חיסונים לתאילנד בהריון
-
אני ממש בתחילת הריון (שבוע 4) ומעוניינת לנסוע לתאילד לחודש (בתחילת יולי). עדיין לא עשיתי שום חיסון, ביעוץ למטייל אמרו לי שלא ניתן לחסן אותי בכלל כרגע. האם צריך וכדאי לותר על הטיול לתאילנד בגלל החיסונים? האם יש חיסונים שכן ניתן לעשות כרגע? (גם מבחינת הזמ -
חיסונים לתאילנד בהריון:Reכמובן עדיף לא לנסוע בתחילת הריון לארצות מתפתחות לפחות אם לא רוצים לסכן את ההריון. לא קיימים מחקרים על נשים בהריון רק מידע על אלה שחוסנו למרות ההריון. לתאילנד מומלץ לקבל חיסון נגד צהבת A ,טיפוס הבטן ובמקרה של שהות של חודש או יותר בין החודשים מאי-אוקטוב -
חיסונים לתאילנד בהריון:Reאני רוצה לנסוע בחודש אוגוסט לקוסטה ריקה או לצפון הודו, ואח''כ מעוניינת להכנס להריון. האם החיסונים עליהם דיברת: חיסון לצהבת A ו-B, טיפוס הבטן וקדחת (זו שניתן ''לחטוף'' בקוסטה ריקה) הם כאלה שבטוח ואפשרי מייד אחריהם להכנס להריון? -
חיסונים לתאילנד בהריון:Reקוסטה ריקה הרבה יותר בטוחה מבחינה בריאותית מהודו וצריך פחות חיסונים.תמיד מומלץ לחכות כחודש אחרי חזרה אפילו מקוסטה ריקה לפני תחילת ההריון מכיוון שקורה שחוזרים עם בעיה בריאותית כל שהיא הדורשת טיפול:טפילי מעיים,מלריה,קדחת הדנגי. אין כל בעיה להכנס להריון אחר -
תודה!