תוקף דרכון-נוסעות מחר!
-
שלום רב, איני בטוחה שזה המקום, אבל אשמח אם תוכלו לעזור. אני וחברה טסות לפראג מחר ובשיחה קצרה שערכנו לפני מספר דקות, מסתבר שתוקף הדרכון שלה הוא לעוד חמישה וחצי חודשים עד ה- 13/5/06. יש לציין שהדרכון בדיוק בן 10, משמע כאשר יסתיים התוקף, היא תזדקק לחדש. -
ואתן טסות ליותר מ-5 חודשי?כי אם הנסיעה היא לכמה ימים אז לא נראה לי שיש מה לדאוג. -
תוקף דרכון-נוסעות מחר!:Reמרבית המדינות בעולם דורשות מבעלי אזרחות זרה (שאינה אזרחי אותה המדינה) הנכנסים למדינה, דרכון בתוקף ל-6 חודשים לפחות מיום הכניסה (במיוחד אם הוא אינו בר הארכה...) במידה והנוסע אינו נושא דרכון בתוקף ל-6 חודשים, ניתן למנוע את כניסתו למדינה. במקרה כזה, הנוסע מ -
תוקף דרכון-נוסעות מחר!:Reאתן טסות מחר ב-21.10 בערב, ב-אלעל. טלפנו ב-08.30 בבוקר, או אפילו עכשיו, לאלעל בשדה, בקשו את הסופרוויזר, ותשמעו ממנו איך הוא אמור להתייחס למקרה כזה. אם לא יוותרו לכן, טפלו דרך משרד הפנים (מקרה דחוף). מנסיוני - אם בעלת הדרכון מסכימה לחתום שהסיכון ''עליה'' -
תוקף דרכון-נוסעות מחר!:Reלפי עובדי משרד הפנים בחיפה יש פה בעיה. ראיתי שלדרכון דומה הוסיפו חודשיים, למטרת טיול. -
אני הייתי במצב דומהטסתי לבודפשט לסופ''ש כשתוקף הדרכון שלי היה 5 חוד` מיום הטיסה , ללא אפשרות חידוש. סוכן הנסיעות שלי הבטיח שלא יעשו לי בעיות פקיד ההגירה בבודפשט בחן בעיון את הדרכון...... אבל לא עשה בעיות. בכל מקרה תנסי במשרד הפנים, חבל לקחת סיכון. חשוב מאוד להגיע עם כר -
תוקף דרכון-נוסעות מחר!:Reיכול להיות שתמצאי מי שיעלים עין - אבל ממש לא רצוי להסתמך על כך. זהו הליך שלוקח 2 דקות (חוץ מהתור) בכל משרד פנים באזור מגורייך. כדאי לגשת לשם על הבוקר ולהסדיר את זה. אפשרות נוספת בנתב''ג ישנה אפשרות לגשת לדלפק של משרד הפנים ולהאריך את הדרכון תמורת ת
משרד הפנים בנתב''ג -
תוקף דרכון-נוסעות מחר!:Reאבל מדובר ב''פג תוקף'' של דרכון- עשר שנים ולא בהארכה של דרכון רגילה. האם ניתן גם במקרה כזה לארגן ''הארכה'' מהירה? -
תוקף דרכון-נוסעות מחר!:Reטכנית אין מניעה להנפיק דרכון חדש במקום. זה תהליך של כ15-30 דקות (להדפיס את עמוד הפרטים האישיים, לצמיד אותו לדף הראשון בדרכון החדש ולהעביר למינציה...). השאלה היא מה מידת ההיענות והיעילות של פקידי משרד הפנים האמורים לטפל בכך...
-
הארכת דרכון - רק עד 10 :Reהארכת דרכון היא רק עד 10 שנים. מעבר לזה חייבים להנפיק דרכון חדש - ולא יעזור כלום - גם לא במקרה של טיסה מהיום למחר ! -
תוקף דרכון-נוסעות מחר!:Reעומר מדובר על הוצאת דרכון חדש (פג תוקף אחרי עשור ) לא על חידוש דרכון- שים לב. -
תוקף דרכון-נוסעות מחר!:Reיונית, זה בדיוק מה שכתבתי...
אני יודע שזה נשמע בדיוני, אבל זה הזמן שאורך להנפיק דרכון חדש.
הסיבה היחידה שבד''כ הדרכון מגיע רק אחרי שבוע היא למנוע עומס יתר על המערכת. -
תוקף דרכון-נוסעות מחר!:Reוכפי שהגיבה רויטל (למטה) - אין אפשרות להאריך דרכון ליותר מ-10 שנים. אלה נהלים אחידים המקובלים בכל העולם. ואם זמן הטיפול בהארכה דומה לזמן ההוצאה של דרכון חדש - למעט עניין התשלום עבור הדרכון החדש, אין כל הבדל... -
תודה לכולכם!בדקנו גם באל על וגם בשגרירות צ`כיה בארץ ובצ`כיה דורשים תוקף דרכון של שלושה חודשים בלבד (ולא חצי שנה כמרבית המדינות). בהתאם לחוק מרפי- משרד הפנים פתוח היום רק משעה 14:30 וזה לחוץ לנו מדיי לפני ההגעה לשדה. אחרי התלבטות ארוכה אם לגשת למשרד הפנים או לא, החל -
דרכון - נסיון אישי :Reהייתי בשדה התעופה בדרך לבולגריה עם טיסת אל-על שעמדה להמריא לאחר שעתיים. מאחר והדרכון היה בתוקף רק לעוד חודש (סיום של 10 שנים) שלחו אותי למשרד הפנים בנתב''ג. למרות כל תחנוני והמחיר הגבוה שנדרשים לשלם עבור הארכת דרכון (במקרה של 5 שנים) הפקידה אמרה שאי-אפשר -
תודה לכולכם!:Reאם מדובר רק ב-3 חודשים והדרכון שלכן תקף ל-5 - אז אין שום בעיה!!! שתהיה לכם נסיעה טובה - ותהנו