ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רכבות ממילאנו

פורום אירופה
    4
    11
    7380
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • znaama
      znaama נערך לאחרונה על ידי

האם למישהו יש מושג היכן אני מוצאת את כל היעדים של הרכבות שיוצאות מהתחנה המרכזית במילאנו ואת שעות היציאה?
      חיפשתי באינטרנט ללא הצלחה והדבר היחידי שמצאתי היה אתר www.trenitalia.com שכולו באיטלקית ולא הצלחתי להתמצא בו. מה גם שלפי האתר הזה, ממה שהבנתי יש רק שני מועדים לרכבות ממילאנו לונציה אחת בשש בבוקר והבאה- רק בערב! דבר שנשמע לי תמוה במיוחד לאור העובדה שאנשים פה ציינו שיש רכבת ממילאנו לונציה בתדירות מאוד גבוהה...
      דבר מוסף שחשוב לי לברר זה אם יש רכבת ממילאנו ללוגאנו (שכבר נחשבת שוויץ). האם זו רכבת ישירה? האם יש איזושהי בעייה בגלל המעבר בין המדינות? היכן אני יכולה לברר את העניין? באתר שציינתי לא מצאתי...
      אני קצת חוששת מהעניין ורוצה מראש לדעת עד כמה פשוט או לחלופין מסובך להגיע ממילאנו ללוגאנו העיר.
      תודה!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • orlanda1
        orlanda1 נערך לאחרונה על ידי

לטרנאיטליה יש גירסה באנגלית
        את יכולה לשנות את השפה בצד ימין למעלה, אבל אם את לא מצליחה, מצורף הלינק הישיר לעמוד באנגלית.לוונציה יש רכבות רבות ממילנו, לפעמים כמה בשעה. מספיק להקיש Milano ו-Venezia וכבר את מקבלת את לוחות הזמנים.
        באותה דרך אפשר למצוא בקלות מסלול בין מילנו ולוגנו ולראות שיש רכבות די תכופות גם בקו הזה.
        טרנאיטליה
        • opher
          opher נערך לאחרונה על ידי

רכבות ממילאנו:Re
          כפי שתוכלו לראות גם באתר הרכבת יש רכבות ללוגאנו אחת לשעה בערך וזמן הנסיעה הוא שעה וחצי. המשמעות של מעבר הגבול היא עצירה של הרכבת לכ-20 דקות שבהם עוברים בה אנשי משטרה, מכס וכד`. דרך אגב, עיקר הפעילות היא לאיתור איטלקים שמעבירים רווחים לשוויץ כדי להעלימם.....
          • znaama

אז אני, ישראלית, שעוברת את הגבול- אין לזה כל משמעות מבחינתם? כי הרי מי ``שקיבל`` אותי זו איטליה וגם היא זו שאני חוזרת ממנה. אז אין בעייה עם זה?
            סליחה על העילגות, אני מקווה שהבנת את השאלה והחשש..
            • znaama

שאלה נוספת לקרן ועופר:Re
              קודם כל תודה על התשובות!
              באתר לא ניתן לבדוק את מחיר הכרטיס ממילאנו ללוגאנו (בעוד שאת מחירי הנסיעות בתוך איטליה עצמה-ניתן לראות). האם יש לכם מושג מה סדר גודל עלות הכרטיס?
              שאלה נוספת בתקווה שהיא לא טיפשית- באתר לא מצויין שם תחנת העצירה בלוגאנו. אני יכולה לסמוך על כך שהתחנה היא תחנה די מרכזית בלוגאנו העיר (השוויצרית) ולא ''רק'' בצד האיטלקי מדרום לנהר?
              ושאלה אחרונה- אני רואה שיש אפשרות לרכוש כל מיני כרטיסים משולבים לשבוע וכו` אך יש הרבה סוגים והם מאוד יקרים (ממה שאני ראיתי- ביורוטריין בסביבות 300 יורו). מסלול הטיול שלי הוא כזה: ממילאנו לונציה, מונציה לורונה, שוב למילאנו, ללוגאנו וחזרה למילאנו לטיסה ארצה (סה''כ 8 ימים).
              כך שיש לי 3 נסיעות בינעירוניות ברכבת + 2 נסיעות(הלוך חזור) ארציות(ללוגאנו)+ הרבה נסיעות קטנות מקומיות באוטובוסים (ובואפורטו) ואולי גם ברכבות.
              האם יש לכם המלצה איזה סוג כרטיס לקנות? יש כרטיס שמשלב רכבות בינעירוניות עם אוטובוסים עם הואפורטו?
              האם לרכוש מהארץ? להשקיע בכרטיס לרכבות שמאפשר גם מעבר גבולות וגם נסיעות בינעירוניות אבל לא כולל נסיעות אזוריות?
              או שבכלל אין טעם לקנות אף סוג של כרטיס משולב?
              תודה על הטירחה
              • znaama

וכמובן לכל מי שמוכן להשיב..
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

אין שום בעיה לעבור את הגבול בין איטליה לשוויץ, הם מציצים בדרכון וזהו. רכבת לונציה בערך כל שעה.
                  רכבת ללוגאנו בערך כל 45 דקות אבל חשוב לברר לפני כן בתחנת הרכבת עצמה, מה היעד הסופי . לפעמים זאת הרכבת לבזל, לפעמים לציריך ובד''כ לא מצויינות תחנות הביניים על הלוח שבחוץ לכן כדאי לברר לאיזו רכבת לעלות. אגב זאת גם הרכבת המגיעה לעיר קומו (וממשיכה משם). אם את קונה את הכרטיס בתחנה הקופאי יגיד לך איזו רכבת ואם תבואי מצויידת בכרטיס, תגשי לאינפורמציה (משרד גדול משמאל לרציפים) ותבררי אצלם.
                  • orlanda1
                    orlanda1 נערך לאחרונה על ידי

הסיבה שאי אפשר לראות מחיר
                    היא שמשום מה אי אפשר להזמין כרטיס מילנו-לוגאנו באתר. אני לא יודעת למה זה, אולי כי זו נסיעה בין שתי מדינות. אני גם לא יודעת מהו המחיר אבל לא נראה לי שצריך להיות הבדל משמעותי בינו ובין נסיעה של שעה וחצי בתוך איטליה. לגבי כרטיס פאס לכל הרכבות, על פניו נראה לי שאין צורך בכרטיס כזה כיוון שמחיר כרטיסי רכבת באיטליה הוא נמוך והנסיעות שלך לא כל כך רבות. את יכולה לנסות לבדוק בלינק שכאן אם העניין כדאי לך.
                    את לוגאנו אני לא מכירה כך שלא אוכל לענות על שאלתך בעניין התחנות. זו לא עיר ענקית כך שאני משערת שאין הרבה אפשרויות לתחנות רכבת שם.
                    Railsaver
                    • znaama

תודה לכולם!
                      • opher

כפי שצוין הרכבת ללוגאנו היא אכן רכבת שממשיכה לאתרים אחרים בשוויץ. אין שום בעיה לישראלים במעבר הגבול.
                        יש בלוגאנו רק תחנה אחת שגם נקראת לוגאנו מטבע הדברים, וזו בדרך כלל התחנה הראשונה בשווייץ אחרי תחנת הגבול ב-Chiasso (אחרי תחנת קומו הרכבת נכנסת למנהרה קצרה ואחריה עוצרת בקיאסו שהיא כבר שווייץ ובה מבוצע תהליך מעבר הגבול).
                        התחנה בלוגאנו היא בחלק הגבוה של העיר וממנה ניתן לרדת בהליכה דרך גרמי מדרגות לחלק שליד חוף האגם. תמורת תשלום סמלי ניתן להשתמש בטלפריק קצר המחבר את החלק התחתון של העיר עם תחנת הרכבת (נחמד מאד כשעייפים ורוצים לחזור לתחנה, וניתן כמובן להשתמש בו גם בירידה).
                        • opher

לגבי המחיר של הרכבת ללוגאנו - 15 יורו במחלקה שניה בכל כיוון. כדי לקבל את המחיר חשוב בשלב הראשון להקפיד ללחוץ בחלון שבו מכניסים את הנתונים על לשונית International בחלק העליון ולא על National.
                          והעיקר - שתהנו מהטיול!
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון