ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

למה דווקא דרום אמריקה?

פורום דרום אמריקה
    5
    6
    1514
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ronr34
      ronr34 נערך לאחרונה על ידי

שמי רון ואני השתחררתי מהצבא.
      אני מעוניין לעשות טיול שאחרי הצבא.
      אני כרגע מתלבט בין אוסטרליה והאזור למול דרום אמריקה.
      אפשר לקבל כמה טיפים מדוע דווקא לדרום אמריקה ומה ההבדלים בין הטיולים?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • itzik24
        itzik24 נערך לאחרונה על ידי

למה דווקא דרום אמריקה?:Re
        לא הייתי באוסטרליה אבל את הטיולשלאחריצבא שלי עשיתי בדרום אמריקה וזאת אחת החוויות שהותירו בי את החותם העמוק ביותר בחיי.
        הסיבות לנסוע לדרום אמריקה (לא לשלילת נסיעה לאוסטרליה - כבודה במקומה מונח):
        1. זוהי יבשת גדולה ורבגונית עם אנשים מתרבויות וצבעים שונים.
        2. ישנם שם כל סוגי הנופים שניתן להעלות על הדעת - מקרחונים ועד מדבריות מלח.
        3. ערים אירופאיות לחלוטין כמו בואנוס איירס וסנטיאגו לצד חורים נידחים.

לפני חודש סיימתי את לימודי באוניברסיטה ואת הטיול הגדול השני שלי אני עושה עם חברתי המשוחררת הטריה ב....... דרום אמריקה שוב ואין בי טיפת חרטה שלא בחרנו יעד אחר.
        אנחנו נוסעים ב 30.11
        שנה טובה לכולם ותהנה
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

מתוך מה שאני חוויתי
          לי יצא לטייל באוסטרליה (חצי שנה) ובדרום אמריקה (מעט פחות מחצי שנה), לפי דעתי מה שנכתב נכון לשתי היבשות האלה:

1. זוהי יבשת גדולה ורבגונית עם אנשים מתרבויות וצבעים שונים. ---> גם אוסטרליה היא ענקית, ונעה בין ג`ונגלים חלקלקים עם נהרות עלוקות והכל, למדבריות ענק, להרים נפלאים לטיפוס, לערים סואנות, לעיירות חוף הזויות לחוות נידחות... וכך הלאה והלאה.
          2. ישנם שם כל סוגי הנופים שניתן להעלות על הדעת - מקרחונים ועד מדבריות מלח. ---> גם באוסטרליה, למעט אולי מדבריות המלח, שבטח יש ורק אנחנו פספסנו, ואם תגיע גם לניו זילנד, אז בכלל בכלל לא יחסרו לך קרחונים, הרי געש ושלגים מרהיבים, מעכשיו ועד למאה השנים הבאות.
          3. ערים אירופאיות לחלוטין כמו בואנוס איירס וסנטיאגו לצד חורים נידחים ----> סידני לקובר פאדי או מלבורן לאליס ספרינגס היא בערך כמו בואנוס איירס לרורנבקה. מאידך בניו זילנד כל הערים הן שוקקות חיים ותוססות בערך כמו קרית שמונה או בינת ג`בייל בחודש יולי האחרון.

לכן לדעתי ההבדלים נובעים פחות ממאפיינים גיאוגרפיים ויותר ממאפיינים אנושיים, כלומר שאוסטרליה היא מה שנקרא ''מערבית'' ודרום אמריקה מאוד לא, למעט ארגנטינה וצ`ילה שגם הן לא מערביות בהשוואה למערב, אלא רק בהשוואה למדינות השכנות.

הטיול באוסטרליה הוא הרבה יותר עצמאי, אתה ישן כל הזמן בשטח, אנחנו ישנו בשק''ש בשטח נראה לי איזה חודשיים רצוף. אתה לא עושה טיולים עם מדריך כמו בדרום אמריקה, לא נוסע במוניות, לא אוכל במסעדות ממש בכלל אלא עושה הכל בעצמך ומהרבה בחינות זה יותר כיף, כי אתה מטייל אמיתי, ממש נווד. אתה יכול לפעמים לעבור מאות קילומטר ביום, באוטו החבוט שקנית, או בטרמפים שהשגת באכסניה הקודמת או בקמפ סייט, או במשאית שעצרה לך, ובסוף היום אתה יושב מול המדורה, מבשל ארוחה טעימה, שותה יין, פוגש לפעמים אנשים שישנים באתר קמפינג שלך, ולפעמים אתה ישן ממש באמצע המדבר ולא רואה אף אחד חוץ ממך וחבר שלך והקנגורו שעושה לך ברדק בכלים שלא שטפת מהארוחה, כי באמצע המדבר אין ברז, וזה הכי כיף בעולם. בערים הגדולות ובכמה מעיירות החוף אתה יכול להזרק כמה שבא לך ולנוח בכיף, אבל בעקרון אתה באמת דואג לעצמך להכל. בדרום אמריקה מהבחינה הנ''ל הרבה יותר קל, כי הכל זול: לקחת מונית, לאכול בחוץ, לשכור מדריך... אבל מבחינת הבטחון האישי והמצב הפיזי צריך יותר להזהר, כלומר יש יותר אלימות רכוש ואלימות בכלל, ויש יותר נטיה לחלות (בגלל אוכל חסר מזל, מזג אויר קשה, וסתם נפילות רנדומליות של גופנו הנאבק באתגרי העולם המתפתח). באוסטרליה יש תרבות מקומית מרתקת אבל אני נמשכתי לתרבות האינדיאנית הרבה יותר. ההסטוריה של הכיבוש מחרידה באוסטרליה כמו בדרום אמריקה אם לא יותר. גזענות וסקסיזם מזעזע יש בשתי היבשות האלה במידה די דומה. בדרום אמריקה יש המון הזדמנויות לעשות טיולי רגליים ארוכים, או טיולי אופנועים, סוסים ומה שאתה יכול לדמיין. באוסטרליה יש פחות הזדמנויות כאלה. בניו זילנד יש בלי סוף, אבל גם זה יותר עצמאי מבדרום אמריקה.
          בעיני, בשתי היבשות התרבות מאוד שונה משלנו אבל בדרום אמריקה אפשר ללמוד הרבה יותר על העולם שסובב אותך ועל כמה בן מזל אתה שאתה חי בצידו הנכון. בכלל אני הרבה יותר נהניתי מהמפגש עם אנשים בדרום אמריקה מאשר באוסטרליה. בניו זילנד כל האנשים הם מלאכים, ולכן הם גרים בארץ שראויה באמת לתואר גן עדן. אבל על ניו זילנד לא שאלת, אז אני אהיה בשקט בקשר לזה 🙂

טוב, אני מקווה שלא בלבלתי אותך עוד יותר. האם יש לך שותפים לנסיעה? כי לדעתי דרום אמריקה יותר מתאימה לנסיעה לבד מאשר אוסטרליה. גם זה חשוב.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

למה דווקא דרום אמריקה?:Re
            lama?
            davar rishon biglal shlal ha tarbuyot she tire.
            safa hadasha she tealets lilmod, ela im ken ata holeh letayel im buhta shel israeilm kmo harbe anashim po.
            ani karega be bolivia.
            baharti lavo lepo gam biglal ha siba shel ha kesef. australia yekara ba teruf.
            kama gdola she australia lo tihye, shlal ha nofim she ba hu lo meguvan bemyuhad.
            kan, ani lo mafsik lehitpale sahe kayamim mekomot kaele ba olam.
            tishma: ein yoter tov ve pahot tov, kol medina ve ha yofi shela, gormei ha meshiha shela.
            ani matsia leha pashut likro ktsat al kol makom she ata rotse lehagia elav.
            behatslaha.
            im ata rotse tipim, shlah li meil.
            • איל
              איל נערך לאחרונה על ידי

מתוך מה שאני חוויתי:Re
              בתור אחד שטייל 4.5 חודשים באוסטרליה וניו זילנד, ועכשיו חזר מחודשיים בדרא''מ - אני מסכים עם רוב דבריו של בנץ. אני סבור שאוסטרליה עצמה פחות מגוונת מדרא''מ, אבל אני חושב שלנסוע לאוסטרליה בלי להגיע לניו-זילנד, זה ממש גובל בפשע... אם הייתי צריך לבחור הייתי עושה ההיפך. אם אתה מגיע גם לניו זילנד, אז אכן ניתן למצוא את הכל, מבחינת נופים.
              אני חושב שהשוני העיקרי קשור לתרבות - אוסטרליה אמנם שונה משמעותית מישראל, אולם הבסיס המערבי הוא זהה. בעיני - והדבר נכון גם לגבי הטיולים שעשיתי במזרח - יש קסם רב (וגם קושי רב, לעתים) בטיול בתרבות שהיא שונה משמעותית מזו המוכרת לך, וזה היתרון של המזרח ודרא''מ.

ומצד שני - לא הייתי מוותר לעולם על הטיול באוסרליה וניו-זילנד.

צרות טובות יש לך. אתה בטוח תהנה מכל אופציה.
              • חתול-רובוט
                חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

יאגן היקר
                אם אתה רוצה לכתוב בעברית -
                http://www.mikledet.com
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון