ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת רכב בצד בצרפתי של ג'נבה

פורום טיולי משפחות
    15
    39
    19444
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • marina and oded
      marina and oded נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,
      האם מישהו יוכל לעזור לי.
      אנחנו טסים עם easyjet לג'נבה ורוצים להזמין רכב בצד הצרפתי לטיול בצרפת. הבעיה היא שלפי המפה הכביש לכיוון צרפת משדה התעופה עובר בשוויץ. האם אני חייבת לקנות מדבקה לכבישי שוויץ במקרה כזה?
      תודה רבה מראש
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

אולי לא הבנתי את השאלה- ואז תחדד אותה.

אם אתה נוחת בשדה התעופה של ג'נבה- המעבר אל חברות ההשכרה בחלק ה"צרפתי" הוא מתחת לאדמה-ברגל (מרחק קצר אבל לא ניתן להעביר את העגלה של המזוודות משוויץ לצרפת, כלומר כשמגיעים אל הפס של הגבול במעבר התת קרקעי משאירים את העגלה, ולוקחים מייד מהצד הצרפתי עגלה חדשה-אם יש ) ,כך שאין צורך לנסוע בכביש השוויצרי.

מעבר לכך לא כל נסיעה בשוויץ מחייבת תשלום אגרה שנתית,אלא רק נסיעה בכביש אגרה בינעירוני.
        לצד כל כביש "תשלום" יש כביש "חינם" ואם מדובר בנסיעה קצרה תמיד אפשר לעקוף את הכביש הירוק (האוטוסטרדה, בשלוט ירוקה) בכביש כחול (כביש מקומי הוא כחול בדיוק צבעים הפוכים מהשלוט בארץ).
        • marina and oded
          marina and oded נערך לאחרונה על ידי

תודה על התגובה המהירה,
          הכוונה שלי זה יציאה משדה תעופה בג'נבה בצד צרפתי לכיוון annecy בצרפת. אני רואה ב google earth שהכביש מסומן אכן בירוק ושייך לשיווץ. האם זה אומר שאני צריכה לשלם את האגרה לנסיעה זו? כדי לי לחפש דרכים חלופיות?

תודה רבה על התשובה
          • yaronshov
            yaronshov נערך לאחרונה על ידי

ממה שאני יודע, חל איסור לקחת רכב מצרפת ולהיכנס לשוויץ כי בצרפת אין צמיגי שלג וחובה בשוויץ צמיגי שלג אחרת יחרימו לך את הרכב מאוד חשוב שתדעי את זה.
            אם היא תקח את הרכב בשוויץ לא תהיה בעיה להיכנס לצרפת.
            הכי טוב שתתקשרי לברר בחברת השכרה כמו אוויס, אני תמיד מתייעץ לפני שאני נוסע בנושאים האלה הם יכולים הכי לעזור

• יונית

אתה מטעה לגבי גלגלי חורף.
              לא מחרימים (!) רכבים ,מקסימום נותנים קנס או אזהרה וגם זה בהתאם לנפה,קנטון,עיתוי השנה,כמות השלג ואופי הכביש.

לגבי היציאה משדה התעופה-כפי שציינתי ,אם הכביש הוא אוטוסטרדה המשמעות היא שיש לנסוע ממנו דרומה על כבישים חלופיים. אם תצייני מהו יעד הנסיעה שלכם-אולי אוכל להבין את הסוגיה.
              • כמעט דוקטורט על גלגלי החורף והחוק השוויצרי
              • davidoubi
                davidoubi נערך לאחרונה על ידי

שלום,
                אני גם נוסע ביולי. נוחת בג'נבה ומתכוון לשכור רכב בצד הצרפתי (יותר זול).הנסיעה שלי היא לשוויץ. האם תהייה בעיה גם ביולי לקחת רכב מהצד הצרפתי ולנסוע לשוויץ?? מה עלות המדבקה? (אשהה בשוויץ 7 ימים בסה"כ וכנראה שאצטרך לנסוע על כבישים מהירים).
                תודה. Cool
                • יונית

ביולי בכלל אין בעיה של גלגלי חורף,זה קיץ.
                  עלות מדבקה שנתית כ35€ (ויתכן ואני טועה ב5 יורו לפה או לשם)
                  אם הרכב הגיע משוויץ הוא כבר עם מדבקה, ורכב שמושכר בג'נבה ביולי-יש לו סיכוי טוב להיות כבר "מודבק",אלא אם תקבלו מכונית מהניילונים.
                  לכאורה נראה סכום גבוה לתשלום עבור אוטוסטרדות,אבל למעשה אם היית נוסע בצרפת,איטליה או יעדים אחרים בתשלום נפרד לאוטוסטרדות לא בטוחה שהיית משלם פחות מסכום זה לנסיעות.
                  • o501
                    o501 נערך לאחרונה על ידי

