פולין וסלובקיה עם ילדים באוגוסט
-
11/8-25/8-2019 רכשנו כרטיסים לפולין , זוג + 4 ילדים (14,12,9,6) נחיתה בקטוביץ בלילה בתכנון לקחת הסעה לקרקוב להישאר כמה ימים (השאלה כמה ??) .
בקרקוב לאסוף רכב (אשמח להמלצה לחברה מומלצת בסיום נחזיר את הרכב בשדה התעופה קטוביץ).
משם לזקפונה (כמה ימים מומלץ ?לינה במרכז או מסביב לעיירה ?)
המשך לסלובקיה (חלוקה לשני מקומות לינה או כוכב ממקום אחד?)
עליה לכיוון קטוביץ (האם מומלץ לעצור בדרך ? או לקחת בחשבון לילה בקטוביץ ?) בקטוביץ הטיסה בשעות הצהריים חזרה לארץ .
כמובן לוקחים בחשבון את אנרג'י פארק פארקי חבלים רכבות הרים וכו .
אשמח לקבל המלצות מסלולים דומים ,המלצות למקומות לינה (עדיפות לדירות ולא בתי מלון).תודה מראש
-
היי,
חושבת על אותו יעד- אשמח לדעת איזה חב. תעופה אתם טסים ומחיר…
תודה
רוני
-
היינו בסלובקיה שבוע, ובשמחה היינו מוסיפים עוד יום-יומיים.
ישנו באיזור יאסנה (טטרה נמוכים), ובהחלט זהו אזור מומלץ ונוח לכוכב.
לא פיצלנו את הלינה כי העדפנו שתהיה לנו הגמישות לבחור יעדים כל יום, מכיוון שגשם עלול לרדת גם בחודשי הקיץ.
הנה סיכום הטיול, אולי יסייע לך בבחירת המסלולים.
-
גם אנחנו היינו 8 ימים, מקום לינה אחד באיזור יאסנה.
הייתי בכיף נשאר שבועיים, יש מספיק מה לעשות.
ביקרנו יום אחד בטטרה הגבוהים, אבל רוב האטרקציות לילדים הן בטטרה הנמוכים.
ממליץ על מקום לינה SKI&SUN . זה מלון דירות, עם קבלה וללא ארוחת בוקר. אפשר להוסיף ארוחת בוקר בתשלום במלון אחר באיזור.
הם אוהבים ישראלים, המלון בבעלות ישראלי שחי בסלובקיה. מחיר ששילמנו ביולי היה 80 יורו ללילה לדירת 2 חדרי שינה + סלון עם פינת בישול.
-
הי דמיטרי,
אני יכולה להתיחס רק לקרקוב וזקופנה כי עדיין לא היינו בסלובקיה. נשמע לי ששבועיים זה זמן טוב לשלב בין שלושתן. אנחנו שילבנו בשבוע רק את קרקוב וזקופנה (ועשינו זאת בקיץ ובחורף ). גם לי יש ארבעה ילדים. כשנסענו הם היו בגילאים דומים.
אתחיל בהמלצות למקומות לינה
קרקוב - מלון דירות Fresh - ממוקם קרוב לצחנה המרכזית ולעיר העתיקה. דירה לשישה מרווחת מאוד. צוות צעיר, בראש טוב, ועם המלצות מעולות למסעדות.
זקופנה - מלון דירות Bellamont ApartHotel - ממוקם קרוב למדרחוב הראשי, אבל באיזור שקט. לקחנו שתי דירות אחת לארבעת הילדים, ושניה לנו - הן היו צמודות דלת ליד דלת. יש ארוחת בוקר במלון, שהילדים מאוד אהבו. חוץ מזה מטבח בדירות. הצוות מאוד נעים ושירותי.
לעניין חלוקת הימים : לנו היה רק שבוע - אז נאלצנו להצטמצם . הקדשנו לקרקוב שלושה לילות ולזקופנה ארבע. בקרקוב התמקדנו רק בעיר : טירת וואול, העיר העתיקה , קז'ימיז', קצת שופינג (אין ברירה בני נער , כן גם הבנים )/ עשינו מספר סיורים חינמיים עם Free walking tour . הסיורים באנגלית, המדריכים צעירים ומשעשעים אבל שופעי ידע , ובקבוצה שיהרבה אנשים צעירים מהעולם. בני הננוער מאוד אהבו - הם היו כל כך עסוקים באתגר האנגלית שלא שמו לב שדוחסים בהם תרבות והיסטוריה. לקטנים - תרגמנו אנחנו.
תוכל לקרוא על החוויות מהסיורים המוצלחים ביותר שלהם בעינינו : הסיור האלטרנטיבי (גרפיטי ) וסיור העיר העתיקה של קרקוב.
מכיוון שבפולין המוזיאונים זולים מאוד אנחנו נוהגים לגרור את הילדים למוזיאון . אם ממש לא מעניין - יוצאים. אבל לפעמים הם דווקא נתפסים למשהו מעניין. היינו במוזיאון ההנדסה, מוזיאון האומנות שמעל הסוקיניצה, וובמוזיאון התת קרקעי שמתחתיה.
מוזיאון ההנדסה הוא המתאים ביותר לגילאי ילדיך - ולדעתי עשוי לעניין את כולם : משחקים מדעים אינטרקטיבים, ותערוכות המציגות עניני הנדסה עירונית בצורה מאוד מוצלחת.. על שאר המזויאונים כתבתי כאן.
תכף אכתוב על זקופנה.
-