ברלין לקראת סוף דצמבר
-
התכנון הוא לטוס לפני תום השנה ולספוג אווירת קריסמס,האם מישהו יכול לתת טיפים לגביי אופי העיר בתקופה הנ''ל,האם מספיק קר בשביל שלג,האם היא מקושטת,האם יש כיכרות ספציפיות שיש שם שווקים שונים
בלי שום קשר אשמח לקבל מידע לגביי מקומות מעניינים בברלין עצמה(למעט מוזיאונים שעליהם יש לי מידע),מקומות שנחמד לראות וכן אפילו עיירות מעניינות בסביבת ברלין
תודה מראשששששששששש -
בעונה שציינתהכל תוסס ומואר,עם שווקים מיוחדים לחג-המולד
במרכזים התיירותיים(קו-דאם,כיכר פוטסדאם,שדרת אונטר דן לינדן ועוד).
אבל,הקור(לפחות בביקור שלי)היה לעיתים צורב ובלתי ניסבל.
ולא,לא היה שלג. -
טעות.....היה שלג,אבל כזה של עיר,כלומר
מתלכלך ומתמוסס. -
שאלה ל RRRהאם יש עוד דברים שתוכל/י לשתף לגביי חוויות בברלין,מקמות,אתרים,אטרקיות ועחיי הלילה פחות מעניינים אותי ויותר ארכיטקטורה,פארקים,כיכרות,מוזיאונים וכו... -
שאלה ל RRR:Reואותי דווקא מעניינת ההסטוריה היהודית והנאצית של ברלין(ראי אתר מצורף).
בשאלתך הקודמת על העיר,כבר צורפו לך אתרים עם מידע לא מועט(אתר מגלים וכו`).
ראי גם ב-1001 טיפים ובחיפוש מהיר בפורום.
בגדול הבחנתי ב-3 מרכזים תוססים בשעות הערב:
שדרת הקניות קו-דאם במערב העיר,וכיכר פוטסדאם ושדרת אונטר דן-לינדן במזרח העיר.
קווי האוטובוס 100 ו-200 עוברים ברוב אתרי התיירות ב-2 חלקי העיר.
מומלץ לקנות כרטיס תחבורה כללי לכמה ימים(אפשר כבר בנמל התעופה).
ברלין אז והיום.
עוד מידע -
שאלה ל RRR:Reדבר ראשון- חורף שעבר היה יוצא דופן בצורה קיצונית בקור וגם בכמויות השלג (ברלין בד''כ לא מקבלת שלג ''אמיתי'' אלא יותר את תערובת השלג/קרח/בוץ שכבר הוזכרה). יהיה קר בדצמבר, אבל בד''כ זה קור שלא אמור להפריע לטייל בעיר.
לגבי מוזיאונים- נדלג על כל המוזיאונים המפורסמים באי המוזיאונים, וגם על המוזיאונים היהודיים למינהם (שאני באופן אישי מוצא כממש לא מרשימים, אבל זה ממש עניין אישי) ונמליץ על כמה דברים קצת פחות ''סטנדרטים'':-מוזיאון KATHE KOLLWITZ הקטן והמקסים בשרלוטנבורג (לייד ZOO) מציג אוסף מהעבודות של האומנית וגם אפשרות לעקוב אחר סיפור חייה המרשים (יהודיה פציפיסטית בגרמניה של תחילת המאה)
- מוזיאון BERGGRUEN- ממש מול ארמון שרלוטנבורג, עם אוסף פרטי מהגדולים בעולם מיצירותיו של פיקאסו, במיוחד מהתקופות המוקדמות.
-מוזיאון השטאזי- לא ממש מוזיאון, פשוט בניין מפקדת השטאזי שהושאר ''בלי לגעת'', כמו שהיה ביום התמוטטות מזרח גרמניה, חוויה שעוזרת להבין קצת יותר את העיר (לא להתבלבל עם מוזיאון DDR שמרשים הרבה פחות).
- מוזיאון החומה- במקום ללכת למוזיאון צ`ק-פוינט-צ`רלי הדביק, אני ממליץ על מוזיאון החומה הקטן לייד תחנת NORD BAHNHOF.
- איזור המוזיאונים DAHLEM - תבדקו קודם אם התערוכה DIE STUNDE NULL עדיין מציגה, ואם כן-שווה בהחלט את הנסיעה הארוכה לשם!!
-MARTIN GRUPIUS BAU- לא משנה איזה תערוכה תציג שם כשתגיעו, היא תמיד תהיה מוצלחת!! -
ועוד כמה דברים.....עוד כמה דברים שנזכרתי בהם....
לגבי שווקים- כמה שווקים יותר מקומיים שהם לא ממש ''שווקים לכריסטמס'' אבל בטח אווירת החג תתבטא בהם:- TIERGARTEM- שוק פשפשים שפתוח ביום ראשון, ממש מול תחנת S-BAHN באותו שם.
-RATHOUSE SCHONEBERG- עוד שוק פישפשים חביב, לייד תחנה בעלת אותו שם (יום ראשון).
- WINTERFELD PLATZ- הפעם שוק אוכל, וביום שבת, גם בשכונת SCHONEBERG השווה ביקור בכל מקרה. דרך אגב- אם חיפשת כיכרות מקסימות בברלין, זו הפיבוריטית שלי, יחד עם כיכר רוזה לוקסנבורג.
זהו כרגע, עד שניזכר בעוד משהו... -
תודדדההה -
ועוד כמה דברים.....:Reאפשר גם לבקר במרכז אירופה, ליד הכנסיה השרופה והחדשה.
להיכנס למרכז פנימה ולראות את שעון המים הענק בפעולה,רצוי בשעות השלמות, כוס קפה עם עוגה טובה.
מבט על שתי הכנסיות -
ברלין לקראת סוף דצמבר:Reבברלין יש קור מקפיא אזניים בתקופה זו...
מעט משקעים אבל קור מעיק.
ובקשר לכריסמס, בשנה שעברה טיילתי בכל אירופה בחודש דצמבר וראיתי את ההבדלים בין עיר לעיר ובין מדינה למדינה וככה, ברלין העיר הענייה ביותר בגרמניה וככה גם נראה הכריסמס שם, מעט קישוטים מעט תאורה ואוירה..
אבל, באמת שאין לכך הרבה חשיבות שכן ראית כריסמס מרקט אחד כאילו ראית את כולם, אותם דוכנים שמוכרים אותו דבר שוב ושוב..במערב העשיר הכל נורא נקי נוצץ מקושט ומהודר אבל...לטעמי גרמניה לא מקום לחוות בו כריסמס..ובעצם, אווירת חג כמו בארץ לא תמצאי בכל אירופה, למרות הקישוטים והאורות הכל שם מאולץ ומאופק, כיף להיות שם בכריסמס אבל לא הייתי בוחר עיר לפי איפה הכי מקושט
-
????........אוירת חג בארץ?
אולי הכוונה לבית לחם בפלסטינה,או אולי חג החנוכה?
לפי ויקיפדיה,ברלין אכן מה ''עניות'' בערי גרמניה.
הלוואי על תל-אביב וירושלים כזה ''עוני'' עשיר ומפואר. -
כתבה על חג המולד בלמטייל