צפון קרואטיה וסלובניה
-
מחפש רעיון לטיול משפחות באזור (זוג + 2 ילדים בני 7 ו-10). שבוע + רכב, מעוניין לשלב קצת טיולים וגם רחצה בים עם הילדים, אטרקיות שיעניינו את הילדים, ומנוחה.
האם עדיף לטוס לסלובניה או לראייקה ולטייל באזור?
-
צפון קרואטיה וסלובניה:Reשלום
אני הייתי שם בשנה שעברה ואני בטוחה שתיהנו.
ההמלצות הם המקומות הרגילים והם:
1. מערת הנטיפים בפוסטויינה בדרום מערב סלובניה
2. איזור אגם בלד ואגם בוהני
3. עלייה לתצפית בהר הווגל
4. סיור בכל שמורת הטריגלב כולל מעבר ההרים וורשיץ
5. אני אישית גם אהבתי את העיירה סקופיה לוקה שאולי מעניינת יותר את המבוגרים.
6. אם אתם גם נוסעים לקרואטיה לא לוותר בשום אופן ובכל מזג אוויר על פארק הפלטביצ`ה.
טיול נעים -
צפון קרואטיה וסלובניה:Reמבחינת מחיר + השכרת רכב עדיף להתחיל בראייקה קרואטיה על סלובניה
אכן כדאי לעשות מאמץ ולנסוע לפליטויציה למרות שזו דרך ארוכה .
מערות שוקוציאן ופוסטוניה - לוודא היטב לפי לוחות הזמנים (שעות הסיורים במערות ) .
בהתאם לזמן שנותר תדעו כמה להקדיש לאגם בלד ובוהיני ,
הר ווגל - בהתאם למזג האוויר - להמנע מערפילי בוקר .
בסביבות ראיקה העיירה קסטאב עם מסלולי טיול שונים להליכה בטבע - עיירה מקסימה מימי הביניים . -
צפון קרואטיה וסלובניה:Reתודה רבה לשניכם
איך הכבישים? זמן נסיעה מרייקה לפארקים ולאתרים האחרים שמומלצים בקרואטיה? איך המעבר עם אוטו לסלובניה ולאתרים שם?
האם אפשרי לגור באזור רייקה וליסוע לפרקים ולהרים שציינתם או שהדבר יביא ל''בילוי'' רוב היום בנסיעה? -
צפון קרואטיה וסלובניה:Reאני מציע לך משהו שונה משהציעו לך, אבל אתה בהחלט יכול לשלב בטיול הזה ים וכו`. התמקמות בסלובניה בקופר ששוכנת על שפת הים האדריאטי (או באיזולה או בפורטורוז) ויציאה יומית משם לטיולים. יום 1 - פליטוויצה
יום 2 - ונציה (אפשר גם בהפלגה)
יום 3 - איזור אגם בלד (המצודה, קניון וינטגאר, קרנסקה גורה)
יום 4 - מערת פוסטוינה, חוות הסוסים המאולפים ליפיצה
יום 5 - לובליאנה
אם תרצה אוכל גם להמליץ לכם על מלון מתאים.
תבלו -
צפון קרואטיה וסלובניה:Reתודה - בהחלט מעניין
מה המרחק לפלטויציה? נראה לי מאוד רחוק.
איך הכבישים בסלובניה וקרואטיה? כמה זמן נסיעה לפטיויציה או לבלד?
שיט לונציה זה בהחלט רעיון אדיר שלא חשבתי עליו - האם ניתן לשוט הלוך וחזור באותו יום? כמה זמן שיט? מה העלות בערך?
לגבי מלון - אנחנו חשבנו בכיוון של דירה בשל העלות היותר נמוכה - האם אתה מכיר באזור דירות למגורים?
תודה -
צפון קרואטיה וסלובניה:Reעניתי לך למייל ששלחת לי -
צפון קרואטיה וסלובניה:Reשלום,
היינו בשנה שעברה בקרואטיה סלובניה: בסלובניה הטבע מהמם , במקום מערת פוסטויינה סעו באותו אזור למערת קריזנה - קניון חצוב במערה ונהר זורם בתוכו, הליכה על גשר תלוי 200 מ` ונטיפים או מערת קריזנה - ביקור פרטי בבגדי ''קורים אדומים בים 1.5 שעות ל4 צריך לתאפ עם מדריך מראש -פרטים באתר התיירות של סלובניה הטוב ביותר תראו סיורים פנורמיים, כמו כן שמורות טבע . באזור בלד לא להחמיץ את שמורה וינטגר 4 ק''מ מבלד -. צמרים לאורך כל הדרך . ישנה שמורת דובים נטושים מיוחדת לשאול במשרד תיירות . בקרואטיה כמובן מפלי פליטביצה -וחופי הים
לא להחמיץ אכילת כבש על הגריל -בקרואטיה - -
צפון קרואטיה וסלובניה:Reתוספת : מערת קריזנה המיוחדת פרטים מערת קריזנה ימה Krizna Jama , סיור במערה זו יש לתאם כבר מהארץ עם מדריך מקומי נחמד בשם אלוש ALOJZ TROHA אי מייל [email protected] ויום לפני לצלצל לקביעת מועד סופי טל` 38641632153+.:לאחר הסיור הפרטיהוא המליץ לנו על ארוחה במלון באיזור שנמצא בשמורת טבע עם מערת קשת ענקית היה אוכל מצויין במחיר סביר.