לא סתם).
מה דעתכם?
המון המון תודה!
-
שירה, אתגרת אותי, ניסיתי לדלות מנבכי זיכרוני, ובעיקר מזיכרון המחשב, טרסות אורז בתאילנד.
טרסות אורז כמו בצפון לוזון לא תראי בתאילנד. עושה רושם שהתאילנדים מעדיפים לגדל את האורז במישורים ובעמקים, בשדות הרבה יותר יעילים מהטרסות.
מה שכן מצאתי, גידולי ירקות במדרונות תלולים.
אזור איסאן בצפון מזרח תאילנד הוא אסם התבואה העיקרי של תאילנד. האזור מישורי ברובו אבל יש כמה הרים והבולט שבהם “פו הין רונג קלה” שהוא גם שמורת טבע מעניינת שיכולה לספק לכם אזור לטרקים רגליים. מצב קישור לבלוג שכתבתי לטיול בצפון מזרח כולל ההר.
שדות אורז יפים יש לרוב בצפון ובמרכז.
-
תודה רבה יוסי! והתמונות נראות מקסים.
ואם מוותרים על הדרישה של טרסות (אני מבינה ממך להנמיך ציפיות במובן הזה), איפה הכי הכי לעשות טרקון של יומיים שלושה? שיש למה מפלים, נופים, לינה בכפרים וקצת ניתוק מ״העולם החיצון״.
-
שירה,
לפני חמש שנים התארחנו כמה ימים בטאטון בגסטהאוס בשם OLD TREES HOUSE.
מקום קסם בבעלות אירופאי ורעייתו המקומית. תומכים ומאמצים את הכפריים באזור.
הם מארגנים טרקים, טיולים ושייט באזור.
מציע שתכנסי לאתר שלהם דפדפי בדפי המידע השונים ואם ימצא חן בעיניכם צרי איתו קשר.
http://www.oldtreeshouse.net/en/en_sejour.html
בינתיים כמה תמונות מהאזור
-
יוסי
משום מה ההודעה התפספסה לי ורק עכשיו רואה
. חבל דווקא נשמע נהדר! יישמר לפעם הבאה...
.רק חוזרת לעדכן-
למי שממש אוהב את הנופים של טרסות האורז (כמוני) ה-מקום שראינו בו את השדות הכי יפים היה פאי
! פחות כטרסות מדורגות ויותר כשדות גדוליייים, מרחבים של ירוק עז.אז אמנם זה בהחלט לא בנאווי אבל זה גם מקסים

מצרפת כמה תמונות.

-
שירה,
אז אני מבינה שבסוף כן בחרתם להגיע לפאי ואהבתם

יהיה סיפור ?
-
כן, בסוף (בספונטניות גדולה יש לציין) הוחלט כן להגיע לפאי ואהבנו מאוד (הנוף שונה בעיניי ומקסים ממש). אממה, לא מבינה איך מבלים שם 4 ימים...

מקווה לכתוב סיפור אבל כנראה ייאלץ לחכות קצת (מצד שני גם על הפיליפינים לקח לי חצי שנה- בסוך זה מגיע
) -
פאי שווה.
יש אנשים שמבלים בקופנגן חודשים. מה זה ארבעה ימים בפאי לעומת חודשים באיים?
-
מסכימה איתך. לפעמים רוצים יותר ולפעמים לא גם אם המקום מדהים (שלא תבין לא נכון פאי באמת מדהימה(!) בעיניי).
אגב אני לא האמנתי ש9 ימים באיים לא יהיו יותר מדי בשבילי. בסוף היה חסר לי ימים

-
אני יכול למסור לקריאה את הספר 7250. הספר קצת ככה ככה אבל חלק ניכר מהעלילה שלו מתרחש בפאי ובאיים.
-
באיים אני דווקא יכולה בקלות להבין למה לבלות חודשים
-
היי,
שמח שנהניתם, יחד עם כולם מחכה לבלוג מקיף