פיליפינים או סין
-
שלום רב לחברי המטייל,
אנו זוג הורים בשנות החמישים אשר מעוניינים להצטרף לבתנו בסוף הטיול הארוך שלה באסיה. החלטנו לסוע לשבועיים לתאילנד ואחר כך מתלבטים בין פיליפינים לסין. רצינו לשאול את אלו אשר ביקרו במדינות אלו מה הייתם ממליצים לנו. אנו אוהבים נופים יפים, כחולים ירוקים ומדהימים, לא אוהבים טרקים ואי נוחות (הגיל הגיל) אוהבים כפרים אותנטיים ואוהבים גם אורבניקה. שמענו ששתי המדינות מדהימות וקשה לנו להחליט לאן לשים פעמינו לשבועיים נוספים חוץ מתאילנד.
כמו כן האם כדאי לתייר בדרום או בצפון תאילנד.
תודה מראש לכל המגיבים בעניין
ליאורה
-
הפיליפינים מדינת איים. אמנם בצפון לוזון יש קצת נופים כפריים (טרסות אורז, הר געש בתוך אגם וכו’) אבל מה שהיא מציעה בעיקר הוא חוויות הקשורות לשיט, צלילות, שנירקולים. החלקים האורבניים לא יפים או ידידותיים במיוחד. אמנם בסין לא הייתי אבל על פניו היא מציעה יותר גיוון.
-
סין היא מדינה עצומה, בשבועיים מאוד קשה לחוות אותה כמו שצריך. אני אישית הייתי משאיר את סין לטיול אחר ארוך יותר.
אם בכל זאת סין קורצת לכם ולפי מה שאמרתם שאתם מחפשים הייתי טס מתאילנד לאיזור יונאן שבדרום מערב סין - דאלי, ליג'יאנג, שנגרילה. יש שדות תעופה קרובים והנסיעות בין המקומות לא ארוכים במיוחד.
אפשרי גם בייג'ין שנגחאי וסוז'או אבל זה יותר טיול אורבני.
-
מתי אתם מתכננים לנסוע?
בדצמבר-פברואר, בסין תוכלו לטייל בנעימות בגוואנדונג, באי חיינאן ובגואנגשי – גוואילין, יאנגשו וכפרי המיעוטים בסביבה.
במרץ כבר תוכלו לבקר ברוב יוננאן או סצואן וגם בבייג’ינג, בפרט אם טסים משם לארץ.
ביוננאן, בגואנגשי ובסצואן יש נופים מיוחדים הן של מורדות ההימלאיה/רמת טיבט והן של תופעות קארסט ייחודיות שקיימות רק בדרום מערב סין ובויטנאם והמופעים שלה שונים בכל מקום.
יש באזורים אלה ערים גדולות (אבל חוץ מצ’ונג צ’ינג וצ’נגדו, לא ענקיות) וערים קטנות ונעימות ולכל אזור תרבויות שונות מעורבות זו בזו.
-
ראשית תודות לתשובותיכם.
שנית אנו מתכוונים גם להצטרף אליה לתאילנד בסביבות סוף פברואר אמצע מרץ. האם כדאי מבחינת מזג האוויר להיות בדרום או בצפון? שמענו שהתקופה הטובה ביותר לטייל בתאיילנד היא בין נובמבר למרץ. האם נכון הדבר מניסיונכם של אלו שהיו בחודשים אלו.
ושוב תודה לאלו שעונים. אנו מאוד מעריכים זאת.
שבוע טוב.
-
הי,
תרשי לי לבלבל אותך מעט…
הייתי שוקל לוותר על הפיליפינים וסין ונוסע למדינה אחרת.
- הפיליפינים מדינה מדהימה, אבל היא כרוכה בהמון מעברים ומה שיש שם זה בעיקר ים, ים ועוד ים. היא גם די דומה (בגדול) לאיים של תאילנד. אז זה לא ייצור לכם גיוון מיוחד אם זה מה שאתם מחפשים
- גם סין מדינה מדהימה, ולמרות ששבועיים זה קצר בהחלט אפשר למצוא את המקומות המתאימים. הבעיה העיקרית לדעתי זה מזג אוויר. לא הבנתי אם אתם מתכננים לטוס לבד לפני שמצטרפים לבת בתחילת פברואר, או אחרי הטיול בתאילנד באמצע מרץ. תחילת פברואר מזג אוויר קר בסין ומאוד מגביל את היעדים שלכם. אלא אם בא לכם יעדים עם שלג. גם אמצע מרץ זה לא מזג אוויר מדהים והוא עדיין יגביל אתכם אם כי הרבה פחות – עדיין קר במרכז/צפון ובמקומות הגבוהים
לכן שווה לדעתי לשקול אולי מדינה כמו ויאטנם, אולי קוריאה…
אבל גם אם תלכו לסין/פיליפנים אתם לא תתאכזבו, באמת מדינות מדהימות.
