איך לכבס פליז גורטקס?
-
יש לי פליז של ''קרימור'' גורטקס וברצוני לדעת איך אני מכבס אותו מבלי שהוא יהרס לי. -
בכביסה רגילה,מיםחמים (ארבעים מעלות), תכנית כביסה עדינה, באבקת כביסה ללא פוספטים, זרחנים ובשום אופן בלי מרכך. אחר כך מומלץ להכניס למכונת ייבוש, בחום נמוך. -
שאלה קטנה לי......זה מעיל פליס? או מעיל גורטקס? כי מדובר בשני דברים שונים לגמרי....שאת השני,אני לא חושב שהייתי מכבס. -
.....באמת שאלה טובה האם אתה מדבר על מעיל פליס , או מעיל גורטקס (מעיל גשם). הרי מדובר בשני דברים שונים. אני לא הייתי מחבס אף אחד מהם אבל אם אתה חייב . הייתי עושה כביסה עדינה עם חומר כביסה חלש וללא מרכך . בקשר ליבוש אני לא כלכך ממליץ על מיבש כי הרי מדובר -
לירוןהיתכוונתי לפליז גורטקס יש לך תוכנית אחרת לכיבוס שישמור לי יותר על הפליז?? ותודה לכל מי שעזר
-
איציק היקר .....צר לי אבל שוב אני יגיד את זה אין דבר כזה פליס שיש לו ממברנת גורטקס לפחות לא באופן רשמי . אולי קנית את המעיל מדובר בנפאל או בדרום אמריקה איפה שמיצרים סחורה מזויפית ולפעמים נותנים שמות לדברים למרות שאין הדבר נכון כלכך. בכל מקרה כמו שנכתב לך פליס מכבס -
נסיון לפתור התעלומהאולי לא גורטקס אלא פולרטק? חוץ מיזה אולי מדובר במעיל שהוא משולב, גורטקס בחוץ ובטנה מפליס? -
נסיון לפתור התעלומה:Reבואנה חבר`ה עליי הטעות אכן צדקת טעיתי ואני מתנצל על השגעון ששגעתי את כולם היתכוונתי לפולרטק ואני עדיין מבקש את פתרור הכיבוס אם הוא לא הישתנה משאר התשובות שכבר נתנו תודה וסורי
-
נסיון לפתור התעלומה:Reבואנה חבר`ה עליי הטעות אכן צדקת טעיתי ואני מתנצל על השגעון ששגעתי את כולם היתכוונתי לפולרטק ואני עדיין מבקש את פתרור הכיבוס אם הוא לא הישתנה משאר התשובות שכבר נתנו תודה וסורי
-
אם כןכביסה עדינה,עד 30 מעלות,בלי מרכך,ולא למייבש כביסה. את הייבוש עושים כשהבגד פרוס,ולא תלוי. זהו,שלום על ישראל. -
לכבס כמו שמוסבר בהודעותהקודמות. -
דווקא מומלץ לייבש בחום נמוךבגלל שזה מחדש את ימיו של ציפוי ה-DWR (אגב, בהוראות של התרסיסים לחידוש הציפוי זה גם כתוב במפורש, לפחות בחלק). לגבי כביסה, עם כל הכבוד, גורטקס זה טפלון (פולי-טטרה-פלואור-אתילן, או pfte). יש לו עמידות לזיעה - שמכילה מלחים, ועמידות לכימיקלים מסויימים. ולא מ
כיצד מכבסין קפוטה של גואר-טעקס? -
אכן שימושיות הוראות כביסתהגורטקס,אבל הוא שאל על פליס. ולגבי ה DWR,הפליס שלי למשל,כבר מזמן שכח איך הוא מרגיש ומה שמו האמצעי,אני לא בטוח בכלל שיבוש בחום נמוך יחזיר לו משהו.......... -
בפועל אלו אותן הוראות בדיוקעם יתרון מסויים לפליס, שהוא פוליאסטר ב-99.999 אחוז מהמקרים, ולכן פחות רגיש לחום. לגבי DWR, יש כידוע לך כמה תרסיסים נחמדים להשבת ימי ה-DWR כקדם, והם עושים עבודה לא רעה בכלל (אם כי ליום-יומיים הפליס קצת יותר דביק אח''כ), וכדי ל`הפעיל` אותם מומלץ, אחרי הריס