Evernew Ultralight Titanium
-
אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש בארץ את הסיר הנ''ל בנפח 1.3 ליטר או בנפח 0.9 ליטר? המשקל שלו מוצא חן בעיני -
לא ידוע לי שיש לו יבואןבארץ. מצד שני, לטרנגיה (יבואן: שלדג) ול-MSR (יבואן - לפידות) יש סירי טיטניום שונים ומשונים שאפשר להשיג בארץ. לי יש את הסיר של אברניו (1.3 ליטר), ומילת אזהרה: הציפוי שלו, דמוי טפלון - די לא מוצלח. (מצד שני, הוא עולה חצי מ-MSR מקביל שאין לו ציפוי בכלל, -
מוכר ?ועכשיו ברצינות - זהו הסיר עם המשקל והמחיר הנמוך ביותר שנתקלתי בו, ושאלה נוספת האם הציפוי המתקלף מסוכן לבריאות? -
א. לא. לפחות עד ניסן תשס''ד.ב. מסוכן לבריאות? לא. גם טפלון מתקלף בסוף, והקילוף לא כזה משמעותי. -
על איזה פערי משקל מדובר?ומצאת משהו שיחליף את המחבת שבסט? משקילה שעשיתי, המחבת בסט הגדול (דגם 25-6) שוקלת 300 גרם. סתם להשכלה, סט מלא טרנגיה דגם 6-25: בסיס, מגן רוח, שני סירים,קומקום,מבער על מכסיו, מחזיק סירים והמחבת שוקל 1.4 ק''ג. (אגב באתר רשום: 1290גר`)
סט טרנגיה 6-25 -
קודם כל, אני בדרך-כלללא משתמש במחבת. ב. העניין עם טרנגיה הוא השילוב בין כל המערכת, וגם היכולת לבשל בשני דברים בבת אחת. ג. גם לטרנגיה יש סטי טיטניום, ואני מלנקק. ד. המשקל של סיר ה-Evernew 1.3 ליטר הוא 160 גרם, בדוק. ה. גם ל-Evernew יש מחבת - יש דגם משולב עם סיר, יש דגם לבד
סט סירי Evernew גדול
טרנגיה טיטניום -
תודה על תשובתךא. השאלה על המחבת במקור הייתה מופנת לניסן היות ולפני מס` ימים הוא ציין שהוא מנסה למצוא תחליף למחבת שכבדה מידי לטעמו.ובצדק. אבל מעניין לדעת שגם אתה מוותר על המחבת (דיי הגיוני למעשה) ב. יש לי טרנגיה כבר תקופה ארוכה ואני מרוצה מהיתרונות שלה. (כולל השארת -
Evernew Ultralight Titanium:Reלי יש את הסיר טיטניום של טרנג`יה . הוא בנפח 1.75 ושוקל 115 גרם (במשקל יצא 120 , אבל נוותר להם:) אין ספק שהוא לא שוקל כלום , אבל הוא עולה 300 שקל... הטיטניום התגלה לי כחומר מדהים , לא נשרף , מוליך חום בצורה מטורפת (מקצר משמעותית זמני חימום) חזק מאוד -
טיטאניוםמלבד האלמנט האקזוטי, היתרון של הטיטאניום בטרנגיה טמון לא בחיסכון במשקל. משקל סיר טיטאניום = לסיר אלומיניום בגודל זהה. ההבדל הוא בשרידות - צריך להתאמץ (מאוד) כדי לקמט בנוחות בישול - מזון לא נידבק כמעט קל לניקוי - קל לקירצוף ואין חשש לשריטות והתקלפות ציפ -
אלומיניום ופרקינסוןאני לא יודע בקשר לטפלון וסרטן. עד כמה שידוע לי זה חומר אינרטי ומשמש גם בהשתלות שונות - ראו שימושים בממברנות גורטקס כתחליף לעור. ניתוחי לסת, לב ועוד. לגבי הפרקינסון, בשנות ה-50, מחקר העלה השערה, שיתכן קשר בין המחלה להימצאות אלומיניום (חמרן בעברית) אצל חול -
דיברתי על מחבת טיטניום.זה מה שיש לך? -
גם -
אלומיניום ופרקינסון:Reזה נכון ! אבל הכל טוב ויפה עד שזה מתחיל להתקלף !!! בשימוש סביר , גם האלומניום האיכותי יתקלף לאחר כמה זמן . . . ברור שזה יכול להיות זניח , ורוב הסיכויים שלא יעשה נזק ממשי לאף אחד, אבל העלתי את זה כנקודה ששמעתי לא פעם . זה עניין סטטיסטי האם זה י -
כמה דבריםהמשקל שציינתי לגביי המחבת הייתה כמובן למחבת רגילה. הפתיע אותי שעל פי מה שעמיר אומר ולפי המשקל שצויין ע''י ygh כנראה אין פערים במשקל בוודאי לא משמעותיים בין סיר רגיל לטיטניום. לתומי חשבתי שכאן טמון ייחודו של הטטניום. אז אני לא אחפור עם הסיר... (?!) רק -
זה לא עניין סטטיסטי,הגם שגם אני חשבתי ככה. מסתבר שדרך-קבע אתה מכניס לגוף די הרבה אלומיניום, ורובו לא נספג. אז ספק אם הסיר יגרום נזק. הנה מאמר בנושא:
אלומיניום, איך נכנס ומה עושה. -
זה תלוי.הטיטניום בד''כ קל יותר מסיר מקביל בדיוק, אם עושים אותו דק. טרנגיה יחסית עבה, מסיבותיהם הם, ולכן ההפרש קטן יותר. השוויתי את סיר ה-1.5 ליטר שלי מאלומיניום לסיר ה-1.3 מטיטניו, ויש בהחלט פער. למרות שלסיר ה-1.3 יש ידיות בילט-אין ולסיר ה-1.5 לא, הראשון יותר קל -
הכל עניין של עלות \ תועלתכרגיל. אז אני מבין שלמרות שהסיר רגיל הוא דומה במשקלו לסיר טטניום אבל אם לוקחים כבר כמה כלים בוודאי יחד עם המחבת זה באמת יוצא הפרש משמעותי יותר. ואני שואל את עצמי אז למה לקחת כל כך הרבה כלים? אם רוצים לחסוך משקל (ובסופו של דבר גם במחיר כלומר לא לקנות -
זה בדיוק מה שאני אומרעד עכשיו לא קרה לי שהיתי צריך להשתמש יותר מבסיר אחד , ואם היו הרבה אנשים בטיול (5-7) אז למישהוא מהם גם ככה היה עוד סיר , ובד''כ גם אמצעי בישול אחד . סיר אחד מספיק בהחלט , ועם אני לוקח את הכהליה תוצרת בית , יוצא כאמור ערכה שלמה ב 200 גרם לערך !! זה מ -
סוף מעשה במחשבה תחילהמכיוון בסוף ספטמבר בכוונתי לצאת עם בתי לטרק (מה המילה בעברית?) בן 7-9 ימים רצופים באירלנד אני ''נלחם'' על כל גרם מיותר חשבתי שלא לצאת עם המיני טרנגייה, מכייוון שלטיול כל כך ארוך רציתי לנצל את הבישול בקומות או הכנת תה במקביל ולצורך כך אף רכשתי את הטרנגיי -
סוף מעשה במחשבה תחילה:Reקודם כל אאחל לך הרבה הנאה בטיול, טיול כזה עם ילד אמור להיות חוויה חיובית ביותר
אז ככה:
דברנו על כך הודעות קודמות,
אתה לא צריך לקחת את כל הכלים.
בשביל מה הקומקום? וותר עליו פינוק לא חיוני. התה יהיה באותו טעם אם תרתיח מים בסיר.
הקומקום יכול לעבוד