ארושה
-
שלום לכולם ברצוני לבקר באזור של ארושה והבנתי ששאין יותר טיסות לשם אשמח לדעת איפה ניתן לנחות הכי קרוב לשם כדי להגיע בתחבורה אחרת ל ארושה וכמה זמן זה לקוח להגיע לשם. תודה מראש -
ארושה:Reלא יודע ממי הבנת את זה, אבל יש טיסות לשדה התעופה קילימנג`ארו ותמיד היו (מאדיס, ניירובי וכו`), הוא משהו כמו 35 קילומטר מהעיר ארושה. -
ארושה:Reומאותו שדה תעופה של קלימנג`רו למקום לינה בארושה 1. זה הרבה זמן נסיעה? או שזה שטויות... אנחנו רוצים לנסוע מארושה לראות מקומות כמו נגורונגורו ועוד איזה הר ואגם שכחתי את שמם 2. חמישה ימים יספיקו לדעתך? -
ארושה:Reהכי זול זה להתארגן על טיסה לניירובי, משם לקחת shuttle לארושה, מדובר בבערך 15 דולר + 50 דןלר לויזה על הגבול, נסיעה של בערך 6-7 שעות. בנוסף ההסעה מורידה אותך בבית מלון לבחירתך (לתרמילאים בדרך כלל ב''מסאי קמפ-סייט''). זה יוצא יותר זול מרוב הטיסות. תתפנן -
ארושה:Reזה לא הרבה זמן נסיעה מהשדה לארושה. אם יש לך 5 ימים הייתי מקדיש אותם לנגורונגורו ולסרנגטי בלבד. 5 ימים לכל השמורות זה לא מספיק אבל מספיק טוב כדי להצדיק את ההגעה לאיזור. -
שאלה לעודד ולכולם על טנזניהאם לפני שאני מגיעה לטנזניה כבר אהיה במסאי מרה בקניה אין ממש טעם שאעשה את הסרנגטי נכון? עדיף לעשות את נגורונגורו את אגם מניירה ואת הר מרו זה נשמע טוב ל 5 ימים? כולל טיסה הלוך ושוב ומעבר מקלימנג`רו לארושה... יש המלצה על לינה באתרים האלו או בארושה בכלל -
שאלה לעודד ולכולם על טנזניה:Reאם את מגיעה מקניה אין טעם לטוס אלא רכב (יש סוג של מוניות שירות למפונקים). חמישה ימים ברוטו, הווה אומר ארבעה נטו, זה זמן טוב למניארה ונגורונגורו בצורה די יסודית, אבל אם בתכנון טיפוס על הר מרו, צריך עוד זמן -
ארושההנסיעה משדה התעופה הבינלאומי קילימנג`רו לארושה היא כחצי שעה, עד כמה שזכור לי. לחמישה ימי ספארי לא הייתי דוחסת יותר מדי שמורות - הנסיעה לסרנגטי למשל היא ארוכה ומייגעת. השמורה אמנם מצדיקה אותה עד מאוד, אבל אם כוללים את הסרנגטי כדאי להסתפק בו, בנגורונגור -
שאלה לעודד ולכולם על טנזניה:Reאני לא הייתי במסאי מארה אז אני לא יכול לדבר מניסיון אבל כמובן שמסאי מארה היא החלק הקטן והצפוני של הסרנגטי. אני חושב שזה תלוי באיזה עונה את נוסעת. אני מניח שהחיות אותם חיות אבל יש את ענין עדרי הגנו והזברות הגדולים שהם נודדים בין מסאי מארה לסרנגטי אז אם הם