כרטיסי טיסה לארה״ב
-
שלום לכולם..
אז התחלתי לגשש ולחפש כרטיסי טיסה לאוגוסט לארה״ב.. מאז ומתמיד הייתי מזמינה דרך סוכנות נסיעות והייתי רגועה אבל הפעם אני מרגישה שזה קצת חסר תועלת בעיקר משום שמצאתי בסקי סקנר טיסות ממש נוחות וזולות יחסית לקיץ.
אני מתלבטת אם להזמין ״לבד״ או אם עדיף להשתמש בסוכן? ההתלבטות נובעת בעיקר משום שהטיסות קצת מורכבות.. טיסה דרך אירופה לסיאטל וחזור מניו יורק דרך אירופה גם.. אני לא יודעת איך להזמין את הטיסות כך שהמזוודות יעברו באופן אוטומטי ליעד הסופי – סיאטל.. בנוסף אני צריכה גם להזמין טיסת פנים לוס אנג׳לס- ניו יורק ולא יודעת איך להכליל מזוודות בטיסת פנים. בקיצור זה מסתבך ..
הייתי שמחה לעשות סקר שוק קטן ולהבין איך אתם מזמינים את הטיסות שלכם לארה״ב?
תודה רבה
דנה
-
אם את קונה כרטיס שהוא עד היעד המזוודות יהיו בפנים ועד הסוף. אין בזה שום בעיה.
אם תקני בחברה שיש לה טיסות גם לסיאטל וגם לניו יורק – שוב אין בעיה עם כרטיס מורכב.
טיסת פנים בארה”ב לא כוללת מזוודות, בדרך כלל, תצטרכי להוסיף ולשלם בשדה / בצ’ק אין ברשת שתעשי לפני הטיסה.
באמת שבימינו אין הרבה הבדל בין רכישה עצמאית לסוכן, הוא רק מבין יותר, ועובד עם חברות מסויימות…. לרוב את תוכלי למצוא מחירים טובים יותר לבד.
שימי לב לאותיות הקטנות (ביטול / שינוי) וקיפצי למיים

-
מספר הערות , סקייסקנר לא מוכר כרטיסים , אלה מפנה אותך לאתרים שמהם ניתן לרכוש את הכרטיסים .
בעבר היה כדאי לפנות לסוכני נסיעות , משום שהייתה להם הפריבילגיה להמתין עם הכירטוס , ואז לשחק עם הטיסות כמעט עד הרגע האחרון , עכשיו לפי הוראות חברות התעופה יש לכרטס , אם אני זוכר נכון תוך שבועיים .
אני מזמין בדרך כלל דרך אקספדיה , ואם מזמינים דרכם טיסה + רכב או מלון מקבלים הנחות .
יש לשים לב שניתן לבחור בהזמנה באופציה כרטיסים שניתנים לביטול , אבל הם יקרים יותר .
הזמנתי דרכם כבר מספר פעמים והכל היה תקין , ומחירים מאוד אטרקטיביים (אני במעמד גבוה אצלם)
-
אם תהיי חרוצה ותקראי את תנאי הכרטיס לא רואה סיבה למה לא להזמין לבד.
אגב גם אם מזמינים אצל סוכן כדאי מאוד לקרוא את תנאי הכרטיס. מהנסיון שלך, כשרכשת דרך סוכן, הוא עבר איתך על תנאי הכרטיס המלאים?
טיסה עם חניית בינים אחת באירופה לא נחשבת מורכבת, מנועי החיפוש מסתדרים איתה יופי.
שימי לב להזמין את כל הלגים תחת אותו כרטיס.
אמור לפתור את ההגעה של המזוודה עד היעד הסופי ובעיות פוטנציאליות נוספות.
בכל מקרה כשאת מוסרת את המזוודה תבדקי שההדפסה על התגית מציינת את היעד הסופי.
אם את מזמינה את טיסת הפנים כחלק מהטיסה הטראנס אטלנטית יש סיכוי גבוה יותר שהיא כבר תכלול את המזוודה. אם לא אז בתהליך ההזמנה האתר בד”כ מציע לך להוסיף מזוודות (בתשלום).
אני מציע שתבדקי טיסות ספציפיות ותגיעי עם התוצאות הרלוונטיות לפורום ואנשים יוכלו לעזור. הרבה יותר קל לעזור כשמדברים על משהו אמיתי מאשר על אופציות תאורטיות.
