סקוטלנד - הטיול שלנו
-
חזרנו לפני 4 ימים משבועיים בסקוטלנד. איך לומר זאת, קשה לחזור לשיגרה הרגילה אחרי שבועיים עמוסים בנוף דרמטי ועוצר נשימה של הרים גבעות ועמקים, אינספור אגמים וחופים מפורצים ואנשים חמים ואדיבים.
מי אנחנו?
אני (טלי) המתכננת והמבצעת, בעלי שמתפקד בתור הנהג (ביחוד שמדובר על נסיעה בצד שמאל), ושני הילדים - בני 8, 10 שרגילים לטיולי טבע, בוגרי סלובניה, אוסטריה, סלובקיה והפירנאים. אנחנו מעדיפים בעיקר טיולי טבע, נופים וחיות והאטרקציות רק מהסוג שמשתלבות בטבע.
אז איך הגענו לסקוטלנד?
לאחר טיול מיוחד במינו בפירנאים הספרדיים והצרפתיים שכלל המון מסלולי הליכה חיפשנו משהו שלא “ירד ברמה” של העוצמה. לפני כמה שנים קראתי את הבלוג של מיקהמיקה עם הבית על האגם והנופים המדהימים וזה לא יצא לי מהראש. אחרי קריאה נוספת בפורום החלטנו ללכת על סקוטלנד.
פרטים טכניים:
כרטיסים באיזיג’ט למנצ’סטר הוזמנו כ 11 חודש מראש למשך שבועיים.
לינות: הלוך וחזור: שדה תעופה מנצ’סטר.
אדינבורו: 2 לילות.
אבימור: 3 לילות.
סקאי: 3 לילות.
עמק גלאנקו: 3 לילות.
איזור סטירלינק: 1 לילות. (קיצור הדרך למנצ’סטר מעמק גלאנקו ומתן אפשרות למעבר באיזור האגמים).
כמה תמונות לפתיחת התאבון
-
טלי ברוכים השבים.
איזה כיף עוד סיפור טיול בסקוטלנד אהובתי…
יהיה כיף!
-
טלי,
ברוכה השבה ואיזה כיף שהצטרפת למספרים.
כל כך משמח שהשנה יש המון שטיילו באי הבריטי בכלל ובסקוטלנד בפרט.
את התמונות הנפלאות שלך כבר ראיתי בקבוצה שלנו בפייסבוק וכעת אני מסוקרנת מאד לשמוע את הסיפור.
-
אלון,
המאמץ שלנו השתלם...תראה כמה נוהרים לסקוטלנד בזכות המסלולים שלך והבית שלי...

כעת נעשה בדיוק אותו דבר, אבל על אירלנד….

-
יוצאים לדרךיום שני הגיע, מתייצבים בטרמינל 1. כבר שמגיעים מתבשרים שהטיסה נידחתה מתשע בערב לעשר וחצי. מזל שהזמנו את הרכב רק לבוקר והמלון בשדה תעופה. בעשר וחצי מגיעים ל gate ומגלים שהטיסה בוטלה!! הסתבר שהמטוס של איזי ג’ט נחת נחיתת חירום בבולגריה בגלל מצב רפואי. ייקח זמן עד שיגיע לארץ, עוד לא ידוע מתי. מהרגע שיגיע יש חוק שצריך להמתין 13 שעות כדי לתת לצוות מנוחה. אני לא צריכה לתאר את ההלם והשוק שהיינו. רכב שהוזמן, שרשרת של מלונות ונזק של איבוד יום טיול!. בנתיים הסיעו את כולם לטרמינל 3 לאסוף את המזוודות וחילקו אותנו למלונות. בדרך למלון קיבלנו את הבשורה שהטיסה תצא למחרת בשעה 17:00.

הלכנו לישון אחרי 3:00 בלילה, אחרי שקיבלנו חדר במלון שלא היה ערוך לכמות של נוסעים ושליחת מיילים למלונות ולאויס.
למחרת הגענו שוב לטרמינל 1, עברנו הכל מחדש והתייצבנו ב gate בחמש כדי להתבשר שהצוות לא הגיע ותקוע בפקקים. רק בשש הצוות הגיע והחל לנקות את המטוס. בשבע נכנסנו למטוס ורק בשמונה המראינו. יום מתסכל ומייאש.
המסקנה שלי: יכול לקרות בכל חברה אך אני מאמינה שבחברות הגדולות היו שולחים במהרה צוות ומטוס חלופי ולא יוצרים דחייה של 24 שעות בטיסה. אני אישית בעתיד אעדיף לא לטוס בלואו קוסט בטיול משפחתי באוגוסט.
-
מיקהמיקה ואלון, יש לכם חלק חשוב בטיול שלי! אכן המאמץ השתלם.
-
טלי,
גם אני פה, מצפה לשמוע על הטיול. אמנם ראיתי קצת תמונות, אבל אשמח לשמוע על כל ההתרשמויות והחוויות

