7 ימים לשמורות שממזרח ללאס וגאס. זה יותר מידי?
-
אהלן כולם,
עובדת על בניית מסלול לאוקטובר הבא
במסגרת טיול של חודש (הקלאסי יחסית, ס.פ וגיחה ליוסימיטי, כביש 1 ל.א ומשם ללאס וגאס)
שם חשבתי להחזיר את הרכב השכור ולקחת קראוון לשבוע ואיתו לעבור בין השמורות – גם בשביל החוויה של הקרוון וגם כדי ללון בתוך השמורות (במסלול מעגלי שיחזור ללאס וגאס).
האם שבוע זה הרבה מידי זמן?
גרנד קניון, ברייס, ציון, אנטילופ וכד’…
משפחה שאוהבת טבע ונוף ונשלב גם מסלולי הליכה (לא ארוכים)
מה דעתכם?
-
שבוע אמור להספיק לסיבוב כזה, מבחינת חלוקת ימים:
פייג׳ / אנטילופ יום אחד, אלא אם מתכוונים לשכור סירה או לקחת שייט באגם ואז כדאי להוסיף עוד יום.
ברייס מספיק יום, אפשר לקראת אחר הצהריים ערב להתחיל בנסיעה להתקרב לכיוון ציון.
ציון יש מי שמסתפק ביום ויש מי שמטייל גם 3 ימים.
לא ביקרתי בגרנד קניון, אבל ממה שקראתי שקיעה וזריחה אמורים להספיק, למי שמסתפק בתצפיות.
למעט החוויה, לא רואה שום יתרון בקראוון, בפייג׳ / אנטילופ האטראקציות המרכזיות קרובות אחת לשנייה והן מסביב לעיר פייג׳, אין ממש שמורה.
בברייס יש בסט ווסטרן גדול 5 דקות נסיעה מהשמורה, בסמוך לחניוני קראוונים.
בציון להערכתי לא נותנים לישון בתוך השמורה, יש עיירה בסמוך לכניסה עם לא מעט בלי מלון, בתוך השמורה ניתן לנוע רק עם שאטלים.
-
לא לפספס במסלול כזה את סדונה
לגבי קרוואן – לי אין ניסיון, אבל בעלי הניסיון טוענים ששבוע זה זמן קצר מידי עבור קרוואן.
-
עמיחי הקדמת אותי גם אני באתי לומר על תשכחו את סדונה . עד לה פחות rating אבל היא מהממת
-
גם לי אין נסיון בקראוון אבל אני מסכים לגבי זה ששבוע קצר מדי
ממה שאני יודע:
מבחינת זמנים – התהליך של השכרץ הקראוון לוקח חצי יום ויותר. כולל להחזיר את הרכב השכור, להגיע לאתר הקראוונים, הדרכה, השכרה, ודרך הצטיידות בוולמאט ודומיו, ועד העובדה שבערב הראשון רוצים להתמקם מוקדם יחסית כי עוד לא יודעים איך זה עובד
ביום האחרון – פחות בזבוז זמן כמובן אבל יש. ובנוסף לרוב מחזירים את הקראוון בבוקר ולא ליד שדה התעופה מה שאומר שגם אם הטיסה לא בצהריים קשה לנצל משהו מהיום כשאתם עם מזוודות ובלי רכב (ברור שאפשר לשכור רכב אבל זה שוב זמן).
וגם מבחינת עלויות – לקראון יש עלות חד פעמית של הצטיידות, אולי יום רכב שכור מבוזבז ועוד.
שני הדברים הללו ביחד גורמים לזה שלשכור קראוון לשבוע (בייחוד בפעם ראשונה) זה לרוב לא עובר את מבחן העלות-תועלת.
-
תודה רבה לכולכם.
לא נשכח את סדונה. היא הוכנסה לתוכנית.
מקבלת הערותיכם לגבי קרוואן. אשקול אם לוותר על הרעיון או לקחת אותו ליותר זמן…
תודה!
