ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בניית מסלול טיול בר מצווה

פורום צפון אמריקה
    11
    58
    80593
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shlomibar
      shlomibar נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

בשנה הבאה נחגוג בר מצווה לילד ובתכנון טיול משפחתי לארה”ב.

נתונים:

5 נפשות

גיל הילדים (בשנה הבאה) 13, 10.5, 6.5

תאריך מתוכנן – תקופת חגי תשרי 2019, כלומר מסוף ספטמבר אל תוך אוקטובר.

משך הטיול כשלושה שבועות.

רקע כללי והחלטות עד כה:

לפני כ 10 שנים טיילנו (זו +ילד בן שנתיים) בקליפורניה + לאס וגאס. מאז היינו בארה”ב עוד פעם לכ 10 ימים רק בניו יורק סיטי (זוג בלבד).

הרצון  הוא לא לחזור על אותם מקומות (במערב) ולכן חשבנו על פארקים באורלנדו+מסלול כלשהו במזרח.

אבל יש לי אחות שגרה בלוס אנג’לס שלא מוותרת לנו על ביקור אצלה, ולכן הוחלט שנבלה אצלה כשבוע ואת הפארקים נעשה שם (יוניברסל, דיסנילנד ועוד אחד).

מכיוון שציינתי שאנחנו לא רוצים לטייל באותו מסלול כמו לפני 10 שנים נשארו שאלות רבות:

1. 1. איך מגיעים משם למזרח?
      2. 2. מה המסלול המומלץ למשפחה במזרח למשך כ 10 ימים עד שבועיים שמשלב גם טבע וגם אטרקציות לילדים?
      3. 3. נשמח שהמסלול יכלול גם את ניו יורק
      4. 4. האם להתחיל ב LA ורק אחר כך להגיע למזרח או להתחיל הפוך? בגלל ענייני מזג אוויר או שלכת במזרח
      5. 5. האם הסיבוב הזה של מזרח-מערב מייקר משמעותית את הטיול או שמתקזז עם עלויות הלינה ורכב שייחסכו ב LA ?
      6. 6. מה בכלל סדר גודל התקציב לטיול כזה?

הרבה שאלות והן רק ההתחלה אני מניח.

תודה מראש

שלומי

1.  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr נערך לאחרונה על ידי

במערב יש כל כך הרבה יותר מאשר קליפורניה ולאס וגאס....אפשר לטייל שם עוד כמה חודשים בלי לחזור על המסלול ההוא מלפני עשר שנים. אם אתם מחויבים לטוס למערב, 

קחו בחשבון שזה מייקר בלא מעט את הטיסות וחבל לעשות זאת בשביל שבוע בלבד. בנו מסלול יפה במערב, יש המון כיוונים, אתם יכולים כמובן לסיים בכמה ימים בניו יורק אבל גם זה לא חובה.

• ayeletback
          ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אם אתם רוצים את ניו יורק מן הסתם ל 3-4 ימים
          נשארתם עם שבוע במזרח לטיול.
          זה לא משאיר הרבה מקום לטיול. אולי מפלי הניאגרה ועוד כמה אתרים בדרך אליהם. או סיבוב שלכת בניו המפשר ובהרים הלבנים.

לדעתי לנסוע עד מערב ארה”ב כדי להתנחל בבית של אחותך לשבוע שלם זה בזבוז ענקי.
          הטיסה כל כל יקרה,( למשפחה של 5 ) ולא קלה ( בטח עם ילדים צעירים ) ובסוף יושבים בעיר די משעממת 4-5 ימים ( בניקוי יומיים של הפארקים ).
          מציעה לכם 
          1. לעשות טיול אחד, או במזרח או במערב. אם האחות זה MUST אז מערב.
          בטוח שתוכלו לטייל בכיף בלי לחזור על שום דבר.
          2. להיות אצל האחות 3 ימים ובשאר הזמן לטייל יחד איתה ועם משפחתה.