עוד סיפור סקוטלנד, ממש השתלטנו על הפורום

-
היום הראשון סוף סוףדיאנה, כיף שהצטרפת! גם מהסיכום הראשון שלך למדתי המון.
יום 1
קמנו מוקדם ומיד הלכנו לקחת את הרכב בתיקווה שאויס לא נתנו אותו כבר למישהו אחר. יצאנו לדרך לכיוון אדינבורו מנסים לחשוב איך לדחוס יום וחצי לחצי יום
. אחרי נסיעה עם מעט עצירות הגענו לאדינבורו. המלון שהוזמן היה crain hotel. https://www.thecairncollection.co.uk/hotels/cairn-hotel-edin burgh/ממוקם במרכז במחיר יחסית זול לתקופת הפסטיבל. מיהרנו להתארגן וללכת להנות מחצי היום שנותר לנו. הילדים כבר היו עייפים מכל תלאות היומיים האחרונים אך השתדלנו להנות כמה שאפשר, לשים את תקרית איזיג’ט מאחורינו ולהתחיל סוף סוף בטיול. פסטיבל הפרינג’ השאיר טעם של עוד! הכל מאד ססגוני, אוירה מעולה והופעות ממש מגניבות. מומלץ מאד להגיע לאדינבורו בתקופה הזאת.
-
וואו באמת סקוטלנד מככבת פה העונה.
שמחה שגם אתם הייתם ונהניתם.
-
טליק,
ברוכים הבאים!
שמחה לקרוא סיפור נוסף מסקוטלנד.
לא נעים לקרוא על הטרטור בטיסה הלוך.
טסנו הרבה פעמים עם איזיג’ט בקיץ ואף פעם לא היה עיכוב של יותר משעה.מקווה שההמשך היה מוצלח!
סמדר -
גם אני שמחה על עוד סיפור סקוטלנד!
צריכה להחליט לפני המכירה של איזיג'ט..
(למרות הכל נראה לי שאקח את הסיכון).
מצפה להמשך!
-
מיכל, אכן המאמץ משתלם. וזה לא פשוט לשכנע אנשים להגיע לאי הבריטי עם המגבלות של נהיגה בצד שמאל ומזג אוויר גשום.…
-
סמדרולה, אוליב ופנינית, שמחה שהצטרפתם!
בעניין הטיסה, רק להבהיר, ברור שזה יכול לקרות לכל החברות. אני נוטה להאמין שחברות גדולות היו מתאוששות מהר יותר וזה היה יוצר פחות נזק לטיול. אבל כמובן שצריך לשים את כל הקריטריונים על הכף כולל העלות.
בנוסף, מסקנה שהגעתי אליה, שעדיף לטוס עם קונקשיין לאדינבורו או אינברנס. היו לנו המון המון נסיעות במסע הזה כך שהייתי בדיעבד מוותרת על ה-4 שעות נסיעה הלוך וחזור ממנסצ’סטר.
-
תודה רבה על ההשקעה. אחרי טיול מוצלח בצפון אנגליה, סקוטלנד על הכוונת שלנו לטיול עתידי (תחרות עם אירלנד).
-
שלום טליק
שמחה לשמוע עוד סיפור מהפנט על סקוטלנד.
מחכה להמשך הסיפור ומקווה שההמשך פיצה על ההתחלה הקשה.
גם אני לקחתי טיסה למנצ’סטר הלוך וחזור, ומתכננת יום טיול בדרך לאדינבורו,
וביום לפני אחרון מאזור לוך לומונוד שיבצתי טעימה מהאגמים של צפון אנגליה.
התלבטתי הרבה לפני שהחלטתי על טיסות אלה אם לקחת קונקשן או לא.
העדפתי יום טיול מאשר להעביר את הזמן בקונקשן למרות הנסיעות.
הטיול עוד לפניי כך שמעניין איך זה יהיה
שבוע נפלא וחג שמח