בספטמבר האחרון שכרנו רכב בש.ת ג'נבה בצד הצרפתי ונסענו איתו ישירות לאנסי . להלן תשובות לשאלות שעלו כאן:
                    א. אין בעיה להגיע לאנסי תוך מעבר בשטח שוויץ ולא באוטוסטרדות של שוויץ. כלומר אין צורך לרכוש את המדבקה . מייד לאחר יציאתכם מאזור שדה התעופה עם הרכב, אתם פונים ימינה, עוברים מעבר תת קרקעי קצר מגיעים לצומת שם יש שלט france ואתם עולים על כביש צרפתי לאנסי.
                    ב. בקשו הסבר מפורט מהפקיד בדלפק השכרת הרכב וקחו ממנו מפה מתאימה . בקשו שיסמן את נתיב יציאתכם וגם את הנתיב הגעתכם להחזרת הרכב .
                    ג. מה שכן, דווקא החזרת הרכב לצד הצרפתי מעט מסובכת, משום שיש רק אפשרות אחת להגיע למגרש החניה של הרכבים הצרפתיים. אם לא רוצים לחזור באוטוסטרדה שוויצרית, ולשלם כסף, זה מחייב מעבר בתוך העיר ג'נבה.
                    • אניגמה
                      אניגמה נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם יונית , אני לקחתי רכב בצד הצרפתי שהיה כבר עם מדבקה שוויצרית. בכל מקרה אם איננה, ממליצה לקנות, הנהיגה מספיק לא פשוטה גם בלי להתפתל בשבילים צדדים.
                      • ג'מוס
                        ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

רק לגבי המדבקה השוויצרית
                        http://www.ezv.admin.ch/zollinfo_privat/informationen/00421/ index.html?lang=en

ג'מוס
                        • ורדה ש
                          ורדה ש נערך לאחרונה על ידי

השכרת רכב בצד בצרפתי של ג'נבה -רכישת מדבקה לשוויץ
                          מי ששוכר רכב בצד הצרפתי, היציאה משדה התעופה היא בכביש פנימי אשר משני צידיו גדר בסופו מתחברים לכביש הראשי. כאשר פונים ימינה מגיעים אחרי מספר מטרים (לפני המנהרה שכתבו עליה לפני)לנקודת מעבר הגבול בין צרפת לשוויץ בה עוברים ללא בדיקה כלשהי.
                          מי שרוצה/צריך לרכוש מדבקה לנסיעה באוטוסטרדות של שוויץ, בנקודת הגבול במרכז הכביש בקו ההפרדה בין המסלולים מוצב מבנה ארוך אשר בו שוכנים המשרדים השוויצרים. באחד מהם ישנה עמדה לרכישת המדבקה. מדובר בעמדת קופה כמו אלו שקיימים אצלנו בתחנה מרכזית או בתחנת רכבת. ניתן לעצור את הרכב ברחבה קטנה לפני המבנה ולגשת לרכוש את המדבקה. כדאי להצטייד בפרנקים שוויצריים. באוקטובר שעבר אנחנו שילמנו שם 40 פרנק שוויצרים עבור המדבקה .
                          נסיעה טובה
                          ורדה
                          • ענתנת
                            ענתנת נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת לשאלה ומחדדת
                            השאלה הטרידה גם אותי אחרי בחינת המפה
                            אני מתכוונת לשכור רכב בצד הצרפתי (בגלל מחיר כמובן) וגם כל הטיול שלי הוא בצרפת, כך שממש אין לי צורך במדבקה.
                            אני נוסעת משדה התעופה ישר לשאמוני.
                            אם הבנתי נכון, אחרי קבלת הרכב אני עוברת בכביש הפנימי הזה ומגיעה לצד השוויצרי של השדה. (אני יודעת שיש אפשרות לצאת ישירות לכיוון צרפת - פרני וולטייר אבל זה סיבוב ענק בדרך לשאמוני).
                            אם עברתי לצד השוויצרי אני "נוחתת" ישירות על כביש שמסומן בגוגל מפס ככביש מס' 1 וגם E25. זה כביש אגרה? התחליפים כמו שנראה במפה הם כבישים עירוניים של ג'נבה, שזה לא מרנין במיוחד.
                            האם זו האופציה היחידה אם לא יתמזל מזלי לקבל רכב עם מדבקה? (40 פרנק לנסיעה זו בלבד נראה לי לא ממש מוצדק).

