כניסה לארה"ב עם דרכון אירופאי
-
שאלה לגבי כניסה עם דרכון אירופאי (גרמני) ללא ויזה.
טס לשבועיים לארה”ב, כבר הגשתי בקשה לESTA וקיבלתי אישור.
השאלה היא מה התהליך ואם צריך להביא עוד משהו מלבד הESTA והדרכון הזר?
לפי הבנתי התהליך כולל יציאה מישראל עם דרכון ישראלי, בנחיתה הצגה של הדרכון האירופי עם העותק של הESTA, ושם זה נגמר.
האם יש עוד שלבים/מסמכים נדרשים או בעיות להימנע מהן?
פעם ראשונה שאני טס לארה”ב כך ואיני מכיר מישהו שעשה זאת.
מעריך את העזרה!
-
כמו שאמרת. תדפיס את ה-esta. בצ'ק אין בישראל יבדקו שיש לך את זה. לא עולים לטיסה בלי זה.
ביעד בדרך כלל לא יבקשו לראות תדפיס כי זה מופיע להם במחשב, אבל תמיד טוב שיהיה
-
ויש מצב טוב שתצטרך להציג את הדרכון הזר – בדרך – אם בדלפק בארץ ואם בחנית הביניים, אבל לא לדאוג.
אני תמיד מדפיסה את הESTA, יתר ביטחון כמו שכתבו לך. לא צריך יותר מזה
-
תודה רבה חברים!
-
הכי חשוב, כדי למנוע בעיות:
את כרטיס הטיסה תזמין לפי השם כפי שמופיע בדרכון הזר
בזמן הצ’ק אין תכניס את פרטי הדרכון הזר, לא הישראלי!
-
עמיחי,
בזמן הזמנת הכרטיסים נדרשתי למספר דרכון הקלדתי את הישראלי.
האם אפשרי בצ’ק אין להקליד את הזר?
והיה והקלדתי את הזר איך זה מתקבל ביציאה מהארץ? הרי צריך לצאת עם הישראלי.
קצת מבולבלת אשמח לסדר
תודה ושבוע טוב,
שלומית
-
גם אני נתתי לסוכן את מספר הדרכון הישראלי שלי – זה לא שינה כלום ולא היו לי בעיות.
כמו שכתבתי – תצטרך להציג את הדרכון והESTA ממילא בשדה וזה מה שיעבור לאמריקאים
-
לפי חוק, על אזרח ישראלי להציג דרכון ישראלי בעת היציאה (והכניסה) מישראל. כמובן שזו חובה רק של האזרח הפשוט, לא של עורכי דין מכובדים מהלישכה. החובה הזו מתייחסת רק לעמדת הבידוק של רשות ההגירה – העמדות המאויישות או האוטומטיות בשדה אחרי הבידוק הביטחוני (בטרמינל 3) או לפניו (טרמינל 1).
בכל שאר התחנות בשדה – צ’ק אין, ביטחון, דיוטו פרי, עליה למטוס – אתם יכולים להשתמש בכל דרכון שאתם רוצים – אבל זה חייב להיות הדרכון שמסרתם לחברת התעופה, שיתאים לבורדינג כארד. בטיסות לארה”ב חברות התעופה מחוייבות להעביר מראש לשילטונות ארה”ב את רשימת הנוסעים. אם החברה תעביר את הפרטים שלכם עם דרכון ישראלי, עלול להיות לכם עיכוב בכניסה לארה”ב (כמובן שגם הכל יכול להיות חלק). מכיר אישית נוסעים שהיה להם עיכוב כזה. לכן הכי בטוח זה להזמין את הטיסה לפי הדרכון שאיתו נכנסים לארה”ב, כי אז זה גם הדרכון שמדווחים עליו לשילטונות שם, ונמנעים ועיכובים.
מה עושים אם נתתם את הדרכון הישראלי בהזמנה? לא יודע. כדאי להתקשר לחברה ולשאול.אגב, באיזו חברה ביקשו את מספר הדרכון בעת הזמנת הכרטיסים? ברוב החברות מכניסים את מספר הדרכון רק בצ’ק אין.
-
הזמנתי דרך מנוע אליס טיסות של אל על.
אנסה לשוחח עם אל על