בניית טיול ל3 -4 חודשים
-
לאחר המלצות פה נסגרנו על המדינות תאילנד, מינאמר , לאוס, וייטנהאם , קומבודיה והפליפינים עם אופציה ליפן , סינגפור ואולי גם נאפל בסוף.
האם מסלול הזה הגיוני ?
נחיתה בבנקוק >צפון תאילנד > מיאנמר > לאוס > ויאטנם > קמבודיה > דרום תאילנד > פיליפינים>(יפן,/סינגפור /נאפל ? )
כמובן שהכל בהתאם לזרימה יכול להיות שבכול מקום ניהיה יותר או פחות אבל זה בערך הכיוון ל3 4 חודשים..
האם הכיוון הגיוני ? האם שווה לקחת טיסות פנימיות או טיסות ממדינה ולמדינה ולא לעבור במעברים יבשתיים ?
אם אנחנו צריכים שוב לחזור לתאילנד צריך לחדש את הויזה ?איך זה עובד שנכנסים ויוצאים
יותר מידי מדינות ?
אשמח לחוות דעת מניסיון של אנשים -
עשר מדינות ב100 ימים, נשמע מוגזם לכל הדיעות. מסלול כזה, מיועד לפחות לשנה. אז עשו לעצמכם טובה, שבו שוב וצמצמו את מספר המדינות בחצי.
-
בהחלט יותר מדי מדינות.
למיאנמר אפשר לעבור יבשתית ליד קנצ’נבורי, אבל הנסיעות יגזלו הרבה זמן.
יש טיסות זולות.
בכניסה חזרה בטיסה תקבלו שוב ויזה ל-30 יום, יבשתית, לפי החוק 15 יום, אבל כתבו פה שקיבלו 30 יום בחזרה ממיאנמר.
בלאוס, אם תחליטו רק על צפון לאוס או על דרום לאוס תצטרכו לפחות שבועיים לכל אחד האזורים, יתכן שיותר, ולטיול כולל הצפון והדרום – לפחות 5-6 שבועות.
קמבודיה, יש רבים שמגיעים רק לסיאם ריפ ומטיילים בסביבה, המינימום יהיה 3-4 ימים.
אם תרצו לעבור יבשתית צריך להוסיף 2-3 ימים לפחות.
ויטנאם, טיול מצפון לדרום או להפך יקח לפחות חודש, גם בחודשיים לא תספיקו הכל.
בצפון אנשים טיילו החל מ-10 ימים (לחוץ), 2-3 שבועות יאפשרו טיול סביר, אפשר בהחלט יותר, יש מה לעשות ולראות ביותר זמן.
ויזות – בלאוס ובקמבודיה מקבלים ויזה בכל כניסה למדינה, באויר או יבשתית.
לויטנאם צריך ויזה מראש, בטיסה לנמלי התעופה העיקריים – האנוי, דא נאנג והו צ’י מין סיטי אפשר לעשות ויזה אלקטרונית, לפחות 10 ימים לפני הכניסה, במעבר יבשתי צריך ויזה מודבקת בדרכון, אבל ויטנאם פרסמה שהם פועלים להוספת אפשרות לויזה אלקטרונית למעברים היבשתיים העיקריים, אז תבדקו לפני.
חשוב – ויזה לויטנאם נכנסת לתוקף ביום הכניסה שקבעתם. לא ניתן להכנס אפילו יום לפני. אם נכנסתם מאוחר יותר הימים נספרים מיום תוקף הויזה ולא מיום הכניסה בפועל. ויזה ל-90 יום שעולה רק מעט יותר תפתור את הבעיה ותאפשר גמישות.
הויזה הזולה ביותר לויטנאם מונפקת בקמבודיה ולרוב ויזה עד 90 יום במחיר הבסיסי.
-
תודה רבה , הכוונה למדינות בסוגריים(הונג קונג, יפן נאפל) זה רק אם ישאר זמן אקסטרה בסוף וממה שאני מבין אפשר להישאר בכל המדינות כמה שבועות ככה שזה לא רלוונטי
-
תודה,
מאיזה מקומות כן היית ממליץ לקחת טיסות בשביל לחסוך זמן ?
האם צריך לעשות מנוי לכמה טיסות בתאילנד? אנחנו נעבור שם גם בצפון, גם בדרום וגם נטוס מתאילנד לפיליפינים כנראה -
לא צריך מנוי, יש טיסות זולות מאד בתוך תאילנד.
אם טסים לכמה ימים וחוזרים, כדאי לאכסן תרמיל גדול בבנגקוק, אם חוזרים לאותו מלון/אכסניה זה יכול להיות חינם, תלוי במקום הלינה וגם אם זה בתשלום זה יהיה יותר זול ממטען בבטן המטוס בכיוון אחד.
אני בכלל חסיד של נסיעות לילה ברכבת, זה כולל לינה נוחה במחיר הכרטיס וחוסך כמעט יום שלם שמתבזבז סביב טיסה.
