לופריד (בנוגע לשלשולים)
-
ד''ר אנט, שלום. ביקשתי בבית מרקחת אימודיום (לשלשולים) והרוקח נתן לי בטעות לופריד. כתוב עליו שהוא נועד לטיפול בשלשול חריף. האם הלופריד יכול להחליף את האימודיום? האם הוא שימושי לטיול במזרח, ובאילו מקרים הוא יכול לעזור לי? -
זה אותו דברלופראמיד היא תרופה נגד שלשול הקיימת בכמוסות ובטיפות. התרופה מפחיתה איבוד מים ומלחים מהמעי ומאיטה את פעילותו; כתוצאה מכך, היציאות נעשות מוצקות יותר ותדירותן יורדת. לופראמיד פועל במהירות, ונפוץ בשימוש לטיפול בהתקפים פתאומיים או חוזרים של שלשול. תרופה זו אי -
אם ככה...אני מניחה שהרבה פעמים הסיבות לשלשול לטיול במזרח הן זיהום (במים למשל... או אוכל לא טוב), לא? אז אולי התרופה הזו לא מתאימה...? אימודיום מתאימה לשלשול שנגרם מזיהום? -
לופריד (בנוגע לשלשולים):Reאימודיום או לפרמיד זה הוא תכשיר המקטין את תנועתיות המעיים ואת הפרשת הנוזלים והמלחים מן המעיים ומשפר את השלשול ב80 % מהמקרים. מינון למבוגר 2 כמוסות עם התחלת השלשול וכמוסה אחת אחרי כל יציאה שלשולית אין לקחת יותר מ8 כמוסות ל24 שעות. לא מומלץ במקר -
אם ככה...:Reלא, זה אותו רעיון. פשוט עדיף לתת לגוף להוציא את כל הזיהום החוצה, ורק אם השלשול ממשיך מעבר ליום יומיים כדאי לקחת כדור שיעצור אותו כדי לא לאבד הרבה נוזלים. ואז אימודיום או כל כדור מהרשימה שנתתי לך יהיה טוב. -
אם ככה...:Reואל תשכחי לא תמיד בזמן טיול ניתן לגשת כל רגע לשרותים,במצבים מסוימים התרופה עוזרת מאד. אין להשתמש בה אם יש לך חום גבוה ו/או שלשולים דמיים,אז רצוי לגשת לרופא במידה וזה בלתי אפשרי מומלץ לקחת אנטיביוטיקה מסוג טריביד,ציפרוגיס או אזניל.. תקראי במדריך רפואי על