ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    עלויות לטיול בהודו

    פורום טיולי משפחות
    2
    4
    2283
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • avishys
      avishys נערך לאחרונה על ידי

      אני מתכנן טיול באוקטובר להודו זוג + ילד בן 14
      ורציתי לדעת לאיזה עלות להערך
      כשהתכנון כרגע הוא שבוע בבומביי , כמה ימים בגואה והשאר לא מתוכנן עדיין
      שהטיול יהיה בערך 20 יום
      והמטרה שלי היא לדעת כמה יעלה לי בערך מזון ותחבורה
      ומה המחירים בבתי מלון בערך
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • .galit.
        .galit. נערך לאחרונה על ידי

        עלויות לטיול בהודו
        התקציב מאד מאד דינמי, ותלוי בין השאר בשאלה באיזה סוג ורמה של מלונות/גסטהאוסים אתם מעוניינים ללון, אם תאכלו בעיקר במסעדות לתיירים שמגישות סוג-של אוכל מערבי או במסעדות מקומיות (או בדאבות), ואם תתניידו באוטובוסים, רכבות או רכב צמוד.

        אין בהודו "בערך". מחיר חדר לשלושה יכול לעלות 300 רופי (7$) ויכול לעלות 120$. מחיר נסיעה ברכבת משתנה לפי המועד בו רכשת את הכרטיס והמחלקה בה את נוסעת. בומביי, אגב, נחשבת ליקרה יחסית.

        מעניין אותי - האם מי מכם היה בעבר בהודו? אם לא, ייתכן שבומביי היא לא היעד האולטימטיבי. זו עיר הודית גדולה וסואנת (כדרכן של ערים הודיות). אם יצא לכם לטייל בעבר בהודו ואתם יודעים מה מצפה לכם ויודעים שזה מתאים לכם, נהדר. אם לא, שווה לחשוב על תוכנית חלופית (למשל להתחיל בגואה ובסביבה, לסיים בבומביי ולהקדיש לה זמן קצר יותר)
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • avishys
          avishys נערך לאחרונה על ידי

          עלויות לטיול בהודו
          יש לנו משפחה בבומביי ובגלל זה חשבנו להקדיש שבוע יכול להיות שנפרק את השבוע להתחלת טיול ולסוף הטיול
          לגבי הערכת עלות למשל כשהייתי בהולנד 30 יורו לאדם לארוחות היה סביר ותחבורה ציבורית 8 יורו לאדם ליום מה המקביל בהודו
          והאם כדי לסגור מלונות מהארץ או להגיע לשם ולנסות למצוא אחד ואחנו מתכוונים ללון במלון לפחות שלוש כוכבים ושיש בו שירותים ואמבטיה בחדר ולא משותפים
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • .galit.
            .galit. נערך לאחרונה על ידי

            עלויות לטיול בהודו
            אוקי, משפחה זה כבר שיקול שצריך להתחשב בו. לא יודעת עד כמה זה משפיע ומגביל אתכם (לטוב ולרע), אבל לי נראה שעדיף להגיע לבומביי (או לכל עיר הודית גדולה) בסוף טיול, כשמצויים פחות בהלם. כמובן שסוגיות משפחתיות הן עניין שמשפיע על התכנון.

            לא יודעת להשוות בין מחירי הולנד למחירי הודו, מה גם שבאירופה האוכל המקומי הוא פחות או יותר האוכל שאנחנו רגילים לו בארץ, ואילו האוכל ההודי שונה בתכלית. אם יש לכם משפחה שם הייתי מציעה לשאול אותם על טווחים בנושא הזה, וגם בפורום המזרח הרחוק, שם יהיו בטח מי שיוכלו לסייע בעניין מלונות ותחבורה. אני לנתי בגסטהואסים מאד פשוטים, אז האינדיקציות שלי לא רלוונטיות. אני מניחה שחדר במלון כמו שאת מתארת יעלה בערך 30-60$
            אבל זו תחושת בטן לא מאד מבוססת. ברג'אסטן ישנתי במלונות יפים ומרכזיים, בחדר זוגי כולל ארוחת בוקר במחירים שנעו בין 1000 ל1500 רופי (80-130 ש"ח)


            לגבי תחבורה ציבורית - המרחקים בהודו עצומים (נסיעות של 12 שעות הן עניין שגרתי למדי) והנסיעות ארוכות. בתוך העיר אפשר להתנייד במונית או ריקשה (דולרים בודדים לאדם). התחבורה הציבורית לא ממש מתאימה לכל אחד. האוטובוסים מאד מאד צפופים ולא נוחים. נסיעות בינעירוניות או בינמדינתיות אפשר לעשות בטיסה (ואז עדיף להזמין כמה שיותר מוקדם כרטיס, אלא אם רוצים לשמור על ספונטניות) או ברכבת. אם מזמינים את הכרטיסים מראש זה משתלם, אבל הזמנת 3 כרטיסים במחלקה שנייה או שלישית, ימים ספורים לפני הנסיעה, ברוב המקרים יעלה בדומה לנסיעה במונית. נסיעה ברכבת ההודית זו חוויה, אבל לא תמיד ולא כל אחד רוצה לחוות אותה. לשיקולכם.
            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון
            ×