התלבטות האם ארהב או אירופה
-
בשנה שעברה עשינו את הטיול של המשפחה שלנו לארהב. היינו בניו יורק וושינגטון במזרח ומשם טסנו לסולט לייק סיטי , ילוסטון, ברייס, גרנד קניון, לס וגס, לוס אנגלס סקויה פארק יוסמיטי וסן פרנסיסקו.נהננו מכל רגע ונעזרנו בפורום הנהדר הזה... הבעיה היחידה היא ההתמכרות לעניין והרצון לחזור על מבצע כזה... ועכשיו לשאלה. הקיץ נוכל להקדיש 14-18 יום לחופשה ואנחנו מתלבטים האם לחזור לתוכנית מקורית של נסיעה לשוויץ + משהו נוסף באירופה, או לחילופין לאירלנד או בכל זאת לסע לארהב לחוף המזרחי...
נשמח לשמוע על מסלול בהתחשב בכך שאנחנו זוג +שלושה ילדים/נערים שגדלו בשנה... ויהיו 18, 15 ו-10 וכולנו חובבי טבע יותר מעיר אבל נשמח להיות למשל בבוסטון. כך נוכל לגבש עמדה ולהשוות עלויות לאירופה...הדוד סם מאד קוסם לי...
תודה -
התלבטות האם ארהב או אירופה:Reאם במזרח ארהב ,אז מה דעתך על מפלי הניאגרה, אגמי האצבעות ובוסטון. קו מזרחי- צפוני. -
התלבטות האם ארהב או אירופה:Reאני הייתי מעדיפה אירלנד. הילדים שלכם מספיק גדולים בשביל להנות ממנה לדעתי, אבל אולי אני פשוט מביעה בקול רם את מה שאני רוצה לעשות...
ובכל זאת, מכיון שאני כבר הייתי כמה פעמים במזרחי, והפעם שוב, אין לי ספק שהמערבי חסר ולכן, לכם חסרה חלק בתמונה בדיוק כמו שלי.
אבל לגבי ארצות הברית, כן הכיוון של המפלים נכון. הייתי עושה טיול שמתחיל בקונטיקט, בוסטון, מיין וחוזר לניו יורק.
המומחה שלנו לנושא...מוני.
כדי להשוות, צריך לקחת בחשבון שמלונות בבוסטון מאד יקרים ורק הטיסות צריכות לעלות לכם כ - 4,500-5,000 דולר.
אז בשלב ראשון, תבדקו כמה עולה טיסה לאירלנד/סקוטלנד ותראו מה נותן לכם שם 5,000 דולר. שנה שעברה נדמה לי שהמחיר בארקיע היה בסביבות 700 דולר לאדם בלי בדיקות מעמיקות.
עוד דבר שהייתי מציעה לגבי אירלנד הוא כמובן לשלב שייט נהרות. -
התלבטות האם ארהב או אירופה:Reציפי שלום
למרות שאני מצהיר השכם וערב שיבשת אירופה עולה
ביופיה על ארה''ב,לא יודע למה אני מוצא את עצמי שוב ושוב חושב על המסלול הבא בצפון אמריקה.
לכן מאחר ואני משוחד, אשאיר לחברים אחרים בפורום לעזור לך להחליט.
אבל מבטיח שאם הפור יפול פעם נוספת לטובת אמריקה, לא אסתפק הפעם רק בהתלבטות וחצי להן הייתי בנסיעה הקודמת שלכם,ואהיה מוכן בנוסף להצעות למסלול זה או אחר-בכל מה שקשור לאיזור הצפון מזרחי,להעביר אליכם בחבילה את כל המדריכים לצפון מזרח שברשותי,את כל המפות והברושורים הרלוונטים,וכל מה שקשור,ואני מתכוון לכך במלוא הרצינות!
