שאלה למוני, תמי וכולם
-
אנחנו מעוניינים לעשות בקיץ הבא טיול בין 28 ימים שיכלול את סיטאל - כולל יום בפארק sux flags , נסיעה לונקובר המשך להרי הרוקי,(שהייה של שבוע)
מעבר לפארק גליישר, נסיעה דרך spoke , ירידה להר ריינר, סנט הלן, אגם קרייטר וחזרה דרך כביש 1 - פארק אוליפיק לסיטאל.
רצינו להוסיף את ויקטוריה אך נראה לנו שזה יהיה צפוף , האם יש למישהו רעיון איך הכל זאת ניתן יהיה להוסיף גם את האי ויקטוריה בלי לחרוג בזמן ?
תודה -
נועה מנתניה. -
שאלה למוני, תמי וכולם:Reלא בדקתי את המפה כרגע לראות איך יסתדר לך המסלול, אך בעיניי ויקטוריה והאי ונקובר - הפסיפיק רים, יפים ומעניינים מהאולימפיק פארק, לפחות ממה שאנחנו ראינו. כדאי לראות איך משלבים את האי במסלול שלכם.
רבקה -
שאלה למוני, תמי וכולם:Reהכל שאלה של סדר עדיפויות. לדעתי אם נמצאים בואנקובר חבל לוותר על ויקטוריה, מה גם שהיא מאד קרובה. לדעתי אפשר לוותר על פארק גליישר (במיוחד אם מבקרים בהרי הרוקיס הקנדיים) שהנסיעה אליו מאריכה את הדרך.
אני מבינה שהדגש בטיול שלכם הוא על טבע, אך בהחלט רצוי לשלב בדרך גם ביקור בערים יפות ומיוחדות, כולל ויקטוריה, קלגרי ואפילו אדמונטון.
מצורפת כתבה על ויקטוריה.
ויקטוריה -
שאלה למוני, תמי וכולם:Reנועה שלום
כמי שעשו כפי שכתבתי לאילנה כמה שירשורים למטה
מעגלי מסיאטל וחזרה אליה ושכלל את הרוקיס, וואנקובר. האי וואנקובר וויקטוריה,את האולימפיק
ירידה לאורגון וחזרה לסיאטל,ואני מודה שלא הספקנו את הכל- הן באי וואגקובר,הן בואשינגטון סטייט,הן בפארק אולימפיק ,והן באורגון,ואני
מדבר איתך על 22 יום שברוב טיפשותי הקצבתי לטיול הזה ואני עד היום מצר על זה,לכן מאחר ולכם ישנה הקצבה של 28 יום שאומנם משפר את המצב
אך לדעתי אם אתם מוסיפים את פארק גליישר ולבטח
גם תכנסו לווטרטאון הסמוך אתם עלולים גם כן להקלע ללחץ זמן בחזרה מהם לכן המלצה שלי ואני
מדגיש מדובר רק על המלצה שלי, שעם כל הכבוד לפארק גליישר ויש לי כבוד!,לוותר עליו לטובת האי וואנקובר וויקטוריה ,ובכך תוכלו גם למצות יותר את הביקורים בפארק אולימפיק ,באתרי אורגון, ובוואשינגטון סטייט.
פשוט חבל להיות בפינה הזאת של צפון המערב ולא
לכסות את כל מה שיש לה להציע.
מוני
בתמונה המצורפת מולטמאה פולס מפל הכתר ואחד
מיני רבים בקולומביה גורג אורגון. -
שאלה למוני, תמי וכולם:Reנועה, בניגוד לאחרים כאן לא הייתי בכל המקומות שבהם את רוצה לבקר - לא הייתי בהרי הרוקי ובפארק גליישר, ולכן אני לא יכולה להגיד לך מנסיוני על מה שווה לוותר, אבל אם מסתכלים רק על המרחקים, ויקטוריה משתלבת בטיול הרבה יותר טוב מגליישר וספוקיין. בספוקיין הייתי ואני יכולה לומר בודאות שלא תפסידי כלום אם לא תעברי דרך שם. לכן את יכולה מהרי הרוקי לחזור ישירות לכוון הרי הקסקייד, מבלי לעבור דרך גליישר וספוקיין, ולהמשיך דרומה לרנייר וסיינט הלנס. ויקטוריה יכולה להשתלב בקלות רבה בטיול בלי להאריך כמעט את הדרך, או בנסיעה בין סיאטל לונקובר - במקום לנסוע צפונה על כביש מספר 5 עד ונקובר, לעצור באנקורטס ולקחת מעבורת לויקטוריה, ואחר כך להמשיך ישירות לונקובר. עוד אפשרות לקראת סוף הטיול, מהאולימפיק פנינסולה בדרך לסיאטל. מפורט אנג`לס לקחת מעבורת לויקטוריה, ואחרי הביקור בה לקחת מעבורת לאנקורטס ולחזור לסיאטל דרך כביש מספר חמש. הבחירה תלויה במזג האוויר. ויקטוריה תהיה נעימה גם בתחילת או סוף הקיץ, הרי הרוקיז והקסקייד יהיו במיטבם בשיא הקיץ. -
שאלה למוני, תמי וכולם:Reתודה על ההמלצות,
אנסה לשנות שוב את המסלול טוב שיש עוד הרבה זמן,
בעלי כבר צחק ושאל אם עד תאריך היציאה יהיה מסלול סופי -
שאלה למוני, תמי וכולם:Reאם גליישר בסופו של דבר ידולל אז לדעתי המסלול
שממש זועק תעשו אותו בלי שיחזרו על אותו כביש פעמיים הוא כדלהלן:-
סיאטל>>גבול קנדי>>מזרחה בדרך אל הרוקיס>>יוהו
>>>באנף>>>ג`ספר>>>קמלופס>>>וואנקובר>>>האי וואנקובר וויקטוריה המתוקה>>>פורט אנג`לס= פארק
אולימפיק>>>כביש 101 דרומה אל הגשר שעל נהר הקולומביה>>>חופי אורגון>>>קרייטר לייק>> פורטלנד>>קולומביה גורג>>> סנט הלן>>> מאונט רנייר>>> סיאטל והאתרים שאליהם ניתן להגיע אם יוותר לכם זמן בסביבותיה של העיר(הלא הם כתובים בדווחיה הרבים של תמי).
מוני
בתמונה אחת הזויות של קרייטר לייק ביום בהיר -
נשמע כמו מסלול מעולה -
שאלה למוני, תמי וכולם:Reתודה,
כאשר קראתי את כל התגובות,
הפכתי שוב את המסלול וזה הכוון שנראה לי,(כמעט אותו סדר שכתבת)
השאלה - האם לכלול את הר רובסון או לוותר עליו ?
תודה נועה -
שאלה למוני, תמי וכולם:Reנועה
אם את פחות או יותר תלכי על המסלול הזה אז אם תרצי או לא תרצי את מג`ספר בדרך לקמלופס עוברת ומבקרת בפארק ההר רובסון. על כביש מס 16.
הנהו בתמונה
מוני