יש עוד אופציה, להזמין ישירות דרך חברת התעופה. הכוונה שלי לא רק דרך אתר האינטרנט אלא פשוט להרים טלפון ולהזמין.
אם את מתחבטת אני לא רואה בעיה בלנסות את שלושת הערוצים. מה אכפת לך להגיד לסוכן שדרך אתר מסוים באינטרנט את מקבלת מחיר מסוים ואם הוא רוצה לזכות במכרז אז שייתן תנאים טובים יותר?
-
לאחר שנים בהן רכשתי ברשת חזרתי לסוכנת. זאת בשל ארוע מסוים, לא ארחיב כרגע בעניין. אני נוהגת לתת לה את המחיר שמצאתי ברשת, עד כה תמיד השוותה לי את המחיר או אף הפחיתה אותו. לגבי כירטוס- להפתעתי הסתבר לי שיש לה גמישות והיא הזמינה לי את הכרטיס ולקחה תשלום חודשים אחר כך. בקיצור, אם יש סוכן טוב אני לא רואה יתרון להזמנה ברשת.
-
במקרה שיש טיסת פנים שלא קשורה בקונקשן לטיסות הבינ”ל (למשל במקרה שלך: הטיסה הפנימית מLA אל NYC), אני מעדיף להזמין אותה בנפרד. גם אם זה אומר שאצטרך לשלם על מזוודה. פשוט את הטיסה הבינ”ל (תא – סיאטל וגם ניו יורק – תא) מזמין הרבה זמן מראש (בעצמי, לא דרך סוכן).
את טיסת הפנים אני אזמין הרבה יותר מאוחר, אחרי שאתקדם עם התיכנון. זה נותן לי גמישות יותר גדולה, וגם יותר זול לעשות אח”כ שינויים בטיסה הזו. אין צורך להזמין מראש מזוודה לטיסת פנים. כמו כן יש חברות שבהן המזוודה היא בחינם (סאות ווסט למשל).
-
בעבר הזמנתי דרך סוכנת אבל לא ראיתי בזה יתרון גדול.
הפעם הזמנתי ישירות מאלעל ( בטלפון כי האתר לא נתן אופציה לטיסה המורכבת שרציתי – אותו הדבר עשיתי שנה שעברה בטיסה מרוכבת לתיאלנד עם הרבה טיסות פנים. )
וטיסת פנים באמצע הטיול הזמנתי ישירות באתר של אייר קנדה כי לאלעל לא היה מה להציע.
אני מחפשת הרבה באתרים כמו EXPEDIA וגם באתרים של חברות מתמקדת, ואז מנסה להזמין ישירות מבחברה בהרגשה ( לא נכונה בוודאות ) שככה יש יותר “בעל ביית” -
הי,
בעבר הזמנתי לבד עד שלפני כמה שנים התחלתי להשתמש בסוכן, ומאז אני נעזרת בסוכנות. זה נכון שהמידע פרוס לפנינו ואופציית הרכישה העצמאית נגישה וקלה, אבל למדתי על בשרי שכשיש סוכנות זה עוזר כשצצות בעיות, ככה לפחות מהחוויה שלי.
כיום, אם זו טיסה יותר מורכבת, כמו שאת מתכננת, אני עושה שיעורי בית ומגששת עצמאית אבל מזמינה דרך סוכנות.
לאחרונה התחלתי להשתמש באיסתא מודיעין (קיבלתי המלצה), ואני עובדת עם סוכנת מקסימה ומקצועית
-
לי ההזמנה באמצעות סוכנת מאד נוחה. בודקת מחירים ובוחרת את הטיסות הרצויות לי ועם המידע הזה פונה לסוכנת. היתרון עבורי הוא שהיא עם יד על הדופק בשדרוג מושבים וכמו כן אחראית לשלוח לי תמיד בורדינג כארד הלוך וחזרה במייל כך שאני פטורה מכך. אני משלמת לה במזומן וחוסכת מעט בהפרשי שערים מעט ביחס לכרטיס האשראי.
-
תודה רבה לכולם!! עזרתם לי מאוד..
בסופו של דבר אני אפנה לסוכן ואגיד לו מה שאני מצאתי ומקווה שימצא לי במחיר כמו שמצאתי..
מעדיפה להיות רגועה ולדעת שמישהי דואג לי ושיש למי לפנות