מוני
ולמרות ההגזמה תודה לגלית הותיקה כבר אמרתי? -
התלבטות האם ארהב או אירופה:Reתודה לכל מי שענה בנתיים. ומוני המון תודה על הרצון הטוב לעזרה עתידית. אנחנו בשלב של תחילת חלומות בלבד....אבל למדתי מהפורום שכדאי להתחיל הרבה זמן מראש לחלום לתכנן ולבצע.
תודה!! ונשמח לשמוע כל עיצה והמלצה. -
התלבטות האם ארהב או אירופה:Reנצלו את הדולר הנמוך וסעו לעוד טיול בארה''ב. גם אם הייתם בטיול מקיף אחד עדיין לא טעמתם אלא את קצה קצהו של המגוון בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. כמובן שאפשר לשלב גם את קנדה. יש כ''כ הרבה אפשרויות, אבל אם אתם חובבי טבע, הייתי שוקלת טיול במערב קנדה (שוויץ מתגמדת לעומת נופי הרוקיס) או בניו אינגלנד בשילוב עם צפון מדינת ניו יורק ואולי קצת מזרח קנדה. -
התלבטות האם ארהב או אירופה:Reאישית אני לא מסכים עם כל ההמלצות שניתנו כאן
אני אוחז בדעה שבארצות הברית גם אם לא ראית את כולה
ניתן לטעום ממנה ולא צריך לבקר כל מקום-לדוגמא אם הייתם
על מגדל גבוה אחד המגדל השני יפה ככל שיהיה מיותר הרעיון ברור.(כך לגבי כל סוגי האטרקציות וכן להרבה מהנופים)
עוד לא הייתי באירופה אך ברור לי שזה שונה ולכן הייתי מעדיף לראות חדש על פני דבר שכבר חוויתי.
אמנם כעת העלויות נמוכות יותר בגלל שער הדולר הנמוך
כך שזה רק חשבון כלכלי מצדי לטובת ארה''ב. -
התלבטות האם ארהב או אירופה:Reאם מסתכלים על ההיבט הכלכלי - אין ספק שלפחות נכון לעכשיו - ארהב לוקחת בגדול. אני מוכנה להציע לכם מסלול קסום שעשינו בקיץ לפני שנה וחצי - ויתאים בדיוק למה שאתם מחפשים.
אני מאד מפנטזת על שבועיים באנגליה ואירלנד - לונדון היא המקום הכי אהוב עלי בעולם אבל תמיד הייתי מגיעה לביקורים קצרים ולכן לא הצלחנו לצאת מחוץ לעיר.
הקיץ , לפי מה שהבנתי , הוא תקופה נהדרת לאירלנד - אז מההיבט של משהו חדש - אולי זה עדיף. אבל אני מנחשת שזה עלול להגיע לעלויות כפולות מארהב.
ומכיוון שניו אינגלנד, גם בקיץ, זה תענוג צרוף.זו תהיה חלופה לא פחות טובה... -
התלבטות האם ארהב או אירופה:Reאם יש לכם 18 יום וכל עוד ששער הדולר נמוך ואתם חובבי טבע
היעד המומלץ ואנקובר-ויקטוריה ולהרי הרוקיס הקנדיים
חזרה מקאלגרי או אדמונטון. -
התלבטות האם ארהב או אירופה:Reולא לשכוח שזה פה לא דוקטוראט... אם תחליטו השנה ללכת על ארהב, אירופה תחכה לכם בשקט בשקט לשנה הבאה. או זו שאחריה...
שום דבר לא בורח,
וכיף לכם שאלה ההתלבטויות. -
גם לי תמיד יש את אותה הב..בעיה, פשוט אי אפשר להסביר זאת במילים. ארהב לוקחת ובגדול, בקיץ האחרון היינו אומרים לטוס לאוסטרליה ולני זילנד בפעם הראשונה בחיינו, אך ברגע האחרון מצאנו את עצמנו בטיסה לסיאטל ובקרוז לאלסקה ו....ו....
בקיצור אני מבינה, גם אני חולה.