אישית אני מעדיף מחלקה שניה ללא מיזוג, שמקפיא אותי.
-
ראשית
הטיסות במזרח זולות
יש כמהחברות כגון אייר אסיה תאי סמייל ועוד
והטיסה בהן עולה כ 50+ דולר
אני הייתי מתכנן כך
נחיתה בבנגקוק – אם השעה מספקת – מונית לשדה התעופה הישן ומשם טיסה לבורמה עם אייר אסיה
מעבר יבשתי מאיזור ציאנג מאי או קאנצ’נבורי יגזול מכם יומיים שלושה של נסיעות בעיקר בבורמה להגיע ליעדים.
במידה ולא בידקו אם יש טיסות מתאימות לויטנאם לאוס או קמבודיה.
במידה ולא לינת לילה בבנגקוק ליד שה התעופה ולמחרת לבורמה./קמבודיה/ויטנאם/לאוס
אייר אסיה טסה לכל היעדים האלה
כל טיסה כזו כולל כל המנהלות תארך לכם פחות מיום בעוד מעברים יבשתיים זה יום ארוך מאד במקרה הטוב.
אלא אם אתם בצפון תאילנד ועוברים יבשתית לצפון לאוס
או מעבר ימי חוויתי של שייט בדלתת המקונג -3 ימים מסייגון -ויטנאם ל פנום פן – קמבודיה
-
בקצרה: מעט מידי זמן לכל המדינות. לדעתי אפשר ב 4 חודשים לטייל בתאילנד, מיאנמאר, וייטנאם קמבודיה ולאוס. גם בטיול כזה יהיה צריך לקצץ מעט בחלק מהמדינות, אבל זה בהחלט אפשרי. לדעתי מסלול הגיוני: צפון תאילנד – לאוס (אולי בטיסה מצ’אנג מאי ללואנג פרבאנג/ויינטיאן) – וייטנאם (שוב – אולי בטיסה מלאוס להאנוי) – וייטנאם מצפון לדרום, עם טיסות במידת הצורך – למרות שלדעתי לא חובה, דרום וייטנאם – קמבודיה – חזרה לבנגקוק ואז טיסה הלוך חזור למיאנמאר (ינגון או מנדאלי). לדעתי אפשר ב 3 חודשים + לעשות את צפון תאילנד-לאוס-וייטנאם-קצמבודיה ועוד שבועיים שלושה למיאנמאר.
אני יכול להעיד אישית: לפני מספר שנים עשיתי מסלול דומה (בלי לאוס) – בנגקוק-האנוי וויטנאם מצפון לדרום – קמבודיה – בנגקוק. מבנגקוק טסתי לשבועיים במיאנמאר ולאחר החזרה לתאילנד ירדתי לעוד 3 שבועות לאיים.
-
אנחנו כן רוצים להיות בצפון תיאלנד , כדאי לוותר ולקחת ישר טיסה למינאמר מבנקוק ? האם כדאי מעבר ללאוס בכלל קודם ?ראינו שמינאמר יוצר מעין "מעגל" אז חשבנו להתחיל שם
-
נראה אחלה המסלול שעשית נשקול לאמץ
ואם זה צפוף אז כנראה ניקח יותר טיסות לקצר את הזמן ונדלג על חלק
-
כפי שכבר נאמר – יש טיסות לרוב היעדים. מצפון תאילנד (צ’אנג מאי) ניתן בקלות לטוס לינגון או למנדליי ולחזור לבנקוק (מקסימום יעלה עוד 10-20$ יותר) וכמובן שאפשר גם את ההיפך (בנגקוק-מיאנמאר-צ’אנג מאי). צריך לזכור נקודה אחת חשובה: תאילנד היא צומת המעבר העיקרית – אפשר לעשות סיבוב מתאילנד לוייטנאם קמבודיה ולאוס (בהרבה ואריאציות של מסלולים ועם או בלי טיסות) אבל מיאנמאר היא טיול נפרד ובד”כ יוצאים אליה מתאילנד
-
לגבי ויזה לתיאלנד מה הפיתרון ?
הבנתי מקבלים 30 ימים .אם ניכנס ונחזור כמה פעמים צריך להאריך או שכל פעם נקבל ל30 ימים?
-
בכל כניסה בטיסה תקבל חותמת ל-30 יום, יבשתית לפי החוק ל-15 יום.
אפשר להאריך את השהיה בתשלום.
-
אם אתם מתכננים להיות יותר מחודש (נניח בטיול בצפון תאילנד) כדאי אולי להוציא ויזה מראש בארץ. אם אתם חוזריםה בטיסה ממיאנמאר תקבלו 30 יום בנחיתה. אם אתם מגיעים יבשתית (נניח מלאוס או קמבודיה) ורוצים להיות יותר מ 15 יום – פשוט עדיף לקחת טיסה וכך תקבלו בנחיתה 30 יום