נורמנדי - מון סן מישל
-
שלום רב, בעוד כשבועיים נצא מפריס ליומיים לכיוון נורמנדי. מדובר בטיול משפחתי, 6 מבוגרים. אנו מתעניינים מאד בחופי הנחיתה. התכנון: יציאה בצהריים מפריס דרך N13 לכיוון caen. ביקור במוזיאון השלום ולינה באיזור. למחרת - ביקור באתרים השונים לאורך חופי הנחיתה. -
רק הצעה אחתלי לא הזדמן(הייתי בבוקר) אבל מחוויות של הבן מאד מומלץ ללון ליד מונט סן מישל ולראות את המקום בשעות אחה''צ כשיש גאות. -
נורמנדי - מון סן מישל:Reאני כל כך רוצה ללכת לבקר בחופיי הנחיתה כיף לכם!! שיהיה לכם אחלה טיול! -
נורמנדי - מון סן מישל:Reאם אתם מתכננים שני לילות באיזור נראה סביר,קחו בחשבון את הנסיעה חזרה לפריז. אנחנו הגענו לפאתי מון סנט מישל - מרהיב, ומצאנו חדרי אירוח בחווה נעימה ביותר. בערב נסענו לאי, חיכינו עד 10 בלילה והמים לא זזו. למחרת בבוקר חזרנו והשפל היה בעיצומו. צריך לברר מראש ה -
לגבי מון סן מישלצריך לברר את תאריכי הגאות והשפל. ואכן המקום יפה גם ללא התופעה. לדעתי, המקום (ללא הגאות והשפל) מצריך טיול (רגלי) של כשעתיים. -
לגבי מון סן מישל:Reהאם למישהו יש קישור לבירור מועדי הגאות והשפל? הקישור שהופיע בפורום זה בעבר כבר לא עובד... מהי השעה האופטימלית לביקור בתחילת מאי? תודה נעמה -
לגבי מון סן מישל:Re -
לגבי מון סן מישל:Reניסיתי להעביר לך לינק אך אינו נפתח אז נסי להקליד כך :Marees-Baie-de Mont saint Michel-TIDE, מופיע שם לוח שעות וימים מדויק של הגאות והשפל. שימי לב לאותיות הגדולות בכתובת זו. אם לא תגיעי לזה דרך גוגל פשוט להקליד את mont saint michel-tide,ותקבלי רשימת לינקי -
לגבי מון סן מישל:Reאני חושבת שאתם מפספסים קצת. מבינה את הצורך ללמוד את הנחיתה על כל היבטיה אבל יום1- נסיעה לקאן ומוזיאון השלום ולינה-סביר יום 2- חופי הנחיתה על בוריים מכל ההיבטים יום 3 הייתי מזדרזת לרדת למונט סן מישל ומבקרת במקום כמובן עם לינה ליד האי (לא עליו!! אי א -
לגבי מון סן מישל:Reתודה על התגובה המהירה! הגעתי לטבלה, ולאכזבתי גיליתי שנהיה שם יומיים לפני מועד הגאות... כמה חבל. מה שעוד גיליתי שהשעות בלתי נוחות בעליל - או מוקדם יחסית בבוקר, או מאוחר מאד בערב. אם רוצים להגיע לפריס עוד באותו ערב זה בלתי אפשרי, או אם רוצים להגיע בבוקר מאז -
לגבי מון סן מישל:Reיונית, תודה על תשובתך. אין לנו אפשרות להוסיף לילה. אנו יוצאים מפריס מיד לאחר הנחיתה, ביום רביעי בצהריים, וצריכים לחזור לפריס ביום שישי בערב (לפגוש את שאר המשפחה שמצטרפת - אנו חוגגים ארוע משפחתי). אם נלון ברביעי בקאן, חמישי אזור הנחיתה, חמישי בלילה לינה -
לגבי מון סן מישל:Reמאחר ויהודים אוהבים לתת עיצות, הרי שפשוט כדאי להתחיל בטיול הקצר, ולראות עד היכן תצליחו להגיע. כדאי לעשות מאמץ ולהגיע ,אפילו על חשבון חופי הנחיתה,אם זה לא נשמע כדברי כפירה. -
סיפור על גאות ושפללמונט סן מישל הגעתי באמצע הבוקר מאורגן אז החמצתי. עדיין כמובן המקום שווה ומרשים. בחופי הנחיתה יש מוזיאון קטן מרתק שעוסק בכל הספינות הקטנות שהטביעו כדי ליצור אפשרויות מעבר על התעלה (משהו כזה אני נוראה בהסברים טכניים). בכלל האזור מאד מרגש. חזרה לגאות. לפ -
לגבי מון סן מישל:Reתראי מדובר בערך על 48 שעות מפריז-עד חזרה לפריז (אולי 53 שעות,אבל לא נלך על זה לרבנות ) מרביעי בצהרים עד שישי בערב, נכון? בנתונים אלו ועם חופי נחיתה באמצע הייתי מציעה לך לשנות את המסלול- להיות יום באזור נורמנדי עילית (נורמנדי העליונה?) הונפלר,צוקי אטרט ו -
לגבי מון סן מישל:Reשלום יונית, תודה על ההצעות - אנו שוקלים אותן ברצינות. האם יש לך המלצות למקום לינה בסמון למון סן מישל? ולגבי האופציה הראשונה שהצעת - בהנחה שנבחר בה, היכן את ממליצה ללון בלילה הראשון? מדובר ב- 3 חדרים בכל מקרה... המון תודות נעמה -
נעמה גם אני נוסע לכיווןשלום לנעמה ויונית ולכל החברים אני מתכנן טיול של 4 ימים ,יציאה מפריז,המסלול המועדף שלי הוא: נורמנדי,בריטני וכמובן עמק הלואר.אנחנוזוג+2 האם ניתן לחוות מספיק מבלי לרוץ בסיום היורו דיסני תודה -
נורמנדי - מון סן מישל:Reלדעתי, לא לוותר על השטיח בבאיו.מוזיאון מיוחד מאד וספור האהבה שמאחוריו מעורר השראה. אל תוותרו. -
נורמנדי - מון סן מישל:Reנעמה את השטיח גם אני הייתי מוותר לא רציני בכלל וזאת לאחר שראיתי את השטיח . אז אל תצטערי . מון סנט מישל יש לדעתי להגיע בשעות היום הרגילות ולהנאות מהמקום המדהים לטפס עד למעחלה ולראות את הנוף המשגע בכניסה במסעדה לעומד ולראות איך מקציפים את הביצים לפני הח -
ליונית ולאחרים - לינה!תודה ליונית ולכל היועצים האחרים.... התכנית שעליה החלטנו היא לצאת מפריס בצהריים, לסוע ישירות למון סן מישל. זה אומר שנגיע לשם אחה''צ - ערב, מה שיאפשר לנו בכל זאת אולי לראות את הגיאות. נלון שם - ונשמח לקבל המלצות למקומות לינה. בבוקר נסייר שם (אם לא נספיק ב -
ליונית ולאחרים - לינה!:Reאנחנו מעונינים לנסוע לנורמנדי ובריטני בחודש אוקטובר השנה (החל מה-6 לאוקטובר) למשך 12 יום, ואני תמהה האם מזג האוויר בעונה הזו מאפשר טיול מהנה באזור הזה? כלומר - האם מזג האויר לא סוער מדי לאורך החופים בעונה זו של השנה? תודה על תשובה של אנשים שהתנסו חנה ה