מיאמי באוקטובר
-
לאור מזג האויר הבעייתי הסתנו את מסלול הטיול שלנו מצפון מזרח ארה"ב לאיזור מיאמי. קראתי פה לא מעט על האיזור ובכל זאת הייתי שמח לקבל הצעה כללית לאיזור מיאמי. בכלליות יש לנו שבועיים שמתוכם 5 ימים אנו משאירים לניו יורק וזה משאיר אותנו עם 9 ימים שמתוכם אנו רוצים לעשות קרוז של 4 ימים. קרי בנטו יש לנו 5 ימים לאיזור מיאמי. אז מה יש להציע ב-5 ימים אלה וכמו כן אם מישהו עשה קרוז אשמח לקבל המלצות עשה ואל תעשה. תודה רבה. -
מיאמי באוקטוברקודם כל, ההחלטה (גם אם היא שגויה לדעתי) היא שלך.
אבל לדעתי - המלצת העשה היא: חזור צפונה.
מזג אויר אף אחד לא יכול להבטיח לך. בשום מקום. אבל אוקטובר בצפון הרבה יותר טוב ומעניין מאשר אוקטובר במיאמי (אוקטובר זה בתוך עונת ההוריקנים). זו גם עונה לא טובה לקרוז, בגלל ההוריקנים.
http://travelwithkids.about.com/od/caribbeanfamilyvacations/ qt/hurricane_seaso.htm
בצפון, יכול להיות גשם, אבל גשם יש בכל עונה בארה"ב. אבל יכול להיות גם ממש יפה - אנחנו מטיילים תמיד באוקטובר, ונתקלנו בכל השנים בפחות ימי גשם מאשר חווינו בתחילת נובמבר בפלורידה. ותאמין לי, גשם טרופי (עם 37 מעלות וכמעט 100 אחוזי לחות) פחות נעים מגשם בצפון.
מבטיחה לך שתראה שלכת בצפון מזרח. רק חכה בסבלנות (מה בוער לך?), שנראה עד כמה הקיץ היה גשום (מה שמשפיע מאד על מועדי השלכת) ויהיו תחזיות שלכת מעודכנות, ונוכל לכוון אותך למקומות שבהם תוכל לראות שלכת כהלכתה. בסוף אוגוסט אפשר יהיה לגבש מסלול מתאים.
-
מיאמי באוקטובראילן ערב טוב,
מראש אני מתנצלת אם דברי ישמעו כהתערבות גסה בשיקולים שלכם, אני רק רוצה לחדד נקודה למחשבה.
אוקטובר הוא עדיין חודש בו איזור פלורידה סובל מהוריקנים. לנפוש במיאמי בזמן הוריקן זו חוויה מפוקפקת הרבה יותר ממספר ימי גשם בצפון מזרח.
שנית, שייט של ארבעה ימים קצר מידי. גולשי הפורום שחזרו לספר המליצו על שייט של שבוע, לא פחות. גם מסלולים בשייט (הקצר או הארוך) מצויים בטווח פגיעת ההוריקנים.
בטיול קודם שלנו, הגענו לפלורידה באמצע אוקטובר, חודשים ספורים לאחר 'קתרינה' הידועה לשמצה ועוד כמה 'הוריקנצ'יקים' קטנים אחריה. באיזור מיאמי עוד ראו שאריות נזקים. אפילו זכינו להכיר את הוריקן 'וילמה' שבגללה סגרו את הפארקים באורלנדו ליום אחד כי ספיחי הסופה הגיעו לשם. לטיסה הביתה כמעט אחרנו כי נסענו על טיפות הדלק האחרונות ובדרך ראינו את כל תחנות הדלק סגורות ואפילו השוטרים לא ידעו לאן להפנות אותנו. באותו רגע היינו מוכנים לשלם כל מחיר .
מכרים שלנו היו אמורים לחזור ארצה יומיים לפנינו, הטיסה שלהם בוטלה והם נאלצו לממן שהות של ארבעה ימים נוספים עד שנמצא להם מקום חלופי.
'סיפור האימים' הזה בא לומר שאי אפשר לתזמן מזג אויר ואם תנסו הרי שאף פעם לא תוכלו לעשות 'טיול שלכת'- אין לשלכת מועד אחר.
בהצלחה בכל מה שתחליטו
-
ריקי- אני רואה שכיוונתי לדעת גדולים -
קטונתי -
מיאמי באוקטוברתודה רבה על התשובות והאכפתיות אני באמת אקח את הכל לתשומת ליבי. כנראה שאף פעם אין מושלם. בצפון מזרח קר וחשש לגשם רב ובמיאמי חשש להוריקנים. בחירה קשה. צרות של עשירים. -
מיאמי באוקטוברבצפון מזרח לא קר מאד באוקטובר. מקסימים חולצה עם שרוול ארוך. בערב - פליס. לא שום דבר שמפריע לטייל.
רק תמונה אחת להדגמה. צולם בורמונט. ראה תאריך ותראה את הלבוש.
-
מיאמי באוקטוברבחמישה ימים תקדישו יומיים למיאמי, יום לאוורגליידס ויומיים (או לפחות לינת לילה) לאיי הקייז. -
מיאמי באוקטוברדרך אגב אפרופו טיול בארה"ב באוקטובר.
הייתי בממסי ואחת המדריכות שם אמרה שב-15.10 זה סיום עונת התיירות כך שאם נוסעים לצפון מזרח ארה"ב אחרי ה-15.10 צריך לקחת בחשבון שהרבה מקומות דוגמת מסלולי טיול בהרים הלבנים יהיו סגורים. מה אתם אומרים זה נכון?