דרום איטליה או צפון איטליה?
-
אני מניחה שצפון איטליה היא הבחירה הפופולרית יותר. אבל בכ''ז מעניינת אותי דעתם של אלו שחוו את 2 החוויות:
מה שונה ביניהם?
אם אני מתעניינת בעיקר בנופים, איזה חלק של הארץ מציע נופים מעניינים ומרהיבים יותר? -
דרום איטליה או צפון איטליה?:Reמבחינת נופים בשניהם איך אין ספק שהצפון הרבה יותר יפה.
איזור נפולי יפה מאוד יותר נוף ים תיכוני.
לשיקולך ונסיעה טובה -
דרום איטליה או צפון איטליה?:Reבאיטליה יש המון אזורים הראויים לביקור ומציעים נופים נפלאים והצפון אינו מועדף ומובן מאליו.
שלושת האזורים המפורסמים והמטויילים ביותר הנם:
1. מה שקוראים דרום איטליה וכולל את איזור נאפולי(ללא ביקור בעיר) פומפאי ,וזוב ,סורנטו , קפרי ,אלמפי, ובדרך כלל גם בתחילת או סוף הטיול ביקור ברומא.
2.טוסקנה - פירנצה ,פיזה ,סיאנה , סן ג`ימיניאנו,קיאנטי
ואפשר גם אומבריה - אסיסי ,פרוג`יה ,אגם טרזימנו.
3.מה שנקרא צפון איטליה - ונציה ,דולומיטים ,ורונה והאגמים גרדה ,קומו ומג`יורה (אפשר להוסיף אגם לוגנו שבשוויץ).
באם אתם נוסעים ל 10 ימים או יותר אפשר לשלב את הצפון וטוסקנה/אומבריה(כמובן אי אפשר לראות הכל). או רומא וטוסקנה\אומבריה.
אם הנסיעה לשבוע יש לבחור אזור אחד. -
דרום איטליה או צפון איטליה?:Reשני האיזורים מרתקים והנופים שונים, בצפון אגמים והררי ובדרום נוף ים תיכוני מרהיב עם אחד מכבישי הנוף היפים בעולם (סורנטו-פוזיטנו). השאלה היא מתי אתם יוצאים ולכמה זמן - בדרום מזג האוויר דומה לשלנו בארץ ובצפון הרבה יותר קריר וגשום. עד שבוע הייתי בוחר בדרום ואם שבוע + הייתי הולך על טוסקנה והצפון. -
דרום איטליה או צפון איטליה?:Reצפון הרבה יותר יפה ועשיר -
דרום איטליה או צפון איטליה?:Reתודה לכל המשיבים.
נראה לי שבסוף ניסע למרכז איטליה (מין פשרה שכזו).
נבלה כמה ימים בטוסקנה, לא נצפין עד וונציה וורונה, ואח''כ
נרד לנאפולי, אמלפי וסביבתה.
השיקול להדרים קשור גם למזג''א. מדובר על סוף ספטמבר תחילת אוקטובר, ומין הסתם בדרום הסיכוי למזג''א נאה גבוה יותר.
מה דעתכם? -
דרום איטליה או צפון איטליה?:Re