-
היי,
לגבי התוכנית לשמורות – ממש לא יותר מדי, אפשר לבלות גם הרבה יותר באיזורים האלה – וכמובן גם להרחיב את הסיבוב. אנחנו אהבנו את שמורת קפיטול ריף למשל (יותר שקטה מאחרות דומות לה) ואת האיזור של מוניומנט ואלי – אבל גם באיזור קרוב יותר לוגאס אפשר לבלות בכיף שבוע.
לגבי הקרוואן – לשמחתי יש לי נסיון גם בטיול בקרוואן, וגם לא בקרוואן (טיול מבוסס מוטלים וגם טיול מבוסס קמפינג רגיל)
מצטרפת למגיבים מעליי –
אם זו פעם ראשונה בקרוואן, לדעתי שבוע זה קצר מדי וישאיר אתכם עם חוויה מפוספסת. למשפחה שמתורגלת בקרוואן – גם שבוע יכול להיות קצת קצר אבל כל הארגונים יתבצעו מהר יותר ואז אולי זה הגיוני.
אנחנו טיילנו הרבה מאוד בקמפינג לפני שלקחנו קרוואן פעם ראשונה – וגם לנו הייתה תקופת הסתגלות (למרות שהרבה דברים כביכול דומים) ואם היינו לוקחים לשבוע הייתי ממש מצטערת על זה. (כמובן שזה אישי)
מעלה הצעה אחרת – לדעתי (כדאי לבדוק ולוודא!) רוב האיזורים שרשמת יהיו מצוינים לקמפינג באוקטובר (עשיתי קמפינג באיזורים סמוכים באוקטובר, אבל למשל בברייס לא הייתי באותה שנה – אולי כבר מושלג ואז צריך התארגנות יותר רצינית לקמפינג) – ואז רעיון נחמד יכול להיות לשלב קמפינג במסלול (אולי גם במקומות אחרים – כמו יוסמיטי)
אני חושבת שזו חוויה נהדרת ממש לישון בתוך שמורות הטבע, גם אם אין לכם ציוד מהארץ אפשר לקנות בעלות סבירה ביותר ציוד בסיסי בכל וולמארט (או ציוד רציני יותר שגם נחמד להחזיר לארץ בחנויות מטיילים)
בחרתם איזורים נהדרים לטייל בהם, ותקופה נהדרת בשנה (בתחילת אוקטובר לפני כמה שנים ירד עלינו שלג בדרכים הגבוהות ביוסמיטי! היה נהדר)
בטוחה שתהנו מה שלא תבחרו
-
אנחנו השכרנו קרוואן לשלושה שבועות מעגלי מלוס אנג’לס וחזרה ולומר שליוסמיטי מבצעים גיחה מרגיש פגוע אישית בשמו של הפארק המאלף הזה אנחנו לנו בו שתי לילות ונחזור אליו ליותר , כנ”ל גם לגראנד קניון לילה אחד לנו בו. היינו בכל המקומות שהזכרת. לא חייבים כל יום לחנות בקמפינג , יש בדרך חניוני דרכים לעצירה , בתחנות הדלק ניתן למלא מים ולרוקן, כנ”ל גם בקמפיגים שלא חובה ללון בהם ,אלא רק למלא ולרוקן את הקרוואן. שבוע לקרוואן מעט מדיי יש יום קבלה וארגון שלו ,מעט קניות לאבזר אותו שיהיה כיף ( לארגן ארוחות או נישנושים בחניות ובבוקר לפני היציאה ) וללמוד אותו , נכון תוך כדי נסיעה . חצי יום החזרה שלפני לארוז חזרה את התיקים והמזוודות . ממליץ לפחות שלושה שבועות במיוחד שאתם אוהבים טבע, ישנם קמפינגים בדרכים ,שהם לא בפארקים עצמם שהם חוויה בפני עצמה.