כמה כסף לקחת?
-
היי לכולם,
אנחנו מתחילים לסגור קצוות לקראת הטיול והגענו לשלב הכנת הכספים.
ובואו נקווה שהדולר לא יעלה...
יש לנו נסיון באירופה בטיולי כוכב, אבל ברור שכאן הטיול הוא שונה מבחינת ההתנהלות היומית בכל הקשור ללינות ומסעדות. אם בטיולים הקודמים שלנו חזרנו כל יום לצימר ואכלנו ארוחה שבישלנו בעצמנו, ברור לנו שכעת זה יהיה אחרת, ונאכל הרבה יותר במסעדות.
להזכירכם- הטיול הוא ל-23 יום בספטמבר, צפון מזרח ארה"ב כולל אורלנדו. לפי החישוב, לינה ממוצעת ללילה למשפחתנו(5 אנשים) תעלה כ-100 דולר (בניו יורק לנים אצל הדודה).
אני מניחה שצריך לקחת בחשבון כניסות לאתרים, מסעדות, קניות, דלק ובילויים. אני יודעת לחשב בערך כמה יעלו לנו ההוצאות הכבדות של האטרקציות המרכזיות שמתוכננות לנו, אבל מה שאני בעיקר לא יודעת זה עלויות של אוכל במסעדות למשל. אנחנו לא אכלנים גדולים ובודאי לא נחגוג במסעדות יוקרה, אבל בכל זאת כדאי להיות מוכנים מראש.
בהנחה שחלק מההוצאות ישולמו בכרטיס אשראי, האם יש למישהו הערכה גסה של הוצאה ממוצעת ליום וכמה מזומנים כדאי לקחת?
אשמח לשמוע מבעלי הנסיון !!!
תודה!
נורית
-
כמה כסף לקחת?הוצאה ממוצעת ליום לאדם היא בסדר גודל של כ 120-150 דולר.
כולל - בתי מלון, תחבורה על כל סוגיה, כולל דלק , אוכל, כניסות לאתרים, בילויים אחרים וכו'.
לא כולל- טיסות מהארץ ובחזרה ולא כולל קניות.
בארה"ב ניתן לרכוש הכל בכרטיסי אשראי.
אנחנו נוהגים לקחת איתנו כ 500 דולר מזומן "כמנת ברזל" ובכדי שיהיה קצת מזומן לביזבוזים קטנים כמו שתיה פה ושם, גלידה וכו'.
אם רואים שהמזומן הולך ונגמר, תמיד אפשר להוציא עוד קצת מהקיר. -
כמה כסף לקחת?המשפחה שלי באה לבקר אותי בארהב באפריל 2009 מדובר באמא ושתי בנות (18 + 15)
הן היו כמעט שבועיים לא היינו באורלנדו אבל טיילנו לא מעט ונכנסנו לפארקים
אמא שלי לקחה ממוצא של 7500 דולר לשלושתן שזה כלל כניסה לאתרים אוכל בזבוזים חלק מההוצאות כמו שאמרת היא שלמה בכרטיס אשראי אבל לרוב הדברים הספיק לנו הכסף (7500 לא כולל סכום נוסף שאני לקחתי לעצמי)
נורא תלוי איפה אתם אוכלים מבחינת עלות לבנאדם ליום, לנו במומצע הייתה ארוחה שהייתה קצת יותר יקרה שאר הארוחות אכלנו בדיינרים שברוב המקרים יותר זולים או במקדונלדס, סאבוואי וכו
לדעתי ממוצע של כ35-40 דולר ליום לבנאדם עבור מזון (שוב נורא תלוי איפה אתם אוכלים) לנו היו ימים שהוצאנו פחות עבור בנאדם ליום והיו גם ימים שגם קצת יותר
כתבת שאתם לנים אצל הדודה אז אולי בימים האלו תוכלו לאכול בוקר וערב אצלה ואז זה חוסך לכם קצת מהוצאות המזון.
שווה בדיקה חלק מהכרטיסים לרכוש מראש או דרך האינטרנט כי הרבה פעמים יש מבצעים והנחות לרוכשים דרך האינטרנט
שווה לעשות רשימה של איזה אתרים אתם רוצים ללכת ולבדוק את המחירים הרבה פעמים לאנשים עד גיל מסוים יש מחירים זולים יותר (צעירים עד גיל 21, לפעמים אפילו שנה שנתיים יותר, מחשיבים כמבוגר צעיר ואז כניסה לאתרים יותר זולה) ככה תוכלו לדעת פחות או יותר מה יהיו ההוצאות שלכם.
דלק, מחירים יכולים להשתנות מיום ליום, לפעמים יש הבדלים אפילו משמעותיים בין תחנה לתחנה אפילו כאלו שצמודות אחת לשניה, כמו כן יש הבדלים משמעותתיים בין המחירים באזורים שונים, ממה שאני זוכרת בדרך כלל באמצע ספטמבר מתחילה איזושהי ירידה קלה במחירי הדלק (שמתחילה לעלות שוב לקראת סוף ספטמבר) ממוצע למיכל דלק היה בין 25-40 דולר (תלוי איפה מיליתי ובתקופה)
לא עולים לי כרגע רעיונות נוספים אבל אשמח לעזור ולענות לשאלות במקרה הצורך
שבוע טוב -
כמה כסף לקחת?למיטב זכרוני, כרטיס ויזה בינ"ל היה אפקטיבי מאד גם בתשלום וגם במשיכת כספים. לא חושבת שהסתובבנו עם יותר מ-200-300 דולר עלינו בשום שלב.
העלויות היו לנו זולות בהרבה כי כמעט ולא אכלנו במסעדות. קנינו בסופרים בעיקר (פשוט כי הילדים המפונקים שלי אוכלים רק אורז לבן או אטריות שבישלתי להם במוטלים במיקרו). את רוב המלונות שילמנו מראש ומה שלא, שילמנו בכרטיס אשראי. באפריל, שילמנו ממוצע של $65 דולר לחדר לארבעה. כניסות לאתרים, חוץ מימים של פארקים, לא עלה יותר מ-$15 לאדם בממוצע (הילדים הורידו את הממוצע כלפי מטה). ימים של פארקים, היינו בכיוון של $40 דולר לאדם (שוב, כרטיסי ילדים וכרטיסי הנחות ודילים). -
כמה כסף לקחת?גם לי היו אותם חששות כמו לך, כי ידעתי כל ההוצאות, אבל אוכל...
ממש לא ידעתי מה הולך בתחום זה שם, הרבה, אבל הרבה יותר זול ממה שחשבתי, בצהריים היינו לרוב בנסיעה או טיול אז היה אוכל קל, שניקנה בסופר או מסעדה עממית, ויש שם לרוב, בערב, הלכנו למסעדה טובה, יום-יום, אספר לך שהמנות ענקיות, בקושי סיימנו מנה אחד שהוזמן לשנינו, היינו רק זוג, אבל ראיתי מנות שמגישים לילדים, ענקי!!!
החיסכון הגדול היה עם שתייה, קנינו קלקר, קרח יש בכל מלון בפרוזדור, ושתיה זולה נקנה בסופר.
כמובן עם ילדים יש הרבה מסביב, בעיני, פשוט לתת להם תקציב יומי, אחרת באמת כל הסכרים ניפרצים
-
כמה כסף לקחת?הי נורית, לנוחיותך, אני מצרפת מה שכתבתי בספטמבר לגולשת שעמדה לנסוע לניו יורק:
ארוחת בוקר בדאנקן דונאטס: בייגל עם גבינה +כוס שוקו חם/תה/קפה=3 דולר.
ארוחת צהריים בדיינר אם נניח שלפחות ארוחה נורמלית אחת ליום: 11-13 דולר.
ארוחת ערב המבורגר/פיצה 5-10 דולר תלוי אם זה פאסט פוד או טיפה יותר מסודר.
אפשר לעצור בסופר ולקנות מארז בקבוקי 1/5 ליטר מים או קולה. 24 בקבוקים של מים 1/2 ליטר עלו בין 4-7 דולר, תלוי באיזה סופר קונים. הגיוני שבתוך מנהטן יהיה יותר יקר.
אפשר לקנות גם לחם +גבינה / פסטרמה ולהכין בבוקר כריך +פרי.
לכן, כל הוצאות האוכל ליום לא צריכות לעלות על 25 דולר ליום (כמובן, לא מסעדות יוקרה וכו').
המחירים מעודכנים ללפני חודש בדיוק.
כשאני נוסעת לארצות הברית, התקציב שאני מקצה הוא 150 דולר למשפחה ליום ואנחנו 2 הורים + מתבגרת +ילד. אין שום סיבה שבתכנון נכון לא יספיק לך תקציב של 50-60 דולר ליום אם יש מודעות לעניין התקציב.
בניו יורק יש המון דברים לעשות אם מתחברים אל העיר. חלקם יקרים מאד, חלקם ממוצעים וחלקם חינמיים. אם תתכננו נכון שבכל יום נכנסים לאתר אחד שעולה 20 דולר ליחיד, אינני רואה שום בעייה. למשל: יום שהולכים לאורך השדרה החמישית וכוללים בה עליה לטופ אוף דה רוק. עלות הכרטיס (דרך אתר האינטרנט) 18 דולר לאדם. הבילוי כשעתיים. אחר כך הליכה ארוכה שכוללת סנטרל פארק ויש לכם יופי של יום. אפשר יהיה גם לשכור אופניים ולהנות שעות ארוכות. אני סבורה שבתכנון נכון לא תהיה בעייה לעמוד במסגרת התקציב שלא סיפרת לנו מה היא. אבל אם נעריך 60 דולר ליום X 20 יום, מדובר על 1,200 דולר ליחיד שהם בערך 4,500 ש"ח.
אכן, כמעט כל האתרים בוושינגטון חינמיים ואם תמצאו מקום לינה זול (חינם או הוסטל), שיחקתם אותה.
אני אופטימית בהחלט ובמקומכם, אם יש תקציב של 5,000 ש"ח ליחיד, הייתי הולכת על זה. אגב מזכרות: שדרה חמישית פינת 42 7 חולצות I LOVE NYC ב - 11 דולר. כובע ניו יורק 3 דולר. יהיה לכם גם כסף למזכרות אבל לא לבגדי מעצבים.
מקווה שזה קצת עוזר. כמובן שיש לבצע התאמות להרכב המשפחתי וכן להתאים את עלויות הכניסה שבפארקים באורלנדו שהן מאד יקרות. -
הצלחתם לבלבל אותי
אני חישבתי תקציב לפי 75$ לאדם ליום כלומר, שבחישוב גס 5000$ יספיקו לנו(2 מבוגרים + 2 ילדים) לטיול של 16 יום ברוקיז הקנדיים ובאי ונקובר ביוני
לא כולל הטיסות כמובן ולא כולל הקראוון שכבר שולמו מראש
אבל זה כן צריך לכלול דלק, קמפינגים (למעט יומיים שכבר הוזמנו ושולמו) אטרקציות, מזון, מעבורת וכיו"ב
לקניות יש תקציב נפרד
חלק ניכר מהארוחות נאכל בקראוון אבל אני משערת שנפרגן לעצמנו גם מסעדות במשך הטיול כי אנחנו מאד מאד אוהבים
ההערכה שלי נמוכה מידי? ממש נמוכה מידי?
-
הצלחתם לבלבל אותיאת האטרקציות הידועות מראש אני מחשבת בנפרד. למשל, כניסה באורלנדו לפארקים של דיסני + עולם הים +מופע ארוחה עלו 1,200 דולר לארבעתנו. כניסה לאמפייר סטייט בלדינג עלתה 80 דולר ל - 4. זהו סכום ידוע מראש, לפחות פחות או יותר. לכן, בתכנון, אשים 1,280 דולר לדוגמא כבסיס ועל זה אוסיף אוכל, בזבוזים ודלק. מה שכן, אין דינו של דלק לרכב כדין דלק לקראוון. 9 ימים של נהיגה באורלנדו עלו לנו 20 דולר דלק. אז הסכום הוא ממש זניח.
בקיץ האחרון נסענו 3 שבועות במרחקים די גדולים ולהערכתי הדלק עלה בין 300-400 דולר לכל התקופה. אם אחלק ב - 21 יום אגיע לסכום של כ - 20 דולר בגסות ליום.
ברור שבקראוון עלות המחיה היומיומית (אוכל) נמוכה יותר, אבל גם כך אני מניחה שתאכלו "בחוץ" לפחות לצורך הגיוון, או אם נמצאים באתר יום שלם.
קחי את ההוצאות הקשיחות הידועות מראש (אטרקציות, עלות מוערכת של קמפינגים) ועליהן תוסיפי דמי מחיה. המחיה היומית באמת זולה. כך תקבלי אומדן. ככלל, במקרה חירום יש כרטיס אשראי. -
הצלחתם לבלבל אותיעלות דלק בקרוואן - קרוואן שותה דלק. בערך 1 ליטר לכל 3-4 ק"מ. אנחנו הוצאנו ברוקיז קצת יותר מ-500$ על דלק בטיול של 12 יום כם קרוואן 30C.
הלק ברוקיז הוא בין היקרים בקנדה.
את מוזמנת להציץ בבלוג שלי שם מתוארות חלק מהעלויות ברוקיז.
עלות כללית - 12 יום עם קרוואן כולל הכל (לינה, אטרקציות, אוכל וכו') - 3000$ למשפחה של 6 נפשות (ללא הקרואן והטיסות כמובן).
אושרה -
תודה לכל העונים!נעשה הערכת תקציב לפי האטרקציות הידועות מראש ולפי המידע שנתתם כאן . אני מניחה שנגיע בסופו של דבר לסכום הגיוני לקחת.
וכמובן- תמיד יש את החור שבקיר...
נורית
-
תודה לכל העונים!נורית לפני שאת סוגרת מלונות עצה לי אלייך, יש אתר אמריקאי שקוראים לו פרייסליין
http://www.priceline.com
בעקרון האתר מוצא לך מלונות וטיסות ואטרקציות ב70 אחוז הנחה ואני ממש לא מגזים..השתמשתי בו המוןןןןןןןןןן..וזה חסך לי המון המון כסף..ובעקרון את צריכה כתובת אמריקאית שלך זה טוב כי יש לך דודה בניו יורק..אבל אני יגיד לך את האמת זה לא משנה מה תכתבתי הם לא שולחים כלום לדואר - מניסיון! בהרשמה שימי את הכתובת של דודה שלך ואת הכרטיס אשראי הבינלאומי שלך! וזה הכל..אם את צריכה הסבר איך להשתמש שם אני ישמח לעזור..זה יחסוך לך המון כסף..
ולידע כללי באורלנדו - עיר הפארקים - וולט דיסני עולה 120 דולר למיטב זכרוני וisland of advanture עולה 80 משהו כזה וגם עולם המים שנמצא לידו ויש להם כרטיס משולב וזה משהו שהוא חובה לחלוטין..
תהני! -
תודה לכל העונים!ד"א המחירים מתחילים לעלות בכל דבר דלק\אוכל\לינה ברגע שאתה עולה צפונה מאורלנדו כמו למשל דלק שבפלורידה עולה בערך 2.65 ובוושינגטון]ילדלפיה 2.90 וגם מחירי האוכל עולים גם ברשתות הגדולות,אני לא יודע איפה תהיי בצפון מזרח ארה"ב אבל היא יותר יקרה בהכל מהדרום..ואורלנדו בעיקררר זה פארקים וחנויות זולות מאוד של הכל.. -
תודה לכל העונים!מאד קשה לעשות הערכה מדויקת, ישנם מקומות יקרים יותר מאחרים, כמו מנהטן שיקרה יותר מהרבה איזורים אחרים בארה"ב, ההוצאות על אוכל שונות בין משפחה למשפחה וכך גם הקניות, אבל בהחלט הממוצע הוא כ 150 % לזוג ליום (זה לא מוכפל למשפחה משום שבמרבית המלונות החדרים הם של שתי מיטות כפולות... ). עושים כמובן חישוב על פי ימים ומוסיפים עוד כמה מאות דולרים ליתר ביטחון בלי קשר להצטיידות בכרטיס אשראי שזה תמיד כדאי ונותן ביטחון...