האם צריך חיסונים לרומניה?
-
שלום לכולם! אני וחברה טובה שלי נוסעים לרומניה ב11 בספטמבר. השאלה שלי היא האם יש צורך בחיסונים כלשהם לפני שהנסיעה. בנוסף הייתי שמח לשמוע ממישהו\י שטייל\ה שם כמה כסף, להערכה, צריך בשביל לטייל שם חודש, בצורה מינימלית (להנות בחיסכון). תודה רבה לעונים. אב -
האם צריך חיסונים לרומניה?:Reבהחלט ... חיסון נגד רעלת הקבאב הרומני ... אוכלים בכמויות ( סתתתתאאאם ) זו בכ`ז מדינה אירופאית אין מלריה קדחת וכד` . תקציב - המון תלוי במסלול ובשהות ( בתי מלון , ארוח כפרי , מסעדות יקרות , אוכל זול וכד` ) . כעקרון רומנ -
תודה +.בכל זאת, יש הערכת מחיר? השהייה תהיה חודש ימים ואני חשבתי לקחת 3500 שח איתי - האם זה יספיק? האם לקחת דולרים או אירו? להמיר לכסף רומני בארץ או ברומניה? שוב תודה לעונים -
חודש?אתה לא מסביר מה אופי הטיול, ורוצה הערכת הוצאות. מה שבטוח, רומניה עדיין זולה מאד יחסית למערב-אירופה. עכשיו שוב יש בה שטפונות,ולא ברור כיצד זה משפיע על התפתחות מחלות ונגיפים במקומות שניפגעו. כדאי לבדוק במשרד הבריאות. במצב רגיל,אין שום בעייה. בכל א -
לגבי כסףתמיד רצוי לקחת יותר,למקרי חירום. או כרטיס אשראי בינלאומי. דולר/יורו זה לא משנה, ממילא צריך להחליף את המטבע הקשה למטבע מקומי(כמובן,בצ`יינג` מוסדר,ולא סתם אצל עוברי אורח ברחוב, שעלולים לקחת את הדולר/יורו ולהשאיר לך ערימת ניירות חסרי-ערך). -
הערכה כספית פרופורמה.בוקר טוב ההערכה הזו אינה תשובה מוסמכת, משום שעדיין לא הייתי שם. מה גם שהשואל לא סיפק נתונים של זמןטיול ושהיה בערים יקרות כמו בוקרסט.הנתונים להלן מתיחסים לעשרה ימי לינה כפרית בלבד, שכבר הזמנתי. הערכת עלות האוכל מבוססת על עלות שלוש ארוחות ביום ע`פ מחירי א -
האם צריך חיסונים לרומניה?:Reלא צריך חיסונים ברומניה. אפשר לאכול בכל מקום. אפשר לדבר עם נהג מונית על כ-15$ ליום + דלק (לפי גודל הרכב)