• shlomibar

אז אילו המלצות יש לכם למסלול למשפחה במערב?

בהנחה שהיינו ב LA, סאן דייגו, סאן פרנסיסקו, מונטריי, לאס וגאס וכנראה עוד כמה מקומות קטנים שאני לא זוכר את שמם.

ממש אין חובה לניו יורק אם לא נהיה במזרח.

אשמח לעצות.

תודה

• ayeletback

יוסמיטי
              כביש מספר 1.
              הפארקים המדבריים ( סדונה, גרנד קניון, פייג ציון ברייס ).
              לגבי ערים:
              לחזור על חלק מהערים ( ראיתם הכל בסן פרנסיסקו? לאס וגאס )
              או שאפשר להמשיך צפונה יותר לכיוון סיאטל ומשם לנסוע דרומה עד LA

• karnielr
                karnielr נערך לאחרונה על ידי

מדינת וושינגטון היפה והעיר סיאטל בשילוב עם חופי אורגון, או אולי הרי הרוקיס הקנדיים ואזור ונקובר, או אולי סיבוב פארקים לאומיים של יוטה כולל אזור מואב, אולי שילוב של קולורדו עם ילוסטון...

• eden24h
                  eden24h נערך לאחרונה על ידי

karnielr

האם מה שכתבת מתאים לאוקטובר? כי שנה הבאה חגי תשרי יוצאים באוקטובר..

אני גם מתכננת עכשיו טיול לחגי תשרי, והתרשמתי שבתקופה הזאת הרוקיס / ילוסטון זה בכלל לא אופציה..כרגע חשבתי שמה שאנחנו שיכולים לעשות זה רק פארקים של יוטה, כביש 1..אשמח לדעת שאני טועה Smile

• שירליץ
                    שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אני לא חושבת שלוס אנג’לס זו עיר משעממת. בטח לא עם ילדים.

יש המון אפשרויות לבילוי וטיול, ומהנסיון האישי שלי, מוזיאון אינטראקטיבי טוב או לראות שלדים אמיתיים של ממותות זה הרבה יותר מעניין ומרגש ילדים מאשר עוד הר או מדבר עם או בלי עצים. 

אני יכולה לכתוב פה בקלות תוכניות לשבוע בלי להשתעמם. ואם יש משפחה שמכירה את העיר, בטח יש עוד יותר רעיונות. 

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה לכפור בכמעט כל מה שנכתב פה (כולל פותח השרשור)

לא כי מי שכתב את זה טועה, אלא כי אפשר להסתכל דברים גם אחרת

כמובן – זו דעתי האישית בלבד. ברור לי שאחרים רואים דברים אחרת

הרצון  הוא לא לחזור על אותם מקומות (במערב) ולכן חשבנו על פארקים באורלנדו+מסלול כלשהו במזרח.

אני מזכיר ששלושת הילדים לא באמת היו במערב. הגדול היה שם בתור פעוט וזה לא מאד נחשב, והאחרים לא היו בכלל. כך שמבחינתם לפחות זה לא לחזור.

גם מבחינתכם זה לא ממש לחזור מכמה סיבות:

עבר המון זמן

דברים השתנו

לחוות את זה עם 3 ילדים זה שונה לחלוטין מאש עם פעוט אחד

וגם – אפשר להיות באותו איזור אבל לא באותו מקום. אם פעם קודמת הייתם בוגאס במלון X וטיילתם גם במלונות Y ו-Z, אז הפעם תוכלו לישון במלון A ולבקר גם במלונות B וC. אני מניח שבטיול הקודם הקדשתם רק 2-3 ימים לכל מקום. אבל יש בוגאס, ביוסמיטי, בסן פרניסקו ובמקומות האחרים מספיק גם לשבוע ויותר.

