המלצה - אוסטריה או אלפים צרפתיים?
-
שלום
זוג+ בת 7 ובת 3.
תוהה לגבי יעד לקיץ הבא. היינו ביער השחור, סלובניה, הולנד ואוסטריה – זלצבורג. מאוד אהבנו באוסטריה את הנוף שהיה משולב גם באטרקציות לילדים. המסלולים ופסגות ההרים היו מאוד מותאמים לילדים ומלאי אטרקציות. השאלה אם גם צרפת מונגשת לילדים או שלחזור לטיול באוסטריה באתרים אחרים ולשמור את צרפת לגיל מעט יותר גדול. תודה!
-
באלפים הצרפתיים לא מוצאים גן שעשועים ליד כל תחנת רכבל כמעט כמו באוסטריה (זו היתה התרשמותי, היינו בזלצבורגלנד אבל הבנתי שגם בטירול זה ככה), אבל האלפ”צים עדיין מתאימים גם למשפחות עם ילדים.
קשה לומר “מה עדיף” כי אצל כל משפחה זה שונה מבחינת גישה וסגנון טיול. כשאני מתכננת טיול עבורנו אני כמובן לוקחת בחשבון את גילאי הילדים ותחומי העניין שלהם, אבל זה לא השיקול היחיד, יש גם שיקולים נוספים כמו גיוון בנוף, העדפה גם שלנו ועוד.
בשורה התחתונה, שני האיזורים יפהפיים, בגדול אוסטריה מתאימה יותר לילדים קטנים אבל גם באלפ”צים הם יהנו וגם אתם.
-
לאיזור זלצבורג בטח לא הייתי חוזר.
טירול מאוד דומה לאלפ”צ מבחינת נוף אבל עם יותר “אטרקציות” לילדים, מה שכן היא יותר יקרה מצרפת (טיסות, לינה, אטרקציות וכו)
אולי עם הגילאים שלכם כן הייתי שוקל את טירול.
מה עם סלובקיה ? ראיתי תמונות ושמעתי חוויות של חברים, נראה יעד מעולה.
-
השאלה אם אתם מחפשים טיול שמבוסס בעיקר על אטרקציות או על הליכה.
בצרפת כמו שכבר נכתב אין גני שעשועים בכל מקום ומבחינתי זה יתרון כי הילדים מטיילים איתכם ברגל במקום לרוץ לטרמפולינה או לקיר טיפוס הקרוב. באוסטריה התקשנו להזיז את הילדים המתקנים.
הם נורא נהנו אבל אני פחות.
אפשר לשלב המון אטרקציות לילדים בכל הסוגים בצרפת, יש בשפע וברמה גבוה אבל לא על ההרים.