שוק קלונג טוי-בנגקוק
-
שוק קלונג טוי KHLONG TOEI נמצא על רח' רמה 4 בבנגקוק וכנראה הוא שוק המזון המגוון ביותר בתאילנד.
בשעות 4-7 בבוקר הוא מתפקד בעיקר כשוק סיטונאי וביתר שעות היממה כשוק קמעונאי.
מעבר למזון ניתן לקנות בשוק גם כלי בית, חובבי הבישול ימצאו בו לא מעט פריטים אקזוטיים במחירים נמוכים להוסיף למטבחם.
אין מה לבנות על מסעדות בשוק, הן לא ממש קיימות. למי שמחפש אוכל טרי גם לא הייתי ממליץ להגיע בשעות אחה"צ, המוצרים מגיעים לשוק לפנות בוקר.
יחד עם זאת זהו שוק רבגוני ולא ממש מוכר לתיירים, בעשרות הביקורים שלי בו ראיתי רק פעם אחת זר אחד. שווה ביקור לחובבי השווקים.
עקרונית גם אסור לצלם שם מבחינה ביטחונית, היום משום מה אישרו לי. -
שוק קלונג טוי-בנגקוק
-
שוק קלונג טוי-בנגקוק
-
ואני נשבעשבפעם הבאה שאראה את ההודעה "זוהתה הצפה" זו תהיה התמונה האחרונה שאני מעלה לאתר הזה על כל נגזרותיו.
שניים מהסרטנים האלו, 1.5 קילו סה"כ, מבלים אצלי כרגע בקערה במרפסת ומחשבים את קיצם לאחור.
-
ואני נשבעשלמה.סקירה נאה!
בדרך כלל "חתולים מחשבים את קיצם לאחור" (עפ"י שלמה ארצי) -
LIKE !אהבתי את הצילומים.
החיים היום יומיים בתאילנד הרבה יותר מעניינים מאטרקציה כזו או אחרת. -
מסיבות בטחוניות???מה זה מסיבות בטחוניות אסור לצלם? ולמה ראיתי היום בערוץ 2 כי תאילנד היא אחת המדינות המסוכנות בעולם ( באותה שורה עם עזה!!???) בכל הקשור לסיכוי לפיגועי טרור??? גם שם??? ועוד אשתי חייבת לראות את זה לפני הנסיעה....
יש באמת חשש כזה? היו שם בכלל פיגועים בשנים האחרונות? מאיפה זה מגיע בכלל? -
ואני נשבעכן מה זה הקטע הזה של ההצפות פתאום.
וואו השוק נראה - כמו גן עדן עלי אדמות עבורי.
רשמתי לי. לפעם הבאה. תודה -
מסיבות בטחוניות???אין לי מושג מה היה בערוץ 2 והסיכוי שתייר בתאילנד יחזה בארוע טרור די מקביל לזה שיפגוש בפיל לבן שיודע לשיר הבה נגילה ביידיש אלא אם כן ממש יתעקש ללכת לאזורי העימות שבגבול אינדונזיה.
אבל לשוק הזה יש סיפור משלו שעיקרו הוא שיש יזם שרוצה לפנות את השוק כדי להקים במקומו בנייני משרדים ובעלי הדוכנים באופן לא מפתיע מתנגדים לזה. זה גם הסיפור של שוק הלילה אגב שנמצא לא רחוק.
על רקע זה היו ב 3-4 שנים האחרונות כמה תקריות אלימות בשוק שכללו השלכת רימון יד וכמה מקרי ירי שנועדו לזרז את הפינוי מה שלא קרה בינתיים.
כפועל יוצא יש שם אבטחה כבדה למדי ואיסור לצלם. -
שוק נחמד מאוד, מעלה בי נשכחות
מכיוון שהייתי גר במרחק 10 דקות מהשוק הזה, אז כל יום הייתי עובד דרכו. בבוקר יש שם ריחות (בעצם בכל שעה
של תרנגולות עוד לפני העיבוד וכנל גם של דגים. בשוק הזה מעבדים את הדגים והתרנגולות. כמו כן יש שם פירות וירקות.
הסביבה ליד בלילה לא כ"כ נעימה. ניתן לראות ילדים בגילאי גן ומעלה ישנים ברחוב ו/או מוכרים ברחוב.
כמו ששלמה אמר, אני מעולם לא ראיתי זרים מסתובבים שם והפעם היחידה שבאמת נכנסתי פנימה זה שאישתי רצתה לקנות צבי ים ונחשי ים כדי ללכת אח"כ לפארק ולשים בתוך המים וזה למזל ליום הולדתה. (ככה לפחות המנהג).
-
ללומפיני?
מה שמשעשע זה שאנשים חושבים שהצבים האלה נמכרים למאכל, מודה שגם אני חשבתי כך בהתחלה, לומדים עם הזמן, אבל זה אכן חלק מהקטע הבודהיסטי של לשחרר בעלי חיים כמו גם ציפורים כדי לזכות במזל טוב.
יש לי הרגשה שאנחנו מכירים גם מפורום אחר, אשלח לך שם מסר. -
שלמה, תעשה לי........... סרטןאני מעדיף בסגנון דרומי עם חלב קוקוס -
איזה קטע....
בדיוק לפני כמה ימים כתבתי כאן על הצבים הקטנים שראינו בשוק טבס.. וסיפרתי שהבת הקטנה שלי אמרה שבטוח לא אוכלים אותם כי הם קטנים מדי..ואילו האמצעית מבכה את מר גורלם עד היום...
אני אספר לה עכשיו והיא תהיה מאושרתתתתתת. -
זוכר שכתבת על זה ורציתי לענות לך אבל איכשהו נשכח ממני, מצטער.
תוכל להרגיע את הילדות, הצבים ממש לא מיועדים לאכילה אלא רק לשחרור. -
סקירה ותמונות מאוד מעניינות..ערב טוב
-
אני בהחלט יכולה ואף עשיתי זאת.
הקטנה לא התרגשה מזה כבר אז. יש לה גישה מעשית לחיים..
בת ה-13 ,שמתרגזת כשאנחנו הורגים יתושים, שלא לדבר על הנזיפה שאבא שלה קיבל כשהרג נדל ממש בפתח הבית.. חייכה חיוך מלא אושר, עיניה הוארו והיא אמרה" איזה יופייייייייי" -
אהבתיאת התמונות ואת הריחות ( שלמה תציף את הסרטן ברוטב.
אהבתי גם את המנהג של שחרור בע'ח לאוויר או לים - אכן מנהג נפוץ שמלווה תמיד בתפילונת - בקשה .
התרשמתי שמחנכים את הילדים לכך כבר מגיל צעיר
-
אז את מגדלת בודהיסטית בבית, נחמד מאוד.
אני מאוד אוהב לראות איזה נערה לוקחת לשדה פתוח עכבר שתפסה בבית ומשחררת אותו שם אבל אני מודה שאני לא כזה רחמן.
אני לא חושב פעמיים לפני שאני הורג יתוש בבית במידה והם מצליחים להגיע לקומה העשירית, גם לא מבקש סליחה מהפרה לפני שאני אוכל סטייק.
-
אהבתיתמונה דווקא מויאטנם, אשה שקנתה דגי זהב כדי לשחרר אותם בנהר.
הסרטנים כבר לא ממש איתנו חוששני.
רוטב איולי עשה להם טוב בגב.
-
ואנידווקא אהבתי את התמונות עם הירקות. באחת מהן (מצד שמאל) יש איזה ירק שמזכיר לי אספרגוס רענן. לא יודעת מה שמו וטעמו אבל בכיף הייתי מעלה אותו על שולחני.