לוס אנג’לס משעממת

ממש לא. נכון שיצא לה שם כזה, אבל לטעמי לא בצדק. ללוס אנג’לס בעיניי יש 3 שבעיות שגרמו לשם הזה: יש בה את דיסני ויוניברסל שלידם כל דבר נראה משעמם, שדיות הוליווד הן פנטזיה של רבים אבל בפועל אכן די משעממות וממצים אחרי חצי שעה עד שעתיים, ואין לה מרכז מובהק שמאפשר לשוטט בה ברגל אלא צריך להתאמץ ולנסוע בין מקומות העניין, ומי שלא מתאמץ מפספס אותם.

אבל לוס אנג’לס היא העיר השנייה בגודלה בארה”ב עם 4 מליון תושבים (אחרי ניו יורק), והמטרופולים השני בגודלו עם 13 מיליון (שוב אחרי ניו יורק). מישהו באמת חושב שעיר כזו גדולה יכולה להיות משעממת? ואם זה לא ברור היא יותר גדולה מברלין, פריז או רומא. יש שם כמה מוזיאוני מדע (אחד עם מעבורת חלל אמיתית), מוזיאוני ילדים, אינספור דברים שקשורים בתרבות, סרטים ופופ, חופים, אפשרויות שייט ועוד ועוד ועוד. הנה סתם דוגמא לאטרקציה מאד משנית – יש את הספרייה הנשיאותית של רונלד רייגן שמוצג בה מטוס אירפורס 1 ישן. אני מניח  שאם האטרקציה הזו לא הייתה בלוס אנג’לס אלא באיזור היעד השחור למשל היא הייתה נכנסת לרשימת האטרקציות הפופולאריות בקרב ישראלים. ובאמת שזו סתם דוגמא

לדעתי לנסוע עד מערב ארה”ב כדי להתנחל בבית של אחותך לשבוע שלם זה בזבוז ענקי.

שיקול שלכם מה החשיבות של ביקור משפחתי. אבל ביקור משפחתי קשה לתמחר בכסף ולהחליט האם זה בזבוז או לא

וזה בכלל בלי קשר לשאלה האם אפשר לנצל את הימים האלה לטיול בלוס אנג’לס והאם לוס אנג’לס מעניינת

קחו בחשבון שזה מייקר בלא מעט את הטיסות וחבל לעשות זאת בשביל שבוע בלבד.

תוספת העלות למערב (בהנחה שטסתם כבר למזרח) היא 200-500 דולר לאדם (תלוי בדיל ובפרטים הקטנים) בדיוק כמו לטוס מישראל לאירופה. אז לטוס לקליפורניה לשבוע מטיול שבסיסו במזרח לא שונה מלטוס לאירופה מישראל לשבוע. רבים עושים טיול של שבוע לאירופה

מדינת וושינגטון היפה והעיר סיאטל בשילוב עם חופי אורגון, …

לשלב את וושינגטון (המדינה) עם לוס אנג’לס אומר עוד טיסות ו/או המון נסיעות. הטיסות האלה אומנם יותר זולות מאשר טיסות מבמזרח למערב, אבל עדיין יעלו סדר גודל של 150-250 דולר לאדם ויקחו עוד יום לפחות (ברוטו). כך שבמידה מסויימת לשלב את וושינגטון (המדינה) עם לוס אנג’לס זה לא מהותית פחות “בזבוז” משאר לשלב את לוס אנג’לס עם טיול במזרח

רק להבהיר – זה לא שאני נגד טיול במערב, במסלול הדרומי קלאסי, צפוני או אחר. אני גם לא נגד טיול במזרח. אתם יכולים לעשות מה שבא לכם. אני רק חושב שלא צריך להיות כאלה נחרצים

שאלתם כמה יעלה – הייתי מעריך 500-650 דולר ליום כולל הכל (לינה, דלק, ביטוח...), לא הוצאות לא יומיות (טיסה, ויזות, ציוד, מוניות לנתב”ג, דיל לסלולרי...). אפשר לרדת מעט מה-500 אם יהיה טיול מוטה טבע, או לעלות מעל אם תהיה רמה גבוהה והמון אטרקציות.

טיסות מ-800 עד 1200 דולר לחוף המזרחי, 1000-1500 למערבי.

טיסות פנים 100 דולר לטיסה באותו איזור ועד 250 מחוף לחוף

• shlomibar

אין ספק שגרמתם לי לחשוב.…

לחלק מההצעות שעלו כאן חייב לומר שלא התחברתי לדוגמא הפארקים המדבריים.

כמו גם למילה להתנחל... 

נקבתי בזמן של שבוע באופן כללי, כמובן שנדייק את התכנית בהמשך.

מניח שאת המסלול הקלאסי עשינו בפעם הקודמת ואני ממש פתוח לשמוע על מסלול או נקודות ציון שכדאי לבקר במערב. בהנחה שמקדישים כשלושה לילות או יותר לערים כמו סן פרנסיסקו, סן דייגו, ווגאס. ביקור ביוסמיטי ועוד

חייב לומר שבפעם הקודמת למעט וגאס השאר היה יותר לחוץ מזה אז בטוח שפספסנו...

• עמיחי13
                          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

גם הבן האמצעי שלי חוגג בר מצווה, ולרגל הארוע אני לוקח אותו לטיול בר מצווה בקליפורניה. קליפורניה היא מדינה ענקית. ביקרתי שם עשרות פעמים וכל פעם אני מוצא אתרים חדשים ומעניינים שעוד לא הייתי בהם. גם לטיול הקרוב כבר סימנתי לא מעט אתרים.

הנה כמה דוגמאות לדברים שלא הזכרת ברשימה שלך:

- הזכרת את לוס אנג’לס, אבל האם ביקרתם בכל האתרים שם? זו עיר ענקית, עם המון אתרים. גם בשבועיים קשה למצות. באי סנטה קטלינה הייתם? מה עם אתר ההסרטה של הסידרה ווסט וורלד? 

ומה לגבי אזורים קרובים, כמו אגם הדוב, פאלם ספרינגס? סנטה ברברה?

- ספורט: אתם מגיעים בעיצומה של עונת הבייסבול, הפוטבול וגם התחלת עונת ה NBA. לא יעניין את בר המצווה?

- מה עם סיור טרקטורונים בפיזמו? בר המצווה שלי כבר מפנטז על זה. אם כבר אקסטרים, מה עם מסלול אומגות? שייט קיאקים עם כלבי ים? השכרת סירת מנוע באגם? סיור אופניים? הרבה פעילויות שמתאימות מאוד לבר מצווה.

- הפארק הלאומי סקויה וקניון קינגס. שווה לפחות 2-3 ימים.

- אגם טאהו? הקפיטול של קליפורניה?

כתבת מונטריי, מה עם סנטה קרוז?

- עיירות הזהב הישנות, רכבות הקיטור ההיסטוריות, מופעי הרודאו?

- מה עם פארקי הרדווד הגדולים? ביג בייסין? הנרי קאוול? יער מויר?

- ביקור באזורי היין סונומה (שם גם יש מפעל ג’לי בלי) ונאפה

בצפון קליפורניה הייתם?

וזה רק כמה דוגמאות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • ayeletback

מצרפת לך את סיפור הטיול שעשיתי עם הילדים לפני שנה בדרום מערב ארה”ב
                            https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1322023/start-0/
                            תראה אם את המתחבר ולמה. ( מציעה לך לקרוא קצת על האיזורים במדבריים כדי לבדוק אם את הבאמת חא מתחבר כי האיזור יפהפה מאוד מיוחד ויש בו אטרציות מאוד שווה לכל המשפחה )

אני מתנצלת על המילה להתנחל, לא היתה חלילה בכוונתי לפגוע.
                            הכוונה היתה שלא כדאי לשבת במקום אחד רק בגלל שיש בו משפחה אלא  עדיף לקיים את המיפגש המשפחתי תוך כדי טיול משותף.

שירלי – אין לי ספק שיש מה לעשות בלוס אנג’לס ובכיף אפשר להעביר בה שבוע.
                            השאלה היא לא זו, אלא האם כטסים 3 שבועות מהארץ לטיול במערב ארה”ב הגיוני מבחינת לבלות שליש מזמן הטיול בלוס אנג’לס ...לטעמי ממש לא, יש מקומות הרבה יותר יפים כיפים ומהנים ומרשימים ממנה.

• שירליץ

כשיש לך משפחה קרובה שאתה רואה פעם בשנה במקרה הטוב, לפעמים השהיה עם המשפחה חשובה יותר, מעניינת יותר, ומהנה יותר מכל פארק לאומי. 

ואם בני המשפחה עובדים והילדים במסגרות, אז לשהות בקרבתם זו לפעמים הדרך היחידה לבלות איתם. גם במחיר של פחות אטרקציות ואתרים. 

• shlomibar

תודה על התגובות והרעיונות.

המשפחה חשובה ונבלה מספר ימים ביחד בעיקר באטרקציות המרכזיות ב LA.

ayeletback הכל בסדר no ותודה על הלינק.

עמיחי13 זרקת הרבה נקודות למחשבה שאתחיל לחקור אותן.

אעדכן בהמשך מה הכיוון המסתמן.

• אנשיםטובים

ביקור משפחתי הוא הזדמנות טובה לחוות את האיזור בצורה אחרת. יותר רגועה, יותר כמו מקומיים.

על פי רוב בטיול אנחנו ממהרים להספיק לסמן וי באיזו רשימה (רשימה פיזית או דמיונית). חבל להשאר עד מאוחר במיטה, חבל לחזור מוקדם. לא נעצור בגינה ציבורית (טסנו עד לוס אנג’לס בשביל גינה ציבורית? זה יש לנו בבית), לא נלך לחנות הקטנה ברחוב (באנו לחוות את האאוטלטים הענקיים), ולא נחווה כמעט תרבות עממית (נלך למופע פופ ב-100 דולר, אבל לא ליובל המבולבל המקומי)

לא שזה רע, אבל אפשר גם אחרת, וביקור משפחתי של שבוע הוא הזדמנות כזו.

תלוי כמובן בפרטים (כמו גילאי הילדים של המשפחה המארחת), אבל אפשר ללכת איתם לגינה ציבורית מקומית ולראות ילדים משחקים. ופתאום לראות שהילדים משחקים בייסבול ופוטבול ולא כדורגל וכדורסל. ואולי גם הם ילמדו את הילדים שלנו. אפשר ללכת לא רק לאאוטלט הגדול, אלא לפלאזה הקטנה שיש בה (חוץ ממכון יופי וסוכנות ביטוח) גם חנות mom & pop, חנות לציוד אומנות או ציוד משרדי שאפשר לבלות בה שעה, ועוד.

בהכוונת המשפחה אולי נלך לאטרקציה “ליגה ג” שבשום מקרה אחר לא היינו מגיעים אליה (וגם לא מופיעה בשום מדריך בעברית) אבל שמאד נהנה ממנה. נסתובב על חוף הים (לא בחופים המפורסמים אלא באחר) ונהנה ללקק גלידה. או שנשאל גלגיליות או אופניים מהמארחים שלנו ונרכב  להנאתנו באיזור. או נלך לבאולינג, מיניגולף או משהו בסגנון ונעשה יום משפחתי מהנה (בשעות היום לבד, או הערב/סופש עם המארחים)

זו חוויה אחרת לגמרי, ויכולה להיות מאד מאד מהנה. 

• shlomibar

Ok עדכונים.

מתמקדים במערב בדגש על קליפורניה

תאריכים:

28.9 עד 18.10.

כרגע עוד אין מסלול מוגדר למעט זה שנוחתים בלוס אנגלס ועושים את ראש השנה עם המשפחה, מנצלים גם את החופשה שלהם ככל הנראה ליוניברסל ודיסנילנד ושאר האטרקציות המרכזיות.

