פסחא בברלין
-
בחול המועד פסח השנה אנחנו מתכננים לבלות בברלין. הפסחא נופל השנה בתאריכים דומים. האם מישהו יודע מה פתוח ומה סגור בברלין בפסחא? -
פסחא בברליןהחנויות סגורות במהלך חג הפסחא, כל השאר (אתרים, תחבורה ציבורית, וכו', פועלים כרגיל או אפילו במתכונת מוגברת לרגל החג). -
פסחא בברליןפסח ופסחא תמיד יוצאים קרובים אחד לשני, הפסחא מתחיל ביום שישי הראשון שחל בפסח.
ביום שישי, שנקרא גם יום שישי השחור/יום שישי הטוב (תלוי היכן אתם נמצאים) - מסעדות, בתי קפה, גלידריות וכו' פתוחים.
ביום שבת - כל החנויות פתוחות (חלקן רק חצי יום).
יום ראשון - חנויות סגורות, אך המוזיאונים פתוחים כמו גם מסעדות (לגבי אטרקציות תיירותיות נוספות יש לבדוק לגבי כל אחת בנפרד).
יום שני - רק מסעדות פתוחות.
נסיעה מחוץ לעיר עם רכבת תעלה לכם 15 יורו נוספים (בגלל החג) בימים אלו כאשר כל הערים בגרמניה נוהגות אותו הדבר.
עדיין ניתן לטייל בעיר ולתכנן את הטיול בהתאם לשעות הפעילות של החנויות והאטרקציות בעיר (ביום שהאטרקציות והחנויות סגורות ניתן לבקר בכנסיות/פארקים בעיר).
לפני החג וגם ביום שבת שלאחר יום שישי ישנן מכירות (אמנם לא בהכרח עם הנחות מאוד אטרקטיביות) אבל ניחן שהחל מיום שלישי שלאחר החג ישנן מכירות של כל המוצרים שיצאו באופן מיוחד לקראת החג (ולא רק לגבי צעצועים או מתוקים). -
פסחא בברלין"נסיעה מחוץ לעיר עם רכבת תעלה לכם 15 יורו נוספים (בגלל החג) בימים אלו כאשר כל הערים בגרמניה נוהגות אותו הדבר."
מאיפה המידע הזה? אני מעולם לא שמעתי על העלאת מחירים בתחבורה הציבורית, בשל החגים.
-
פסחא בברליןזה מופיע באתר של הרכבות - זה מופיע בהערה קטנה שקל מאוד לפספס אותה (היא אפילו לא צבועה בצבע אחר). זה לא משנה באיזו עיר אתה רוכש את הכרטיס עדיין יש את התוספת. -
פסחא בברליןנכנסתי לאתר הרכבת הגרמנית http://www.bahn.de
השוויתי את מחיר הנסיעה מברלין להמבורג, מברלין למינכן, ומברלין לקלן היום ובתאריכי הפסחא. המחירים היו זהים לכרטיס נסיעה רגיל (לא הנחות עם באנקארד, או מבצעים מיוחדים).
יתכן ואנחנו לא מדברים על אותו דבר...הרכבת הגרמנית לא גובה מחירים "מיוחדים" בחגים, ולפי מיטב ידיעתי גם אסור לה כחברה בבעלות ממשלתית במעמד של כמעט מונופול. -
פסחא בברליןניסיתי לאתר זאת אף אני באתר ולא איתרתי זאת - לפני כשנה בנסיעה מפרנקפורט למינכן שאלתי את הפקידה ממנה רכשתי כרטיס לגבי הערה הנוגעת ל 15 יורו שהופיע על הכרטיס (והיתה זכורה לי הערה כזו קטנה באתר) היא טענה שזה קשור לכך שזה היה ביום שישי של הפסחא.
מאחר ויכולתי להסתמך רק על דבריה (מבלי לבדוק את זה עם מישהו אחר) ציינתי זאת באתר.
טוב ללמוד משהו חדש - תודה על תיקון הטעות. -
פסחא בברליןעכשיו אני מתחיל להבין, או חושב שאני מתחיל להבין את הבלבול...יתכן ושאלת אותה משהו על דמי ביטול???
במידה ואינך מתייצב לנסיעה ברכבת, ואתה מעוניין לקבל את הכסף חזרה, יגבו ממך 15 יורו דמי טיפול!
על רמת האנגלית של עובדי הרכבת הגרמנית יש הרבה בדיחות, ומספיק לשמוע את הפרסר או פרסרית, כיצד הם מכוונים תיירים דוברי אנגלית לרכבות ההמשך באנגלית שמזכירה את המערכון של החמישייה הקאמרית.