חופים ולינה בקופנגן
-
שלום לכולם.
האם מישהו מכיר את החופים Haad yao ו- Haad chao pao ?
ממה שקראתי באינטרנט הם חופים יפים מאוד. השאלה אם הם לא מבודדים מדי ועדיין יש חיים ביום ובלילה.
אני מתלבט בינם לבין Haadrin nai שפופולרי ותוסס יותר, אני רק לא יודע אם לא תוסס בו מדי(צעירים ומסיבות על הראש כל היום...).
תודה.
עידו. -
חופים ולינה בקופנגןהיי עידו,
האד יאו הוא חוף גדול ומלא במסעדות ובארים, מתאים לחופשה זוגית או עם חברים. האד צ'או פאו לעומתו קצת פחות מלא, אבל לטעמי ממנו יש את השקיעות הכי יפות... מבחינת חיי חברה- אין ספק שבין השניים האלה האד יאו מוצלח יותר. בהאד צ'או פאו , אגב, יש לפחות פעם בשבוע מסיבה נחמדה בפיראט בר, לא משהו המוני ואוירה כיפית.
לא ציינת באיזה חודש אתה רוצה להגיע, כי החל מעכשיו ועד נובמבר פחות או יותר מתחילה עונת השפל בים, וכל הצד המערבי של קופנגן מושפע מהם. כך יוצא שבמשך כמה שעות טובות הים נסוג והשחיה הופכת לקשה עד בלתי אפשרית. שני החופים ששאלת לגביהם נמצאים בצד המערבי... בצד המזרחי, לעומת זאת, המים כל כך עמוקים שהשפל כמעט לא מזיז לחופים היפים ששם.
תהנה!
מיכל -
חופים ולינה בקופנגןתודה מיכל.
אני מתכנן להגיע עם אשתי בסוף מאי, עד כמה השפל ישפיע על השחייה בים ?
באתר שלך רשום שבחוף chao pao השחייה מתאפשרת כל ימות השנה.
או.קיי, אז יהיה נחמד גם שיהיה חוף שהשחייה בו מתאפשרת, שקיעות יפות זה בכלל בונוס,חיי חברה ולילה ערים מתבקשים אבל בלי מסיבות קודחות כל היום והלילה של צעירים רעשנים (שיהיה מבודד רק מהרעש, לא מהציוויליזציה בכלל...).
אני יודע שזו רשימה שמצמצמת מאוד את האפשרויות, אבל אולי בכל זאת קיים חוף שיענה על כל זה ???
ושוב תודה...
עידו. -
תקשיב..חוף ה"האדרין" בימים רגילים הוא סבבה לגמרי. אין בלגנים והרבה רעש אלה ממש סמוך לקצה הדרומי של החוף ששם יש מסיבה כל ערב ליד ה"קקטוס בר" באותו חוף.
רק ב "פול מון" יש שם באמת "קרחנה" בשאר הימים זה נחמד מאוד די שקט במשך היום.
אם תקח את מלון sun rise או palita יהיה לך שקט גם כאשר יהיו מסיבות (אבל לא בימי ה פול מון). -
חופים ולינה בקופנגןהיי עידו,
אם אתם מגיעים בסוף מאי אז לצערי בהאד צ'או פאו לא אפשרי לשחות (ותודה על ההערה לגבי התוכן באתר- אני רצה לתקן). ממאי ועד אוגוסט פחות או יותר המים נסוגים מאוד, והשחיה אפשרית רק בלילה...אז הגאות בשיאה.
מה שכנראה התכוונתי להגיד באתר (ואנסח מעתה קצת אחרת) הוא שהמים בהאד צאו פאו עמוקים יותר מהחופים השכנים באותו צד, כך שיש באמת יותר מים. למשל עכשיו, לקראת סוף אפריל, יש חופים בצד המערבי שכבר אי אפשר לשחות בהם בין השעות 10 בבוקר ועד 20 בערב, והיום בהאד צ'או פאו היו מים עד שעה 12 לפחות... וגם אח"כ אם נכנסים עמוק יותר ניתן לשחות, אבל זה לא נעים בגלל שוניות אלמוגים.אגבב שוניות- האיזור הזה מעולה לשנורקלינג דווקא בגלל השוניות, אז נכון שאי אפשר לשחות בנוחות עד שוניות אבל אם עוברים אותם - יש תמורה.
ההמלצה שלי אם ככה לסוף מאי- כל חוף שתבחר בצד המזרחיי, למרות שמשם אין שקיעות אבל הים נפלא כל השנה. מלון פאליטה כמו שאיתן המליץ באמת שקט ונעים, נמצא בחוף האדרין נאי. אבל להבטיח לך שקט מוחלט- אני לא יכולה, כי בכל זאת זה בהאדרין, וצעירים שיכורים שיגורו בבונגלוס לידך ושחזרו מבילוי בשלוש בלילה יכולים להרוס לי את ההבטחה...נכון שזה יכול לקרות בכל מלון, אבל בחופים אחרים הסיכויים שהשכנים שלך יחזרו באמצע הלילה מבילוי הוא קלוש...
חוף מומלץ נוסף הוא טונג נאי פאן, מלונות טובים שם הם דרימלנד, קנדל האט, ולמי שיכול להרשות לעצמו- סאנטיה (יש להם מבצע לילות חינם שווה).
גם חיי הלילה בטונג נאי פאן לא דלים. אמנם לא כמו בהדרין , אבל יש מספיק מסעדות, בארים על החוף ומקומות חמודים שיוכלו לגוון את הערב.
אם תרצה, תוכל להמשיך גם באי מייל שלי.
ביי, מיכל -
חופים ולינה בקופנגןשוב תודה על הטיפים...מיכל - רק תיקון קטן, ה PALITA נמצא ב Haadrin nok (sunrise beach) ולא ב- nai.
מה באמת לגבי ה- haadrin nai ? איך מצב הים שם ? גם כמו בחופים המערביים ? נראה לי שאם המים שם טובים לשחייה אז זו אולי האופצייה הטובה ביותר, גם פופולרי ומרכזי אבל לא בלב הבלאגן של איזור הפול-מון. יש המלצות ???
לגבי טונג נאי פאן, איך הגישה מחופים אלה לחופים הדרומיים\מערביים בשעות אחה"צ-ערב, במידה ורוצים לצאת לשם בסוף היום ?
אגב, בפול-מון אני לא מתכוון להיות שם, מתוכנן לעבור לקוסמוי ב-25/5.
עידו.
-
חופים ולינה בקופנגןאופס... תודה עידו על התיקון- פאליטה נמצא כמובן בהאדרין נוק ולא נאי. מרוב להיטות לשלוח את התשובה לא קראתי מה כתבתי...
-
חופים ולינה בקופנגןשלחתי לך אי מייל עם התשובה, ואענה גם פה לגבי האדרין נאי-
המצב שם בדיוק כמו כל החופים בצד המערבי, כי הוא בצד המערבי...
בחודש מאי עד סוף אוגוסט (לפחות) הים נסוג ברוב שעות היום, ומתמלא בערב.
לגבי טונג נאי פאן, הכביש המחבר בינו לבין שאר האי השתפר לאין ערוך בשנה האחרונה, הוא עדיין לא עשוי בטון אבל המעבר בו חלק יחסית. להגיע משם עד לדרום האי לוקח כ-20 דקות, ומהדרום עד להאדרין עוד 10-15 דקות נוספות.
אפשר כמובן גם לקחת משם סירת טקסי- בערך רבע שעה נסיעה יפה