-
ראשית תודה לתשובתך המפורטת.
שנית, האם כדאי לסוע לדרום תאילנד בסביבות סוף פברואר או אמצע מרץ? אני קוראת בפורומים ובכתבות שונות ובכולן כתוב שהתקופה ה”קרירה” היא מנובמבר עד פברואר. האם נכון ואם נכון אז לדרום או לצפון.
ולכל מי שמומחה בתאילנד. אם הייתם צריכים להמליץ על 2 איים מדהימים, שקטים, לא רועשים אלא רק ים תכול, צלול, נקי עם חופים זהובים.(חחחחח לשון מליצית ממה שאנו רואים בסרטים) על אילו חופים הייתם ממליצים לזוג מבוגרים שכמונו.
וכמה זמן כדאי להיות בבנגקוק. סליחה שאני שואלת שוב אך זהו ביקורנו הראשון בכלל באסיה והיינו רוצים שזו תהיה חוויה נעימה.
ושוב תודות למי שעונה:)
-
באיזורים טרופיים יש dry season ו rainy season. באיים בדרום מערב תאילנד (איזור Krabi ) פברואר מרץ אמורים להיות חלק מהעונה היבשה, כלומר העונה בה יורד מעט מאוד גשם.
זו התקופה המועדפת לחופים, כיוון שיותר נעים להיות על החוף בימי שמש, וגם כיוון שהחופים הרבה פחות מרשימים כשיורד גשם והים סוער. בתקופה זו לא קר באיזורים אלה וזה זמן מצויין לחופים.
-
כדאי ללון בקראבי באזור או נאנג ולשוט משם בסירה כמה דקות לריילי ביץ', חוף יפה שמתאים למה שאתם רוצים. בזמנו תנאי הלינה בריילי ביץ' לא היו טובים במיוחד, לכן המלצתי היא ללון באו נאנג שם יש מגוון מקומות לינה ברמות שונות.
-
בתאילנד לא ממש “קריר”… תמיד יהיה חם, אבל בעונה הטובה גם יבש יותר (כלומר, עדיין לח ומגעיל, אבל לא גשמים). בין סוף פברואר למרץ לא נראה לי שההבדל עצום, מה גם שלפעמים מזג אוויר שבוע לפה שבועיים לשם זה עניין של מזל.
-
היי,
רק רוצה לומר לגבי הפיליפינים- יש דעה רווחת שהמקום מציע רק פעילויות ים ובטן גב וזה ממש לא נכון. אנחנו היינו שבועיים והיה מגוון ממש!
ראינו טרסות אורז- היפות שראיתי בחיי בלי כל ספק! (וטיילנו במזרח גם בויאטנם ובתאילנד פעמיים...).
יש מקום עם הקופים הקטנים בעולם, יש הר געש עם אגם בתוכו, מעיינות חמים, כפרים אותנתיים (משהו שהיה חסר לי נניח בתאילנד שהרבה יותר מתויירת) ומפגש מדהים עם המקומיים(!). וכן, הנוף הימי שם מדהים ברמות (ממש ברמות!). קראסטים סלעיים מרהיבים, שנירקול מהמם ביופיו, לגונות מדהימות (מתנצלת על ריבוי הקומפלימנטים פשוט לא יכולה להתאפק
). בעיניי תענוג.
רק לדעת שיש לא מעט מעברים (סביל אבל צריך להיות מודעים לזה...).
-
ושוב תודה גדולה לכל המגיבים והעונים לשאלותיי. מאוד מאוד מעריכים את זה מכיוון שזה לא מובן מאליו.
בסופו של דבר החלטנו לוותר על פיליפינים וגם סין מפאת קוצר הזמן וקוצר בכסף:( והחלטנו להתרכז בטיול עם הבת בתאילנד ושאלותינו הן כדלקמן: האם 3 שבועות יספיקו מכיוון שיש ימי בזבוז טיסה שאי אפשר לקחת אותם בחשבון 2. האם כדאי לסוע בסוף פברואר או במרץ 3. מה העלות המשוערת של 3 שבועות בתאילנד לזוג. אנו מתכוונים לכולל הכל חוץ מטיסה, קניות, אוכל, בתי מלון סבירים ונעימים, תחבורה, מסג’ים, (שמענו שהם זולים) וכו”. האם 100 דולר ליום יספיקו או שצריך יותר. 4. ראיתי שמחירי הטיסה יקרים, באיזו חברת תעופה הייתם ממליצים לטוס ובאילו מנועי חיפוש כדאי לחפש כרטיסים. 5. כמה ימים כדאי להיות בבנגקוק והאם יש עוד ערים גדולות שכדאי לראות.
