אוכל כשר במזרח
-
שלום.
אני טס למזרח , ורציתי לדעת איך אנשים(מי שהיה שם), ושומר כשרות, מסתדר עם האוכל?
אני קצת טרוד מהקטע הזה אני נוסע לשלושה חודשים ואני לא יודע איך אני אסתדר עם האוכל...
איפה שאין בית חב"ד וכאלה דברים, מה אפשר לעשות ? -
אוכל כשר במזרחזה תלוי בשני גורמים. הראשון, על איזו רמת כשרות מדובר, והשני - באיזה מדינות באסיה מדובר.
בהודו, למשל, יש הרבה מאד מסעדות צמחוניות שלא מגישות בכלל מאכלים מן החי. עבורי זה הספיק. מי שמקפיד על הפרשת מעשרות, שמיטה, חלב נוכרי - כנראה שתהיה לו בעיה (או שהוא יגביל את עצמו למסלול החומוס בו אפשר למצוא בתי חב"ד). גם בלאוס, שזו מדינה מאד בודהיסטית, אפשר למצוא הרבה אוכל צמחוני. במינאמר וקמבודיה, לעומת זאת, שגם הן מדינות בודהיסטיות, הרבה יותר קשה.
-
אוכל כשר במזרחלגלית
בעיה של תרומות ומעשרות לא קיימת בחו"ל מהסיבה הפשוטה שמעשרות אינן נוהגות בחוץ לארץ
היה כאן מי שהציע על חברות שמוכרות על ארוחות מוכנות בואקום שניתן שאלת המליון היא כמה זמן אתה מתעתד לשהות במזרח -
אוכל כשר במזרחמבחינתי אוכל צמחוני מספיק טוב, ככה שאף פעם לא טרחתי לבדוק מעבר לזה, אבל בהודו פגשתי מטיילים דתיים שמסעדות "פיור וג'טיבל" לא הספיקו להם. אולי כי זו הייתה שנת שמיטה, אולי לא. לא ממש טרחתי להתעמק בנושא.
מי שנוסע לשלושה חודשים לא יכול להביא אוכל מהבית לכל התקופה וצריך להתארגן אחרת. -
אוכל כשר במזרחשלום גלית !
הירקות בהודו הם כל הזמן שמיטה דה חומרה או שמיטה מהודר, כיוון ששוב זו אדמת נוכרי.
ברומניה פגשתי זוג שהתעניין אם השמרים בלחם כשרות, עניין של ננו-כשרות.
-
אוכל כשר במזרחכמו שאמרתי, בזמן אמת לא טרחתי להתעניין, אני כן יודעת שזה היה אישיו בקרב חלק מהמטיילים. אם הם החמירו עם עצמם יותר מאשר ההלכה, זה לא יפתיע אותי (אפשר לחשוב שהתופעה הזו מיוחדת רק לשאלות של מזון). -
אוכל כשר במזרחאני הייתי במזרח כמה פעמים. יש מדינות שניתן להסתדר כמו תאילנד והודו. סין קצת מסובכת.
השאלה אם אתה מקפיד על בישול עכו"ם. אם לא , בהודו תוכל לאכול במסעדות טבעוניות pure- veg השאלה היא ההיגיינה והניקיון. בכל מקרה ניתן לקנות בהודו ובמזרח גזיה ולבשל אורז, תפו"א ושאר ירקות. חשוב לקנות גם מזלג חשמלי שם יותר זול ,אולי גם פלטה חשמלית קטנה עולה בארץ בערך 100 ש"ח. שוקלת 2-3 קילו
. שניתן להרתיח מים( מינרליים להזכירך).
צפאטי הוא כעין פיתה ואפשר לאכול, כנ"ל פורי ושאר בצקים. אני חושב שבלחם בהודו יש חלב , בתאילנד הלחם מכיל חלב.
כדאי להביא מהארץ, נקניק קבנוס,לא צריך קירור, מצות ללחם משנה לשבת , יכול להספיק לך במקומות שלא תהיה בבית חב"ד. קח בקבוק גדול עם מיץ ענבים או יין,לקידוש , ניתן למהול אותו במים. פירה באבקה ניתן לקחת בשקיות אלומיניום.ממרחים של טונה בשפופרת.מרקים בשקיות, פעם היה אבקת חומוס בשקיות נדמה לי שכבר אין. קצת נישנושים
קרקרים לימים הראשונים , כמו נקניק באריזת ואקום ליום יומיים ראשונים. אם אתה מתכונן לבשל , תקנה שם סירים.
בהצלחה -
אוכל כשר במזרחלפעמים יש לחמים שיש בהם שומן מן החי ולרוב מדובר בשומן חזיר
כך היה לנו באיטליה
דוקא במדינות מוסלמיות (כמו טורקיה)ניתן יותר לסמוך על הלחם האחיד -
אוכל כשר במזרחמטבח קטן על הגב-הוא גם סוג של פתרון. לוקחים סיר, מחבת, צלחת פלסטיק, סכו"ם וכוס. מבקשים מאיזה חנות צילום שבמקרה נשאר לה את המוצג הארכיוני- קופסת פילם, וממלאים בקצת תבלינים. אפשר לקנות שם פירות וירקות-בשפע. גם אורז ושאר קטניות. וגם דגים ניתן לאכול.
וזהו-אתה בטוח במה שנכנס לפה. -
אוכל כשר במזרחא. איו תחליף ללימוד הלכה. יש המון ספרות לגבי שמירת כשרות. כדאי לקרוא כחלק מההכנות לטיול. חבל להחמיר סתם ולהישאר רעבים כתוצאה מחוסר ידע.
את עיקר הידע שלי בהלכות כשרות רכשתי בצבא, מספרים של הרבנות הצבאית ושל הלכות צבא בנושא הלכות כשרות, כשהחלפנו במוצבים חבורה של שמו"צניקים אוכלי קיפודים והיינו צריכים להכשיר את המטבח. גם באתר חב"ד יש המון מידע.
ב. בהודו, בצפון לפחות, מאד פתוחים ל"שגעונות" דתיים, וישמע להם סביר מאד כל הנושא של הכשרות (בהנחה שלא נתקלו בה בעבר). בכל כניסה ראשונה שלנו למסעדה צמחונית ביקשנו בנימוס לראות את המטבח, והם שמחו להראות לנו אם הם מנפים את הקמח או לא, איך הם שוטפים ירקות וכו'. מי שמתבייש-מתייבש.
ג. בגדול, היכן שיש בודהיזם- יש צמחונים (בהכללה גסה ופרימטיבית). בסין ויפן, אני מניח, יהיה קשה יותר להסתדר במסעדות.
ד. באתרי חב"ד השונים יש רשימה של מוצרים כשרים שניתן לקנות במכולת, אם נמנעים ממסעדות ומבשלים לכל אורך הטיול. מוצרים אלו הם מוצרים שיש עליהם השגחה של ממש בפס הייצור (רובם מיובאים מאירופה או ארה"ב)- ולא תמיד יהיה עליהם סימן של U, פשוט מטעמי חסכון של החברה. המחמירים יאכלו רק מרשימה זו. אישית, אני בודק את הרכיבים של המוצר (ואם יש רכיב שאני לא מכיר- הולך לאינטרנט ומברר מהו) ואם כולם צמחוניים- קונה. חשוב לשים לב בעיקר לחומרי טעם וריח ומייצבים: ברשימת הרכיבים הם יופיעו ברצף של אותיות ומספרים- רק בדיקה באינטרנט תגלה שמדובר בשומן לוייתנים מעובד, למשל.
בתיאבון. -
אוכל כשר במזרחהאם אפשר לאכול פרות וירקות ללא חשש , בהודו ? מבחינה הגיינית .?. -
אוכל כשר במזרחצא מנקודת הנחה שכולם משלשלים בהודו בחודש הראשון. יש מי שיותר יש מי שפחות - זה חלק מהעניין.
לגבי פירות וירקות - כשהם מבושלים אין חשש, ההמלצה הרשמית היא לא לאכול פירות וירקות טריים אבל אני לא מכירה הרבה מטיילים שמחזיקים מעמד אחרי יותר משבועיים-שלושה. הקפדניים יותר שוטפים אותם במים עם סבון או מנסים להקפיד על אכילת ירקות/פירות שניתן לקלף בלבד. אני אכלתי הכל מהרגע הראשון, אבל זו אני ובטח שלא המלצה שאני נותנת לאחרים. -
אוכל כשר במזרחלגבי פירות עדיף לקנות קליפים כמו קלמנטינות, בננות ,אבטיח אננס וכו'
ירקות חייבים להשרות בכלור אפשר לקנות כדורי כלור בארץ,
גם אפשר להשרות תפוחי עץ.
אגב יש הבדל בסוגי הפירות
בצפון יש יותר קלמנטינות תפוחי עץ, בננות . בדרום יש יותר אבטיח , אננס ופירות טרופיים.
לגבי אכילה במסעדות טבעוניות בהודו . אפשר לבדוק זאת במסעדה לשאול אם הם מגישים בשר או דגים ואם נענים בשלילה סימן שזו מסעדה טבעונית pure veg -
אוכל כשר במזרחבקשר למסעדות צמחוניות קיימות 2 בעיות:
1. מידת הנקיון של הירקות מחרקים.
2. במידה והירקות מבושלים, בישול נוכרי. -
אוכל כשר במזרחאבחנה טובה.
פתרונות אפשריים:
1. לאכול רק ירקות מקולפים,ולבדוק את הסלט לפני האכילה, באור, מחשש לחרקים.
2. ניתן להדליק את האש ובכך למנוע בעיה של "בישול נוכרים", למי שמקפיד. כנ"ל לגבי האפשרות להסתכל על הטבח בעת הכנת האוכל. בקשה מנומסת והסבר כי מדובר בעניין דתי יפתחו לכם את הדלת למטבח במרבית המקומות.
3. במקום שלא מנפים בו את הקמח, ניתן לבוא עם נפה שלך ולבקש מהטבח להשתמש בה.
ערב טוב