סינית
-
כמה זמן לוקח ללמוד סינית בסין? מה אפשר היום לעשות עם סינית כשפה בינלאומית? -
סינית:Reכמה זמן לוקח ללמוד? תלוי עם אתה רוצה גם לכתוב ולקרוא או מספיק לך רק לדבר? זאת שפה קצת יותר קשה כי אתה לא יכול להתאמן עליה מקריאה. ומה אפשר לעשות עם זה כשפה בינלאומית? אז ככה- אתה יכול לעשות עסקים עם: סין, טיוואן, הונג קונג, מלזיה, סינגפור, קו החוף -
סינית:Reתודה. וכמה זמן בממוצע לוקח לקלוט שפה כדיבור? וכמה קריאה? ונגיד שאני נוסעת לחודש, מה אפשר להוציא מחודש? -
סינית:Reמבחינת דיבור, הבעיה המרכזית זה הנושא של הטונים- יש להם ארבע טונים של הגיה 1 עולה שני יורד שלישי עולה-יורד ורביעי אחיד, זאת אומרת שיכולות להיות 4 מילים שבחינת הצליל זהות, אבל הטונים שונים (לדוגמא - סוס ואמא בסינית זה מא, ההבדל היחיד הוא בטון), וזאת הבעיה -
סינית אני מדברת אליך!חודש טיול או חודש לימודים? מטיול לא תלמד הרבה - גם אחרי כמעט 5 חודשים בסין, אני לא יודעת להגיד יותר מכמה מילים. לגבי לימודים... זה לא המון, אבל עדיף על כלום! -
רק ה''סינים'' דפוקיםערים בפורום באמצע הלילה -
:-):זה כי אצלנו כבר בוקרReובקשר לשאלה - חודש נראה לי כמעט כלום. אי אפשר להגיע בחודש לרמה של ''לעשות עם זה משהו''. חודש יכול להיות בסיס טוב ללימודי המשך בארץ, אבל בגדול נראה לי קצת בזבוז זמן. -
סינית:Reהיי מתגוררת בטיוואן ולומדת גם כן סינית קודם כל שלב ראשון לומדים לדבר!! בוודאי אם את רוצה ללמוד רק חודש. השאלה הנשאלת כמה דיעורים את מתכוונת לקחת בחודש?? על בסיס יומי, פעם בשבוע?? אחרי 20 שיעורים בסינית את יכולה להתחיל לקשקש משפטים אבל רק לקשקש. -
תודה רבהואני מתכוונת פרופר לימודים של חודש על בסיס יומיומי. מה זה ייתן לי? ואח''כ אני פתוחה להמשכים אם אצליח ואתחבר ובין טיולים וגיחות להמשיך ללמוד. אשמח לשמוע עוד מכם. עזרתם לי מאוד בהבנה וקרן, איי שם בטיוואן, אשמח לשמוע מהנסיון שלך עוד. שבוע טובבבב -
תודה רבה:Reאני חושבת על ללמוד, אבל בצורה רצינית, במשך סימסטר או שניים. אבל לא לפני שנה הבאה. נראה לי שגם אחרי סימסטר אני לא אדע כלום על כלום, ובטח שלא באופן שאני אוכל לעבוד בעתיד עם סינית, אבל לפחות יהיה קל וכיף יותר לטייל - כשאפשר לתקשר עם המקומיים! -
כמעט מצאתי לי פרטנרית
-
עם קצת סבלנות...עוד תהיה!
את סגורה על סין השנה? -
עם קצת סבלנות...:Reאת לא יודעת איך להרויח כסף עם סינית? תקראי את התגובה הראשונה שלי ותביני, וחוץ מזה שדוברי סינית הם נכס יקר לחברות שרוצות להכנס לפעילות בכל מזרח אסיה (כבר ראיתי מודעות דרושים), חוץ מזה, החבר שלךי שהיה שם שנה, כשהוא הגיע לארץ איזה קבלן באיזור שמע עליו אז ה -
כן אבל...זה מצריך יותר מחודש, או אפילו סימסטר. בעיקר אם אתה רוצה לעשות משהו שהוא יותר מלתרגם לקבלן שהפועלים רעבים כי הם לא קיבלו אוכל כבר שבוע... נראה לי שפחות משנה של לימודים אינטנסיביים של תהיה יותר מדי יעילה, אבל תהיה מאד כייפית!
-
כן אבל...:Reגם לתרגם ''אין לי אוכל אני גווע ברעב'' זה משהו. חוץ מזה באמת, דוברי סינית מתחילים להיות אנשים מבוקשים. חברות לאט לאט מגלות את השוק הסיני, ומי יעשה את זה אם לא דוברי סינית (שיותר קל להם לתקשר) שבנוסף בגלל לימוד הסינית גם מכירים את המנטליות/תרבות הסיני -
תאמין לי תומרצריך להביא אותך להרצות בפני סטודנטים למזרח אסיה, אתה נותן הרבה תקווה ! (-: סחטיין ! -
תאמין לי תומר:Reאני נותן לעצמי תקווה בדרך... מי לא רוצה ליפול על איזו נישה רווחית כזאת? תאר לך מה זה להיות אחראי על שוק של 200 מליון איש (ככה בתכלס מעריכים את כוח השוק האמיתי של סין) כמה כסף אפשר לעשות מזה. אסור לפנטז? -
תאמין לי תומר:Reמותר לפנטז וגם צריך ! זה מצחיק אבל שיש את העולם של אלו שלא לומדים מזרח אסיה ואומרים לך: ''סינית ומנהל עסקים/יחב''ל/כלכלה/סוציולוגיה איזה שילוב מצוין ! היום העתיד בסין! אתה עושה מהלך נכון....'' ואלו שלומדים מזרח אסיה מהנהנים עם הראש וחושבים: ''מממ... -
פוש קל ואני נוסעת מפהכבר הזמן לא מסיט אותי מהמטרה. אם היא באמת שווה ותגרום לי אושר. -
תאמין לי תומר:Reאתה לומד דרום מזרח אסיה? יש כאלה שעושים את זה בשביל תואר ויש כאלה שמתענינם מאוד בנושא (אני?) כשהייתי בסין הורים שלי לחצו עלי ללמוד סינית כדי להשתלב בעסקים בעקבו משהו שהם קראו/ראו באינטרנט/עיתון/טלויזיה