ארגנטינה וצ'ילה- פניה למומחים
-
אנו זוג בני 60,בעלי נסיון רב בטיולים,טרקים וכו...מתכננים לנסוע בתחילת פברואר לכחודש וחצי לארגנטינה וצ’ילה.מבקשים לטייל בתנאים סבירים פלוס.לא לינות בשטח וכן הרבה טרקים חד יומיים(גם קשים).היכן שכדאי נישכור רכב.היינו באיגואסו,לכן לא חייבים לשלב הפעם.
נשמח מאד למסלול שלד וגם,האם צריך להסדיר מראש ביקור בפטגוניה?
-
מיקי
האם אתם מתכוונים לכלול גם את הצפון? ממליצה מאוד מאוד לשלב בנוסף לדרום גם סלטה וחוחוי, ואף לשקול מעבר לסן פדרו דה אטקמה.
באופן עקרוני, כפי שכתבתי אתמול אנחנו גם זוג מבוגר (יחסית) תמיד ישנו במלונות 3 כוכבים או או קבניות, שזה צימרים מעץ עם מטבח מאובזר, מקלחת ושירותים
אני רושמת לך את המקומות שאנחנו היינו, ממליצה לך קצת לקרוא ולראות מה אתם אוהבים ומעדיפים. האם להרחיק עד אושוואיה, או לעשות את הקרטרה אוסטרל? אם תרצי לשלב את הצפון (לפחות 4-5 ימים) תצטרכו לוותר על חלק מהדברים שאני כותבת כאן על פטגוניה
החלוקה שלנו הייתה:
אושוואיה (לא פחות מ4 ימים אם לא אין טעם להרחיק עד לשם) – לינה באושוואיה מומלץ להזמין מבעוד מועד
טורס דל פיינה – 4 ימים טרק W פרימיום (חובה להזמין מראש) 4 ימים לינה ברפוחיות ובמלון לאס טורס – כתבתי על הטרק הזה בהרחבה כאן.
בגדול עוד היה לנו יום נסיעה מאושוואיה, יום התארגנות לטרק, ויום מנוחה אחרי סהכ 7 ימים
בפורטו נטלס הביאו לנו את הרכב שהזמנו מבעוד מועד לשבועיים
2 ימים אל קלפטה – קרחון פריטו מורנו
3 אל צלטן – לדעתי אתם צריכים לבחור בין אל צלטן לטורס דל פיינה ראי התחייסותי לנושא כאן
7-8 ימים קרטרה אוסטרל – לנסוע בתוך גלויה – ראי התייחסותי כאן,
1 פורטו וארס (שם החזרנו את הרכב)
האי צילואה (3-4, אפשר בהחלט 3 ימים ולוותר על אנקוד)
4 ברילוצ’ה (אם תעשו את הקרטרה סביר להניח שלא יהיה לכם עוד צורך לראות אגמים, כך שאפשר לוותר על 7 לייקס, אם לא תעשו קרטרה תקדישו לאיזור הזה יותר ימים ותכללו גם את פורטו וארס.
4-5 פוקון – כולל טיפוס על הויאריקה, יש חברה שמתמחה בקהל המבוגר, היו איתנו גם אנשים בני 60+ (באופן עקרוני יש הרבה מה לעשות באיזור אבל העיקר זה הטיפוס על הויאריקה שאי אפשר לתכנן מראש כי חייבים מזג אוויר טוב)
אנחנו מפוקון טסנו לסנטיאגו (משעממת) וממנה לבואנוס איירס,
אם תחליטו לשלב גם הצפון, ממליצה לטוס לסנטיאגו ולקחת משם אוטובוס לסן פדרו
5-6 סן פדרו
1 מעבר לסלטה
4-5 סלטה וחוחוי
נתתי לך הרבה חומר למחשבה וקריאה ותכנון
אני מקווה שעוד לא הזמנת כרטיסים כי יכול להיות שיהיה כדאי לטוס לבואנוס ולחזור מסאנטיגו או להפך.
את מוזמנת לבחור את האתרים שמעניינים ולשאול ולהעמיק בהם. קחי בחשבון ימים שלמים של מעבר ממקום למקום!!!
שימי לב טיסות פנימיות הן רק בתוך המדינות עצמן אי אפשר לטוס מאושוואיה (אגרנטינה) לפונטה ארנס (צ’ילה)
רוית
-
רוית,תודה על האינפורמציה המרובה והיעילה.אתעמק בימים הקרובים ואשמח להמשיך ולהיעזר בשרותייך….

-
הי
אנחנו בגילאים שלכם .עשינו את המסלול במשך למעלה מחודש.לא כולל איגואסו.
שלח לי את המייל שלך ואעביר אליך את המסלול אותו עשינו.