שימו לב - בית חב''ד בלאוס
-
ממש לאחרונה נפתח בית חב''ד חדש דנד''ש בואנג ויאנג, לאוס. שיהיה בהצלחה ! ( ב''ה ) -
שימו לב - בית חב``ד בלאוס:Reאיזה יופי! חבל שלא לפני חודשיים.. כשהייתי שם! בהצלחה! -
עם כול הטוב שבעניין...לי אישית קצת מפריע הרעיון . נכון שהם עושים עבודה נהדרת ונכון שואנג ויאנג היא מעוז ישראלי מובהק . אבל למה צריך שם בית חב''ד ? יש לי כמה מחשבות בנושא .... -
לאוס מתחילה לההרס!יותר ויותר תיירים...פחות ופחות לאוס האמיתית ! ובית חבד חותם סופית את תהליך ''כיבוש'' ואנג ויאנג ע''י הליגיונרים הישראלים(שידוע כל כל במזרח)! מבחינתי ממש עצוב:( -
לאוס מתחילה לההרס!:Reהיי אני מסכים שלאוס של היום היא לא לאוס של פעם. אבל.. בצפון עדיין יש את לאוס היותר אותנטית ולא צריך להשליך את זה שניפתח בית חב''ד במקום הכי תירותי על כל לאוס. אני מקווה שפיתיחה של בית חב''ד תעזור לישראלים רבים כפי שהם עושים בעולם בכלל ומזרח בפרט. מורן -
הי מורןלמה לדעתך צריך בית חב''ד בואנג ויאנג ? ולמה לא בויאנטיאן או בלואנג פראבאנג ? זה נכון שרוב לאוס עדיין נעימה וכייפית ואין פה הכללות אבל , למה בעצם ??? -
בית חב''דלמה לא בויאנטיאן? כי בויאנטיאן אין מקבץ ענק של ישראלים כמו שיש הואנג ויאנג. בית חב''ד הוקם בשביל לעזור לישראלים במצוקה, והם עושים מלאכה מעולה ומבורכת! בית חב''ד לא מכיר ב''כיבוש המזרח ע''י הליגיונרים הישראליים'', הוא הוקם רק בשביל לעזור ואני מברך על כך! -
הי נדב .לא רוצה לחמם את הגיזרה יותר מידיי אבל לדעתי , לא סתם הם מקימים את בית חב''ד באותם מובלעות ישראליות . אין ספק שהם עוזרים אבל יש גם אבל ...... דרך אגב , ניתקלתם בטיול שלכם בעוד יוזמות בסגנון בית חב''ד של מדינות לאומים אחרים במהלך הטיול באסיה ? -
היי סיימוןהגיזרה לא מחוממת. זה אחלה ויכוח תרבותי...(: אני רגוע לחלוטין. לשאלתך- לא נתקלתי במהלך הטיול בשום ארגון הדומה לבית חב''ד אצל לאומים אחרים. התשובה לכך היא פשוטה. 1. נכון. לא הכל נעשה בתימות. 2. אנשי חב''ד מעריכים שמטיילים צעירים עדיין ''מתנדנדים'' בחייה -
היי נדבזה ברור שאתה בעדי ואני בעדך , הרי כול ישראל אחים זה לזה (-: , עדיין חושב שעדיף עדיין לטייל במדינות שבהם לא בהכרח צריך לראות שילוט בעיברית ואין צורך להיתקל באנשי המקום הדוברים את שפתינו , והתארגנויות סופנטניות שלאו דווקא דרך בתי חב''ד יעשו את הטיול לא פח -
היי נדב:Reמדינה במזרח שאין בה שלטים בעיברית? ואין בה מקומיים הדוברים את שפתינו? ויש התארגנויות ספונטיות שלא דרך בתי חב''ד (למרות שיש אבל אף אחד לא ממש יוד עאיפה הם)? אני מכיר מדינה אחת כזאת במזרח אבל אני לא אגלה לכם איזה -
אם זה סיןאז יש שם כמה בתי חבד:) אפילו להונג קונג הם הגיעו:) ואני לא נגדם או משהו כזה ! פשוט זה כמו חותמת סופית שהמקום נכבש ע''י ישראלים(כל מקום שיש בו בית חבד יש את העדר הישראלי הגדול(חוץ מסין)). למה אני צריך לטייל ולראות הכל כתוב בעיברית ,לדבר עיברית ,ועוד ל -
לסיימון .:Reכמה שזה יראה מצחיק אבל כאן בארצנו, לפני לא מעט שנים כאשר היה כאן ריכוז גדול של מתנדבים סקנדינבים, שבחלקם אהבו צמחיה וטבע וחקלאות ..... די דומה לואנג וינג ובעיותיה... היה כאן בארץ ארגון סקנדינבי שעסק באותה עבודה שעושים אנשי חב''ד מכל בחינה אפשרית - סיעוד נ -
קודם כל לאוס כבר נהרסה מזמןברגע שהאריכו את הויזה האפשרית ל28 ימים, התחילה התדרדרות מהירה, כשאני טיילתי שם (כן, כן, דמעות של נוסטלגיה - ''בתקופתי''), רק לפני 6 שנים, לא היה אינטרנט, לא היה טלפון וגם לא נחילים של ישראלים - 3 שבועות של שקט מטורף והתנתקות, אני מבין שהיום זה שונה מאוד ו -
אם זה סין:Reנראה לי שאמרתי שיש למרות שהייתי בביג`ינג, שנחאי גואנדז`ואו והונג קונג אני לא יודע איפה הבתי חב''ד שם. רק בהונג קונג אני יודע את האיזור שכנראה הוא אמור להיות שם. מה לעשות שעם ישראל משופע באנשי עסקים? וזאת הסיבה שבהונג קונג יש מספר ארגונים דומים כי מ -
ל aviראשית , האם הארגון הזה עדיין קיים ? ודרך אגב למה היה צריך לחלץ מפה סקנדינביים ? למה מה קרה להם ? האם הם אשמים במצב ?!?!? אבי , לא זאת הנקודה שאני מנסה להציג . לעומת הסקנדינביים שחילצו נראה , כפי שהזכירו אחרים לפני ש''החילוץ '' מהמזרח , ניתן לראות חלק -
הצוק הזה מוכר לי אני חושב:)ואנג ויאנג נכון? -
עד כמה שזכור לי כן -
אם זה סין:Reלמה מפריע לך שיש בית שם בית חבד? הרי זה לא שעדרים של ישראלים מגיעים לשם בעקבות החבדניקים. סה''כ הם כוונותיהם טובות והם לא מפריעים לאף אחד. אף אחד לא מכריח אותך להניח תפילין ולאכול שקשוקה, ואם לא תעיף מבט שני לעבר בית חבד בזמן שאתה עובר ברחוב בכלל לא תש -
אם זה סין:Reאני אנטי ישראליזם בטיול שלי במזרח זה נכון:) בארץ אני הכי ישראלי שיש אבל במזרח..... זה מה יש:) אני לא שונא אותם ,פשוט לא אוהב לערבב דת וישראליזם בטיול שלי זה הכל:) מי שאוהב את זה שיבושם לו(כפי שמשהו חשוב אחר אמר:)).