ההתלבטות נכון לעכשיו, לפני שצולל לעומק המסלול , היא האם להזמין טיסה חזרה מסן פרנסיסקו או מלוס אנגלס או מקום אחר בכלל…

האם ישנה דרך קצרה שלא חוזרת באותו מסלול ללוס אנגלס, נגיד מסן פרנסיסקו, רק עבור הטיסה יום קודם לתאריך החזרה? 

האם משתלם בכלל לחזור ממקום אחר?

רוצה להזמין כרטיסי טיסה אבל די מבולבל

נא עזרתכם.

תודה

• שירליץ

אפשר לעשות מסלול לוס אנג’לס – כביש 1 – סאן פרנסיסקו – יוסמיטי – פארקים – לאס ווגאס ולחזור מלאס ווגאס. 

השאלה אם אתם מתכננים “סיבוב פארקי טבע” (אני פחות מתמצאת כי לא עשינו בעצמנו, הילדות שלי סובלות בטבע).

• shlomibar

פחות טבע,  אולי יוסמיטי

• אנשיםטובים

ככלל  – כן, משתלם לחזור ממקום אחר כי זה יכול לחסוך נסיעה. אם למשל מדובר על הסיבוב ה”קלאסי” של לוס אנג’לס סן פרנסיסקו ולאס וגאס (על האיזורים שמסביבם) אז לטוס לפינה אחת של המשולש ולחזור מאחרת זה חוסך מרחק.

בייחוד אם מדובר על סן פרנסיסקו בפינה אחת ולאס וגאס בפינה שנייה.

אבל – במקרה שלכם אני לא בטוח ונראה לי שעדיף להזמין הלוך/חזור מלוס אנג’לס

מכמה סיבות:

בכל מקרה מדובר על טיסה בכיוון אחד ללוס אנג’לס. ולא על סן פרנסיסקו או וגאס הרחוקות יותר אחת מהשניה. נסיעה מוגאס ללוס אנג’לס בסוף הטיול זה עניין של חצי יום. סן פרנסיסקו אם צריך זה יותר אבל עדיין לא סוף העולם.

כרטיסי טיסה הלוך ושוב ללוס אנג’לס נוטים להיות זולים יותר מהלוך לוס אנג’לס וחזור ממקום אחר

דיסני ויוניברסל עשויים להיות שיא הטיול מבחינת הילדים. לעשות אותם בתחילת הטיול עשוי להקשות עליהם להתעניין ולהנות מהמשך הטיול. מעגלי ללוס אנג’לס יאפשר לכם לעשות את הפארקים או חלק מהפארקים בסוף הטיול. למשל יוניברסל בהתחלה ודיסני בסוף או הפוך.

אבל הסיבה העיקרית – אין לכם עדיין תוכנית והטיול מאד רחוק (שנה). למה להתחייב כרגע על נקודת הסיום של התוכנית? מעגלי מלוס אנג’לס משאיר לכם המון גמישות. להשאר עם המשולש הקלאסי או לשנות אותו. ואם משולש – עם או נגד כיוון השעון. זה גם יכול לאפשר לכם לשנות דברים על פי אירועים מקומיים כמו ספורט הופעות ואחרים.

תמיד תוכלו להוסיף טיסת פנים בשלב מאוחר יותר (חודשיים לפני המחירים עדיין מאד סבירים, ולפעמים גם חודש). מחירי טיסות פנים באיזור הזה יכולים לרדת עד 60-70 דולר כולל מזוודה (אם כי הרבה פעמים משלמים מעט יותר)

• IM
                                            IM נערך לאחרונה על ידי

יתרון נוסף לחזרה מלוס אנגלס – אפשרות להשאיר חלק מהמזוודות אצל המישפוחה  ולצאת לטיול הרכוב רק עם חלק מהמטען . זה יקל עליכם גם בנושא של השכרת הרכב – לא תהיו מחויבים לרכב בעל תא מטען גדול. 

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון