דתיים במזרח.
-
אני נוסע בעזרת ה` לנפאל ותיילאנד בחודש מרץ, לתקופה של חודש, לטיול. אני בחור דתי (אני טס עם חבר שאינו דתי כלל) ורציתי לדעת איך ניתן להסתדר מבחינת אוכל, שבת וכו` בכל הקשור להיות דתי שמטייל במזרח. -
דתיים במזרח.:Reראשית בתאילנד קל מאוד להסתדר כי יש בית חב''ד בצ`יאנג מאי,בנקוק ובפוקט ככה שבשבתות אתה מסודר וגם באמצע השבוע אם אתה במקום. בנפאל יש בית חב''ד רק בקטמנדו. תביא איתך מנות חמות,מרקים,טונה,סרדינים,געפילטע פיש בקופסות ממתכת שלא מצריכים שמירה בקירור,לחם,חלב עמ -
דתיים במזרח.:Reבית חב''ד בתאילנד יש גם בקוסמוי, בפוקט בית חב''ד פועל רק בסופ''ש. לגבי נפאל: תלוי במידת ההקפדה שלך לגבי בישול עכו''ם. ישנה אפשרות להגיע בטרק לגסטאאוס עם כלים שלך (סירים, סכו''ם) ולבקש שיבשלו לך אורז או דאל באט (אורז ועדשים) בכלים שאתה נותן להם. לא משנה -
בשום אופן לא לקחת בלון גז.חבר`ה תגידו השתגעתם? או ואבוי גזיה אתה יכול לקחת אולם את הבלונים תשאיר בארץ ותקנה בחו''ל. ולא כמו שכתב קודמי. ''והכי חשוב גזיה ובלוני גז(במזוודה בתא המטען).'' מבחינת בטיחות טיסה אין להעלות לטיסה לא בתא נוסעים ולא בתא מטען, חומרים מסוכנים (כולל בלוני -
דתיים במזרח.:Reאין כל בעיה. קח לך קרקרים, מנות חמות, סלאמי יבש. טונה בשימורים וכף חשמלית/קומקום חשמלי/ כירה חשמלית. ואתה מסודר היטב. בשבת תמיד בבתי חב''ד. טראקים למקומות שאין בהם חשמל הם נדירים ולמיטב הבנתי גם לא קיימים, גם בכפרים שאינם מחוברים לרשת החשמל יש חשמל ס -
לחייםהאם מותר לאכול לחם? -
דתיים במזרח.:Reחזרתי מטיול של שלושה חודשים בסין ווטנם וקמבודיה. אני מניחה שרלוונטי גם לנאפל ותאילנד. קנינו גזיה (לא הבאנו מהארץ מחשש שלא יהיה גז מתאים) אבל בקושי השתמשנו. בכל מקום שהיינו ביקשנו להשתמש במטבח שלהם וכמעט אף פעם לא היתה בעיה - פשוט בחרנו את בגסט האוס שהסכי -
לא לדאוג יש ג`אראס כשר !!! -
דתיים .-האם מותר לאכול לחם?התשובה שקיבלתי בחבד תאילנד ונפאל הינה שאסור. -
דתיים במזרח.:Reמומלץ לקחת גם נייר כסף, ישנו דג כשר בשם רד סנייפר, ניתן לעטוף בנייר כסף ולאפות על האש או במחבת.