-
היום השנייום 2:
קמנו בבקר והתלבטנו האם “לגנוב” עוד כמה שעות עבור אדינבורו בגלל היום שנאבד..לבסוף החלטנו לחתוך כאן את רצף הדחיות ולהמשיך בתוכנית המקורית.
יצאנו לדרך לכיוון אבימור.
עצרנו בדרך בעיירה המתוקה פיטלוכרי לצפות בסכר החשמל וסולם הדגים. בשנות הארבעים של המאה הקודמת, חברת החשמל המקומית בנתה תחנה הידרואלקטרית וסכר לאורך נהר טאמל (Tummel) העשיר בדגי סלמון. על מנת לא לפגוע במחזור החיים של הסלמונים נבנה סולם דגים העוזר להם לעבור את המיקטע של הסכר.
התחנה הבאה היתה תצפית queen view. סטייה קטנה מהכביש הראשי לטובת קטע נסיעה בכביש צר מאד אך יפיפיה בתוך יער לאורך נהר טמל שלבסוף מגיע לתצפית מדהימה על אגם טמל. תצפית יפיפיה ומדהימה ממש שהיתה אהובה במיוחד על המלכה ויקטוריה והמשקיפה על כל לוך טמל המקסים.
משם המשכנו למפלי ברואר. סוף סוף טיול טבע. מסלול מעגלי מאד יפה וקליל, הליכה בשביל בתוך יער צמוד לנהר, עולים ל-2 גשרים ומפלים ולאחר מכן יורדים מהגדה השניה. מומלץ מאד!
הילדים בשלב זה כבר רצו מאד להתמקם למלון וכבר הערב התקרב (למרות האור שנישאר עד מאוחר) לכן נסענו ישירות למלון שבו לנו בשלושה לילות הבאים. מלון מרשת הילטון Hilton Coylumbridge. מומלץ מאד למי שמגיע עם ילדים: בריכה מקורה, חצר מגניבה עם מתקנים, משחקיות לקטנים יותר, פארק טרמפולינות (בתשלום), השכרת אופניים וכו. אנחנו נהנו בו מאד.

-
טלי,
ראיתי סיפור על סקוטלנד ומיד נכנסתי. מיד שומרת במועדפים. בשנתיים האחרונות היינו באנגליה.
אנחנו היינו על המטוס שנחת בבולגריה בדרכנו חזרה ממנצסטר. תינוק חולה. אנחנו יושבים במטוס ומטפלים בו באמבולנס. סתם מחכים כי אחכ אמרו שלא ניתן לעלות את המשפחה חזרה למטוס אחרי שירדה למטה. בקיצור – סיוט . עכוב של 6 שעות. ישבנו במטוס. לא נתנו לרדת ולא חלקו אוכל. בעניין הזה אני גם מסכימה שבחברה רגילה היו מתנהגים אחרית וכבר היינו מקבלים אוכל. בטח לא היו מחכים להמראה ואז מוכרים אוכל מהעגלה. במקום בשמונה בערב נחתנו בארץ אחרי שתיים בבוקר. מתיש.
התמונות שלך נהדרות. מחכה להמשך.
טל
-
וואו טל, נישמע סיוט לשבת 6 שעות במטוס בלי שהוא בכלל מתקדם!
עכשיו אני מבינה שזה היה חמור עוד יותר כי אמרו לנו שהצוות צריך מנוחה של 13 שעות אבל בפועל מ 2:00 עד 20:00 זה הרבה יותר. אגב מלבד המלון בלילה, גם אנחנו לא קיבלנו ארוחות מהבוקר עד שהמראינו ב 20:00 ..
אכן סקוטלנד הצליחה לפצות על זה בהמשך!
-
טלי – לא משנה כמה סיפורים יש מסקוטלנד ואפילו מאותם מקומות – זה תמיד חגיגה לעיניים,
אנחנו מכוונים מאוד לאזור הזה, אל תחסכי בפרטים, וכבר שאלה:
שמתי לב לשני דרכים הגעה ממנצ’סטר לאדינבורג/גלזגו – טיסות קונקשן או נהיגה עצמית, אולי פספסתי משהו – האם רכבת לא יכולה להיות פתרון?
עוקבת בהתלהבות,
ליליה

-
היום השלישייום 3:
סוף סוף לא צריך לארוז למלון חדש ואפשר לצאת לטייל ברגוע!
יצאנו לרכיבת אופניים ישירות מהמלון לכיוון לוך Eilein. הקפנו את האגם המקסים ועצרנו בכל מיני נקודות יפות בדרך להנות מהנוף. כמובן שאפשר לעשות זאת גם רגלית, ישנה חניה סמוכה לאגם.
חזרנו למלון, בנתיים בזמן שהתארגנתי להמשך היום הילדים ניצלו את הזמן לקפוץ בפארק הטרמפולינות שסמוך למלון ולשחק עם הכלבי קוקר ספנייל של הבעלים

נסענו ל RZSS Highland Wildlife Park - ביתו של אוסף חיות שפעם הסתובבו פה באופן חופשי. איילים, סוסים לבנים, דובים חומים, זאבים, חתולי בר ואפילו ביזון שרעו פעם באופן טבעי בחלק זה של סקוטלנד. היום אפשר לראותם בביטחון דרך חלונות המכונית בנסיעה בתוך הפארק. נירשמה התלהבות רבה בחלק של הספארי כלומר בחלק שנוסעים עם הרכב. בחלק של הגן חיות עצמו פחות התרשמנו.
משם המשכנו למבשלת ויסקי DALWHINNIE. המבשלה, בניגוד לרב האחרות, מקבלת ילדים לסיורים. לא הספקנו לסיור אך כן עשינו סשן טעימות.