היי דר,
אני נוסע בקרוב למזרח הרחוק לאזור נפאל(קטמנדו,פוקרה,צ`טואן,רפטינג ואנאפורנה),הודו(אזור ואראנסי,רג`סטאן,דלהי,רישיקש,מנאלי ודארמסללה)תאילנד(צפון,בנגקוק ואיים)ואולי לאוס וקמבודיה.
קראתי באתר על חיסונים וברצוני לוודא שוב אם כל אלה נחוצים(גם אם בגדר המלצה בלבד):
קדחת צהובה,דלקת קרום המוח(מנינגוקוק-יש עוד חיסון לדלקת קרום המוח?),הפטיטיס A ו-B,דלקת(קדחת)מוח יפנית,טיפוס הבטן,כלבת,שיתוק ילדים(זה נקרא גם פוליו?),טטנוס.
שכחתי חיסון מסויים?עקרונית אין לי בעיה של כסף אז עדיף לעשות ממש הכל.
ומה המלצתך לגבי דלקת ריאות ושפעת?כדאי?(אגב חיסון נגד דלקת ריאות עוזר גם לסארס במידה וקיים עוד?)
חיסונים למזרח הרחוק:Re
הי שרון
חיסון נגד קדחת צהובה נדרש רק ממי שמגיע מארץ נגועה(חלק מארצות אפריקה ודרום אמריקה)
לאנשים מבוגרים בני 60 +מומלץ חיסון נגד שפעת ודלקת ראיות
חיסון נגד טטנוס מקבלים בזמן גיוס והוא תקף ל10 שנים אבל במקרה פציעה רצינית מקבלים דחף כעבור 5 שנים.
חיסון נגד דלקת קרום המוח מנינגוקוקלית מקבלים בזמן גיוס והוא תקף ל3-5שנים,CDC אינו ממליץ אותו ליעדים אילה משרד הבריאות כן
המלצות סופיות ניתנות בזמן יעוץ רפואי לפי מצבך הבריאותי ,יעד,משך ואופי הטיול
ואם אני רוצה להגדיל ראש ולקבל זריקה נגד טטנוס(גם אם עברו רק 4 שנים מהחיסון האחרון),לקבל חיסון נגד קדחת צהובה (למרות שאני מגיע מהארץ),לקבל חיסון נגד דלקת ריאות ושפעת(כמה זמן זה תקף בכלל לשפעת ודלקת ריאות?) ונגד קלקת קרום המוח זה מזיק במשהו?
שרון זה חבר שלי...
ההודעה שהוא רשם היא בשמו אבל מהמחשב שלי אז סליחה על הבילבול...בכל מקרה השאלה תקפה.
כל חיסון מיותר הוא מיותר ואין סיבה לקבל אותו,בודאי לא חיסון נגד קדחת צהובה המכיל נגיפים חיים מוחלשים מבקשים הוכחת חיסון בשביל למנוע התפשטות המחלה בארץ יעד אילה אתה נוסע
תקבל המלצה על חיסונים בזמן יעוץ רפואי