יהודים בעיר גנט בבלגיה
-
במסגרת הטיול להולנד נצטרך להיות בשבת במקום של יהודים, בית כנסת, מסעדה כשרה (אפשר לקנות אוכל ביום ששי). השאלה שלי היכן אפשר למצוא מלון או דירה קרובים לאיזור היהודי או לחילופין האם ידוע על יהודים בעיר גנט, האם יש שם בית כנסת ואיך אפשר ליצור קשר עם מישהו מהק -
יהודים בעיר גנט בבלגיה:Reבשאלה שלי התכוונתי לעיר אנטוורפן בבלגיה או לחילופין לעיר גנט בבלגיה. אני יודעת שאפשר להיות באמסטרדם אבל זה לא מתאים לנו מבחינת מסלול הטיול. אולי בעיר ברוז` או בעיר אחרת הקרובה לגבול הבלגי. -
יהודים בעיר גנט בבלגיה:Reבעיר אנטוורפן יש קהילה יהודית גדולה ועניפה עם לא מעט מקומות כשרים ובתי כנסת. החלק הארי של הקהילה הם חרדים אבל יש גם דתיים מודרניים. -
יהודים בעיר גנט בבלגיה:Reאיך אני יוצרת קשר עם גורם יהודי? איך יודעים היכן ממוקמים בתי הכנסת כדי שאוכל לחפש חדר? איך מחפשים חדר בעיר כזו? -
יהודים בעיר גנט בבלגיה:Reלמה בחנט? כלומר למה באמת בחנט? אבל - בבקשה: Joodse Gemeenschap van Gent, Veldstraat 60 - Tel:(329) 225-7085 מציעה לך לשקול לעשות שבת באנטוורפן ,בה יש קהילה יהודית משמעותית. -
יהודים בעיר גנט בבלגיה:Reתודה יונית. אני רק מקווה שהוא מדבר עברית או לפחות אנגלית