ואם כבר, אמנם שאלתי פה פעם אבל משהו שראיתי באתר של השדה ערער את בטחוני. המעבר הרגלי בשדה בין החלק הצרפתי והשוויצרי הוא חופשי? גם אם לא הגעתי בטיסה ואין לי טיסה יוצאת באותו יום? ביום שאחזיר את הרכב אני צריכה להגיע לג'נבה עצמה, מה שאומר לקחת רכבת מהתחנה בצד השוויצרי, מה שאומר לחצות מצד לצד.

• יונית

מצטרפת לשאלה ומחדדת
                              ענתתת
                              המעבר הוא הכי חופשי שיש למעט נושא עגלות המזוודות שיש להשאיר לפני ה"גבול" אין לך צאנס לדעת שעברת את הגבול.
                              • ענתנת

תודה, ומה לגבי הדרך עצמה?
                                מישהו מכיר אם יש דרך סבירה, בלי להסתבך בכבישים עירוניים, להגיע לגבול הצרפתי לכיוון שאמוני מבלי לעלות על כביש מהיר? (מפה יש לי אבל מעדיפה עדות אישית..)
                                • אניגמה
                                  אניגמה נערך לאחרונה על ידי

מציעה לך לשאול בצור קשר באתר שדה התעופה
                                  • o501
                                    o501 נערך לאחרונה על ידי

כפי שהסברתי את יוצאת עם הרכב השכור מש.ת ג'נבה, בכביש שאורכו כקלומטר, כאשר משני צדדיו גדרות, בפניה הראשונה ימינה, עוברים מעבר תת קרקעי קצר ומייד לאחר צומת בה פונים ימינה לפי השלט france עולים על אוטוסטרדה צרפתית ויש שם שילוט לשאמוני ולאנסי. זה הכל .

קחי בחשבון שבכל האוטוסטרדות בצרפת הינן כבישי אגרה .
                                    • ענתנת

אתה לא מדבר במקרה על היציאה לכיוון פרני-וולטר? מהיציאה הזו יש סיבוב גדול למדי להקיף את הגבול השוויצרי כשרוצים לנסוע לכיוון האלפים.
                                      לעומת זאת אם יוצאים דרך הצד השוויצרי של השדה (כלומר מהשכרת הרכב חוצים מזרחה לכיוון הכניסה הראשית של השדה) יש נסיעה של כ-12 ק"מ על כביש שנקרא A1 ונראה לי כביש מהיר, עד שחוצים את הגבול לצרפת (ואז אחרי עוד קילומטרים ספורים מגיעים לכביש המהיר שנקרא Autoroute Blanche לכיוון האלפים). מצרפת חתיכת מפה קטנה

יודעת גם יודעת שכל הכבישים המהירים בצרפת עולים כסף. רק לא נראה לי סביר לשלם כמה עשרות פרנקים לנסיעה של 12 ק"מ בכביש אגרה שוויצרי. לכן אני שואלת האם מישהו נתקל בסוגיה ויודע אם יש פתרון פרט לנסיעה בכבישים עירוניים קשים יותר לניווט.. (אני שואלת בתקווה שמישהו כבר שאל את עצמו את אותה שאלה וגם היה שם).

מפת איזור השדה בג
                                      מפת איזור השדה בג'נבה(גודל:99.08KB)

• o501
                                        o501 נערך לאחרונה על ידי

לא זכור לי שביציאה עברנו באיזור שנקרא פרני וולטר.
                                        אני מציע שתעייני באתר האינטרנט של שדה התעופה http://www.gva.ch/en יש שם פרק המוקדש לשכירת רכב בצד הצרפתי . תמצאי שם מפה מפורטת וטובה כוללת 3 מסלולים הגעה ויציאה אפשריים, כולל אפשרות לא לעלות על אוטוסטרדה שוויצרית
                                        • dmg1
                                          dmg1 נערך לאחרונה על ידי

תודה, ומה לגבי הדרך עצמה?-לעננת
                                          ערב טוב ענת.

האם יש לך המלצה לחברת השכרה בצד הצרפתי ?
                                          התרשמתי מהיסודיות שלך לאורך כל הדרך .... .
                                          תמיד יודעת לשאול את השאלות במקומות הנכונים !!!

ד"א שלחתי לך מיל הבהרה שלא ירדנו מהאלפים ,אלא פרובנס זה לחברים טובים.
                                          האם קיבלת ?

שבת שלום
                                          דובי
                                          • שושי
                                            שושי נערך לאחרונה על ידי

דובי
                                            תבדוק בהרץ, אמנם בנמל של בזל, אבל גם הצד הצרפתי, אחרי חיפושים רבים, הרץ היו הכי זולים, כי המחיר כולל בתוכו ביטול השתתפות עצמית
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון