ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפים באירופה- כמה נהוג?

פורום אירופה
    5
    17
    6847
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נילוס
      נילוס נערך לאחרונה על ידי

הי, לצורך כתבה בעיתון, נשמח אם תוכלו לתרום מנסיונכם ולשרשר כאן מתחת אודות נוהג ה''טיפים'' (תשר, למי שמקפיד) בארצות בהן טיילתם. אנא כתבו היכן טיילתם, האם נהוג? אם כן, למי וכמה?. נשמח לשמוע על בעלי מקצועות מעניינים, שספציפית במדינה זאת, מקבלים טיפים.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דודו מרמת גן
        דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

טיפים באירופה- כמה נהוג?:Re
        בדרך כלל הנוהג של מתן טיפים דומה לנהוג בארץ. מסעדות ובתי קפה - לפחות 10% מהחשבון. בעיקר כשכתוב בחשבון למטה שהוא אינו כולל דמי שרות. מוניות - נהוג להשאיר את העודף לנהג. כמובן לא אם יצא סך של 50 יורו, ונתת שטר של 100. רצוי תמיד להחזיק כסף קטן לצורך תש
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

טיפים באירופה- כמה נהוג?:Re
          באיטליה כיוון שבמסעדות משלמלים קופרקו (דמי עריכת שולחן) אין צורך להשאיר טיפ במסעדות ובתי קפה
          • שולה
            שולה נערך לאחרונה על ידי

5-10 דולר לאדם לסיור של
            כמה שעות זו הגזמה פראית. 2 למדריך 1 לנהג אם היה מוצלח בהחלט בסדר. (זה ידוע לי ממדריכים מקומיים אין לי מושג לכמה מצפים מדריכים ישראליים של סיורי חבילות בחו''ל)
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

טיפים הוא מנהג
              שעובר מן העולם,ובצדק. מדריכי טיולי היום בהולנד,בבלגיה ובטורקיה, אף ממש פורצים בבכי תמרורים על מר גורלם וגורל הנהג, שתלויים לפרנסתם בטיפים של הנוסעים. לא תודה. הטיולים גם כך יקרים ללא פרופורציות, ואין לי שום עניין לייקר אותם עוד בטיפים למדריך ולנהג(?
              • דודו מרמת גן

עובר מן העולם? ? ? ?
                מעניין מאוד מאיפה שאבת את הקביעה הזאת. להיפך - זהו מנהג שהולך ומשתרש יותר ויותר, ובעיקר במדינות מזרח אירופה למשל, ששם לא ידעו בכלל מהו טיפ. נהוג להשאיר טיפ מינימלי, גם אם השרות היה גרוע בצורה יוצאת דופן. מאוד יהיה נכון לומר - שהישראלי ''הממוצע''
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

אכן.
                  מזרח-אירופה עדיין תקועה בעבר,אבל זה יעבור לה. למי עוד עולה על הדעת לתת טיפ לסדרן/נית התאטרון/אופרה, למקבלת המעיל במלתחה,לנהג המונית וכו`? רק במדינות הענות יחסית,עוד ישכנע באקשיש(טיפ)את פקיד הקבלה,לתת חדר יותר טוב במלון. תתעדכן.טיפ יוק.
                  • דודו מרמת גן

לא ענית על השאלה
                    מהיכן שאבת את המידע המוטעה הזה. בתור מי שמסתובב קצת בעולם, אני יכול להעיד שאתה טועה. כנראה שאין לך מושג עד כמה אתה טועה. אני מצפה ברצינות לתשובתך מהיכן שאבת את המידע. אגב - הדוגמאות שנתת, למשל למקבלת המעיל במלתחה וכו` הן מהעולם העשיר והמתורבת ול
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

הבנת הניקרא
                      הזכרת הבאקשיש/טיפ הייתה לגבי מדינות כמו טורקיה,מצרים ודומיהן,שבהן החלקת כמה דולרים/יורו לכיסו של פקיד/דת קבלה, או מלצר/רית בחדר האוכל,עשויים לשפר את המצב. זה יותר באקשיש מטיפ במובן המוכר(שניתן לאחר קבלת השרות ולא לפניו),ומקובל במדינות אילה. לגבי טיפים
                      • דודו מרמת גן

הבנת הניקרא:Re
                        כנראה שאכן הבעיה היא בהבנת הנקרא, אבל לא אצלי. נתפסת למדינות מזרח אירופה, כאילו הן היו מושא הדברים שכתבתי, בשעה שדווקא ציינתי שהנוהג נכנס אצלן רק בשנים האחרונות, כחלק מההשפעה המערבית עליהן. בשאר מדינות אירופה המערבית, לא נתקלתי בשום צורה ובשום שמץ ש
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

לגיל ''הידען''
                          כנראה שמעולם לא יצאת מגבולות ישראל , אולי למצרים וטורקיה, אבל לא למדינות המערב. אם אתה לא מבין במשהו, רצוי שלא תתערב, כי אתה סתם מדבר שטויות. וסליחה על הבוטות. אולי שכחת שמדובר בכסף, וכשמדובר באנשים שעיקר השכר שלהם מורכב מטיפים, שום דבר לא ימנע מהם
                          • שולה
                            שולה נערך לאחרונה על ידי

בדיוק
                            הבל בוי לא רק לא יעזוב אלא ישאר עם יד מושטת אם לדעתו קיבל פחות מדי. כנ''ל במסעדות ובוודאי נהגי מוניות ירטנו קשות אם לא יקבלו טיפ. מאידך חיוך התודה של נהגי המוניות כשנותנים להם טיפ מראה שכנראה הרבה מצליחים להשתמט מזה. מה שנראה לי אבסורד זו ההערכה של 5-
                            • ?
                              אורח נערך לאחרונה על ידי

הפסיקו לבלבל לנו במוח
                              טיפ- יוק. ומי שזה לא מוצא חן בעיניו, שישתה את המיים המטונפים של הסיין או הוולטבה. וכל מי שמושיט את ידו,או מיילל... לנפנף אותו בשיטות הישראליות הידועות:יאללה ביי. המקרים היחידים שראויים לטיפ: טיפול או יחס ושרות יוצאי דופן לטובה. כל השאר:להתנפנף.
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

הפסיקו לבלבל לנו במוח
                                טיפ זה רק למצבים שבהם ניתן שירות לבבי ומיוחד מעל ומעבר למקובל. ואת כל השאר: לנפנף בשיטה הישראלית- יאללה ביי. במיוחד את היללאנים שממש דורשים את זה.
                                • ?
                                  אורח נערך לאחרונה על ידי

הפסיקו לבלבל לנו במוח:Re
                                  בעיקר הדודאים והשמודואים, שאין להם מושג על מה הם מדברים.
                                  • noa Xscotland
                                    noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

הפסיקו לבלבל לנו במוח:Re
                                    לגיל, אשמח לשמוע עוד פרטים, בייחוד על בריטניה. מותר לי גם לצטט אותך? אני מתכוונת, בכל פעם שאני במסעדה, בית קפה, מונית, מספרה וכו`?
                                    • ?
                                      אורח נערך לאחרונה על ידי

דודו/שמודו
                                      אתה מבלבל במוח... יחד עם מערכת הצנזורה/דיקטטורה של למטייל. הפסיקו לבלבל לנו במוח: טיפ- יוק. ונא לא לחלק טיפים לתובענים המייללים, ולא להמליץ על מתן טיפים(אבל אתה יכול הרי לפזר את כספך כמה שתירצה.אני ואחרים:לא ולא).
                                      • 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון