עמק ההדסון:Re
אילנה
אם כך אני רואה לילה ראשון במפלים צד קנדי.
אינני יודע מתי אתם נוחתים בבאפלו אבל אני מוסיף ומשער שאת הלילה השני תעשו באיתקה שבאצבעות(חומר בנושא קיים בפורום בשפע ואם תרצי אעשה לך העתקה למקיפה שבהתיחסותי שלי לנושא).
ביום השלישי ישנן שתי אפשרויות הגעה אל נקודת היציאה שהיא Kingston הנמצאת על כביש 9W בצידו המערבי של הנהר בשוליים המזרחיים של הרי הקצקיל, כל זאת על פי דעתי האישית והלא מחייבת כמובן לסיור באיזור ההדסון וואלי בואך ניו יורק ואני לא מתיחס לכתבה שקראת.
אפשרות אחת מאיתקה עם ה-79 מזרחה המשך עם ה-206
מזרחה עד למפגש עם מהיר 88 עליו נוסעים עד oneonta וממנה להתחבר אל כביש 28 דרום מזרח שחוצה את הרי הקצקיל ומגיע לקינגסטון שעל גדת ההדסון.
אפשרות שניה -מאיתקה על ה-79 מזרחה עם ה-81 מהיר דרומה ובצומת בינגהמטון לעלות על כביש מהיר מס 17 מזרחה בקטע מסוים הוא ממש משיק להרי הקטצקיל,אחרי ליברטי עוברים לכביש 52 מזרחה עד למפגש עם כביש 208 ליד ellenville
עליו צפונה עד לפניה מזרחה לכביש 44 שהוא גם 55
אל פארק Minnewaska ואל האגם שבו באותו שם,ומשםאל הישוב ההיסטורי (הוגנוטים) New Platz
עם ה-87 המהיר עולים אל קינגסטון (לא לאבד את יציאה 19 שממנה הדרך קצרה אליה).
ביחס ל-New Platz אני חייב להרגיע אותך ולומר שגם אנחנו לדוגמה בדרך מהאצבעות לעמק ההדסון חשבנו ברצינות להגיע אליה ואף ללון בה אפילו חיפשתי עליה באתרי אינטרנט והבנתי ששוה לבקר בה בעיקר בגלל העבר ההיסטורי המשומר שלה . והבנתי שניתן להצטרף לטיול רגלי ברחוב העתיק ביותר בארצות הברית. בסיור, שיוצא מבית האגודה ההיסטורית של ההוגונוטים בשדרת ברודהד 18, מראים ומסבירים על תולדות בתי האבן העתיקים,(אך בסופו של דבר מאחר והוספנו לנו את הפוקונו מאונטיין ,לא עשינו אותה והסתפקנו באיזור של פארק הרימן והעליה ל-Bear Mountain)
אשר לתוואי שיתחיל מקינגסטון זו דעתי:-
לאחר הפסקת מנוחה מתבקשת בה ,לעבור על הגשר 5 מייל צפונית לה אל הגדה המזרחית על ה-199 וממנו לפנות לכביש 9 דרומה שהוא כביש נופי שבשלב מסוים מתקרב אל הנהר ליד הכפר Staatsburg שחבוק בין שני פארקים,שם ניתן לג`עג`ע(מסלול הליכה) בשבילי טיול.
בפארק הצפוני מצוי אם תרצו לבקר בית מילס נבנה(1832 )שהוא מומלץ, ואו שתשאירו כוחות לבקר קצת
דרומה משם בבית ואנדרבילט שגם בו לא חסר מה לראות.
אחרי העיירה הייד פארק תעברו בסביבות העיר Pouqhkeepsi את הגשר לצידו הנגדי של הנהר ומשם
תרדו כל הדרך על ה-9W דרומה, ואחרי Newburgh תעלו תיסטו אל כביש 218(מראות יפים מהכביש הזה!) הנושק לנהר, וליד ווסט פוינט (שאפשר אולי לתפוס בו סיור ),תחזרו ל-9W תטפסו עם הרכב אל פסגת ה-Bear Mountain לתצפית על ההדסון , אם יש עמכם זמן אז תסטו אל פארק הרימן וכביש 7 האגמים שבו.וכאן יש באפשרותכם לקפוץ אל מיתחם האאוטלטים של וודברי קומון שנמצא ממש במרחק יריקה.
אחרי כן לחזור לגדה ולרדת עם 9w עד אחרי צוקי הפאליסדס ועם גשר וושינגטון (כביש 95 )להכנס לניו יורק.
מקוה שעזרתי ולו בקצת,אני חושב שבשילוב אתרים מהכתבה שקראת על עמק ההדסון תוכלי לתכנן בובה של מסלול,ואולי אף תוסיפו מסלול יקבים בעמק.
מוני