האם באמת מסוכן בברזיל?
-
אני רוצה לטוס לריו דה ז`נרו ואח''כ לטייל במקומות נוספים בברזיל. אשתי מתנגדת בטענה שכולם אומרים שבברזיל בכלל ובריו בפרט מאד מסוכן. האם לבקר שם אומר שאתה צריך להסתכל כל הזמן מעבר לכתף ולחשוב לפני כל פעם שאתה נכנס לרחוב האם יש כאן שודדים? או שסתם הגזימו עם ה -
האם באמת מסוכן בברזיל?:Reאתה יכול להירגע, לא מסוכן שם יותר מכל מקום אחר. אנחנו נוסעים לשם כל שנה (כולל הקרנבל ה''אלים'' בסלבדור), ולא קרה לי או לחברי שום דבר יוצא דופן. טוב נו, חוץ מאחד שקיבל אגרוף בפנים כי ניסה להתחיל עם מישהי תפוסה... מדינה מדהימה. ריו עיר יפהפיה. פשוט לא להכ -
האם באמת מסוכן בברזיל?:Reתלוי מתי- בזמן הקרנבל יותר מסוכן כי יש המון תיירים. המשטרה מתרכזת ליד המלונות היקרים. הייתי באוגוסט והיה הרבה יותר בטוח בריו. תהנו. -
האם באמת מסוכן בברזיל?:Reברזיל היא ארץ עם סיכון גבוה יחסית לגניבות בעיקר,כך שאם אתה לא מסתובב עם כסף רב עליך איך לך מה לדאוג,אני גם חושבת שיש כאן הרבה עניין של מזל וכמובן שמירה על אמצעי זהירות שטובים בכל טיול בכל מקום בעולם,כשתגיע לברזיל כל החששות יפוגו ותתחילו להינות ובטוח שתחזר -
האם באמת מסוכן בברזיל?:Reרגע , וישראל זה נחשב כאילו למקום בטוח???? עניין הבטיחות הוא יחסי - כל מדינה שונה וצריך להתייחס עליה בהתאם - ברזיל בזמן הקרנבל מאוד צפופה ואיפה שצפוף תמיד יש מישהו שיכניס את ידו לכיס של מישהו אחר שמבקרה עבר שם - לכן כדאי שהכיס יהיה ריק (גם אין שום סיבה -
עצה לי אליך.כיוון שכבר החלטתי שאתה נוסע לברזיל! להשלים חסכים שלי: אל תלך בדאון-טאון סאו פאולו בחצות לבוש חליפה ורולקס... תלך עם גופייה, מכנס קצר וכפכפי הוואינאס, שכולם יראו שאין מה לשדוד ממך, שאתה תייר ישראלי מיעוט יכולת! הברזילאים מעריכים תיירים, הכלכלה של המקומי -
מאחר וכבר החלטת שאנו נוסעיםאז אין ברירה - נשאיר את הרולקס בבית (רק מה נעשה עם המצלמת וידאו? המצלמה הרגילה אולי עוד תיכנס בכיס של המכנס הקצר, אבל הוידאו לא....), נכתוב צוואה, נשים כפכפים ומכנס קצר ונעלה על המטוס (-: ותודה לך ולכל אלה שענו! -
מאחר ואתם נוסעים,כמה טיפים בנוגע לבטיחות ולשמירה על פריטי ערך: מצלמה ומצלמת וידאו תמיד בתיק, כאשר רוצים לצלם מוציאים אותן, כאשר אחד משגיח ואחד מצלם, בתום הצילום הכל חוזר לתיק, voila. שעון זול הוא אופציה נוחה, עדיף שהרולקס יישאר בבית, מצד שני, אם תהיה בברזיל, מי צריך שעו