אני ממליצה על מסלול שעשינו שנה שעברה, נחיתה רכה בניו-יורק, ניוארק ליתר דיוק, השכרת רכב יותר זולה, נסיעה לפילדלפיה, וושינגטון, וירגיניה, קרולינה ניתן להגיע עד אורלנדו, שלילדים זאת תמיד חגיגה, גם לגדולים.
אנחנו נסענו גם לממפיס, לבית ולקבר של אלביס.
אנחנו המשכנו את כל הסיבוב, היו לנו חודשיים וחצי, אך לדעתי ניתן לסיים באורלנדו, ובשביל לחסוך בעלויות לחזור לניוארק עם הרכב. ארבע ימים עם עצירות, מנסיון וסיימתם.
לא משנה מה תחליטו מקווה שתהנו....ותמשיכו לחלום. -
הסתכלות אחרת על השאלהנופים יפים אפשר למצוא בכל מקום, גם בארץ, ומה שיוצר את הכיף זו החוויה של הביחד, החופש והריגוש. ולכן, לא כל כך משנה איפה מטיילים העיקר שנהנים. אז אם יותר זול לטייל בארהב (לא בדקתי לעומק, זו ההנחה שנשמעת כאן בפורום) למה לשלם יותר באירופה?
ומעבר לכך, בארהב אפשר לטייל גם מספר חודשים ולראות בכל יום משהו חדש..
העיקר, תחזרו בשלום. -
לקמחים......
הצילום מדהים.....איפה זה צולם? -
בין ארהב לאירופה אולי קנדהעקב הגילאים של ילדיכם, זוהי אולי ההזדמנות האחרונה לטייל בצותא בחול עם בן ה-18. טיול ברוקיס הקנדיים, וונקובר, ויקטוריה, גני בוצ`ארד ואולי גיחה דרומה לארהב לסיאטל ואולימפיק פארק ואם יש זמן ותקציב גם לאורגון יתן לכם זריקת טבע שלא תישכח עם קצת ערים נחמדות ואנשים נחמדים, בחזקת האופי האירופאי יותר של קנדה לעומת ארהב. -
מפלי הניאגרהמבט מספינת עלמת הערפל. -
ועוד אחת -
בין ארהב לאירופה אולי קנדה:Reמסכים עם כל מילה של צביקה ובעיקר באיזכור השילוב של הרוקיס ומערב קנדה עם וואשינגטון סטייט ואורגון,וזה באמת מה שאנחנו עשינו שנה אחת אחרי המערב הקלאסי.
למסלול נהדר כזה נדרשים יותר ימים ממה שנאמר ע''י רושמת ההודעה,לכן מומלץ לחכות להזדמנות אחרת בעתיד.
מוני -
בין ארהב לאירופה אולי קנדה:מצטרפת לממליצים האחרונים, אם אתם אוהבי טבע - הרי הרוקי הם הכתובת האולטימטיבית! זה יהיה טיול שלא ישכח. אירופה מיועדת יותר לערים הגדולות, ארכיטקטורה, אמנות וכו`. ואם הייתם רוצים להוציא סכום כסף גדול, הייתי ממליצה על נורבגיה. אבל כיוון שכמו שאמרו כאן, כדאי לנצל את הדולר הנמוך ולבלות את הטיול הקרוב ביבשת הזו.
תיהנו מהתכנון. רבקה -
בין ארהב לאירופה אולי קנדה::Reשלום לכולם!
ממש כיף לקרוא את כל התגובות. נותן הרבה חומר למחשבה.
נשמח לחזור מגובשים יותר עם שאלות ספציפיות. תודה רבה לכולם, וכמו שנאמר... שאלו יהיו הצרות של כולנו ושנמשיך לחלום חלומות ולהגשים את חלקם!! -
גם לי תמיד יש את אותה הב..:Reלדעתי ב 15 ו 18 דיסני ושאר הפארקים למיניהם כבר לא ככ מעניינים