סליחה מראש על השאלות הרבות ותודה ענקית לכל אלו שהיו בתאילנד ומוכנים להעניק מזמנם ומעצותיהם לטיילנים לא מנוסים כמונו
אמתין בציפיה לתשובותיכם/ן.
תודה.
-
תשתדרגו לפורום תאילנד ושם ייתנו לכם פירוט על מסלולים ועלויות,
למרות שלטעמי הם ממליצים על עלויות גבוהות יחסית.
אל תשללו קפיצה לקמבודיה או בורמה השכנות, יש להן מה להציע אפילו לימים ספורים -
טיסה לבנגקוק בנובמבר
הקצרה והנוחה ביותר עם רויאל ג'ורדניאן, החל מ-$658 הזולה ביותר עם אוזבקיסטן איירווייס החל מ-$615,
יש תלונות על השרות והנוחות הן בטיסה ובעיקר בהמתנה בטשקנט.
המחיר של אירופלוט בין שתי אלה אבל זמן הטיסה ארוך יותר וההמתנה בשרמנטייבו יכולה לייקר את הטיסה. אוכל ושתיה שם יקרים, כפול או יותר מאשר בנתב"ג. הטיסה והשרות טובים.
טיסת אלעל החל מ-$730 יכולה להיות חויה מזעזעת (ענין של מזל) וארוכה יותר מטיסת RJ עם חניית ביניים בעמאן.
אתרים: כדאי לבדוק חודש שלם בסקאיסקנר. אחרי שמוצאים תאריכים זולים למצוא מחירים זולים יותר ב-KAYAK.COM תוך חיפוש +-3ימים. אזהרה, אם מפנים אותכם מקיאק לאתר VAYAMA צאו מזה. הם בעייתיים. גם אם צריך לשלם $2-3 יותר באתר אחר זה כדאי.
תנו לבת שלכם להנות מהאיים סאמוי ופנגן לבד, עם צעירים אחרים. פוקט זה בסדר.
כמו קודמי אני ממליץ, למרות זמנכם הקצר, טיסה לסיאם ריפ בקמבודיה. אתר ערי אנגקור שנבחר כאחד מ-7 פלאי עולם מצדיק את הטיסה למרות מחיר הטיסה והכניסה הגבוהים $37 לאדם ליום או $62 ל-3 ימים. לדעתי תוכלו להסתפק ביום אחד, עם טוק טוק צמוד. חוץ מאנגקור ואט המפורסם כדאי במיוחד לראות את העיר שלא פינו בה (כמעט) את הג'ונגל, להציץ לערים אחרות ולעשות סיור מסביב למתחם כולו. דברים נוספים בסיאם ריפ: כדאי לצאת לשייט על טונלה סאפ, כולל שמורת הציפורים וכפר צף.
מקום מופלא בסיאם ריפ הוא Cambodia landmine museum.
השם לא נשמע טוב, אבל מדובר על מקום שהוקם לפני כ-20 שנה ע”י בחור קמבודי צעיר בשם אקי רא ואשתו.
אקי רא היה ילד מגויס לצבא החמר רוז’ בעל כורחו, שם אומן בהנחת ופירוק מוקשים.
כשהויטנאמים נכנסו לקמבודיה הם אימצו אותו ובוא היה כמה שנים בצבא ויטנאם שם פירק מוקשים שהוא וילדים אחרים הניחו.
כשהשתחרר הוא הקים תערוכה שמטרתה להזהיר, בעיקר את הילדים ממוקשים ונפלים.
הוא ואשתו אימצו ילדים שנפגעו ממוקשים, בעיקר קטועי גפיים, ובעזרת ארגון מאוניברסיטה קנדית הביאו מתנדבים שמלמדים את הילדים.
לראות את הילדים (חלקם מבוגרים צעירים) מתאמצים ומצליחים לעשות דברים שלא יאומנו למרות נכותם, למשל נגינה, זה אחד הדברים האופטימיים ומרוממי הנפש שראיתי בחיי.
בקרו אצלו ותרמו, לפחות ע”י קניית טישרט או מזכרת אחרת.