מה עושים עם התרמיל בטרק?
-
חברים,
עדיין לא ברור לי מכל מה שקראתי כאן מה קורה כאשר יוצאים לטרק שלא מחייב לקחת תרמיל גדול. האם בכל זאת לוקחים גם את התרמיל הגדול על הגב מחשש שהוא יגנב בלי השגחה? האם משאירים אותו אצל מי שמארגן את הטרק או בהוסטל? האם לכל טרק, גם טיול יום, לקחת את כל הציוד יקר הערך איתי?
וכשיוצאים עם התרמיל הגדול- מה עושים עם התיק הקטן?
תודה לכולם.
נ.ב.: כמי שאין לו ידע קודם, זה ממש אתר טוב וכל הכבוד לכל העומלים במלאכה. -
מה שעושים עם הכליות והאףלוקח איתך.
טרק, בהגדרה, זה טיול של לפחות יומיים, שברמת העקרון כוללים גם לילה באמצע. אחרת זה נקרא טיול יום. לטרק צריך ציוד רב: אוהל לרוב, שק''ש, מזרון, אוכל, כלי אוכל, כלי בישול, ביגוד חם עודף, עזרה ראשונה ועוד. כל זה נכנס במוצ`ילה הגדולה, לא בתיק יום (אם כי תיאורטית יש התומכים בלקחת מוצ`ילה גדולה ותיק של 40 ליטר, ובטרק להשתמש ב-40 ליטר. אישית זה נראה לי דחוק, וגם בהתחשב בכך שממילא יש מוצ`ילה - לא הכרחי).
שאלתך נוגעת לפיכך לשניים: מה עושים עם הציוד העודף כשיוצאים לטרק, ומה עושים עם המוצ`ילה כשיוצאים לטיול יום. התשובה זהה: משאירים בהוסטל. ברור שאין מה להיגרר על הגב עם כל הציוד שלך. מה שיקר (כסף מצלמה דרכון כרטיסי טיסה) לא שוקל כ''כ הרבה, וזה בכל מקרה רצוי שיהיה עליך (ויש המשאירים גם חלק מזה בהוסטל). את השאר אפשר להשאיר בהוסטל. פעמים רבות, ודאי בנקודות היציאה לטרקים, יש חדר נפרד שבו אפשר להשאיר את הציוד העודף בביטחון יחסי. ברור שהמוצ`ילה יקרה וחבל שתיגנב, אך גבך יקר יותר וחבל שיישבר, והוא גם לא מבוטח. -
מה שעושים עם הכליות והאף:Reומעבר לכך - בחלק מהמקומות ניתן לצאת לטרקים עם חמורים שסוחבים את המוצ`ילה הגדולה, ובמהלך היום הולכים עם המוצ`ילה הקטנה. -
מה שעושים עם הכליות והאף:Reתודה רבה על המידע. אני אודה לך אם תוכל לענות לי על שתי שאלות נוספות- מנסיונך האם ההוסטלים (בצ`ילה, ארגנטינה, ברזיל, פרו ובוליביה) בטוחים יחסית בשביל להשאיר שם ציוד למשך לילה?
ומה לגבי השארת הציוד המיותר בטרקים ארוכים- אני מניח שאין טעם לשלם להוסטל תשלום על חדר כשיוצאים לארבעה ימי טרק-היכן מאוחסן הציוד במקרה כזה? ביציאה לטרק או שאז הכל עולה איתך?
ושוב תודה רבה -
מה עושים עם התרמיל בטרק?:Reאת המוצ`ילה משאירים או בשמירת חפצים בהוסטל או בחברה שממנה אתה יוצא אין עם זה שום בעיה . מה שכן תשתדל לקשור אותו בכבל אבטחה למשהו יציב שאי אפשר להזיז אותו.
אם אתה יוצא עם התיק הגדול התיק הקטן ישמש אותך לציוד שנשאר מאחור לא צריך את כל הבגדים והציוד שלך לטראקים.
את הכסף דרכון ודברים כאלה תשמור תמיד עלייך אם זה בתיק הקטן ושיהיה נעול תמיד או אם אתה יוצא אם הגדול אז בגדול ותקפיד שיהיה נעול.
יש מקומות שבהם אפשר להשאיר את הדברים האלה בכספת וזה גם מבוטח. -
מה שעושים עם הכליות והאף:Reזהר בארגנטינה צ`ילה וברזיל אתה יכול להשאיר הכל בהוסטל בביטחון.
בבוליביה ופרו אפשר להשאיר הכל פשוט תלוי איפה אתה ישן אם אתה לא מרגיש בטוח תשאיר אצל החברה שאיתה אתה יוצא לטראק.
בעלי ההוסטלים ישמרו לך על הציוד האינטרס שלהם במיוחד כשמדובר בישראלים הוא שנצא מרוצים אנחנו הקהל הגדול שלהם ואם יהיו שמועות כל גניבות זה יהרוס להם את כל המוניטין לכן הם בהחלט שומרים על ציוד כמו שצריך. -
מה עושים עם התרמיל בטרק?:Reכעקרון כמעט בכל הוסטל ביבשת במקום ממנו ניתן לצאת לטרקים או לפארקים לשהייה ארוכה, ישנו חדר שמירת חפצים בו ניתן להשאיר מוצ`ילות וציוד, ואם אין כזה, בד''כ בעלי ההוסטל ישאירו אותו בחדרים הפרטיים שלהם בהוסטל.
בקשר לדברי ערך - מצלמה, מן הסתם תלקח לטרק/פארק.
כסף ומסמכים - אני העדפתי להשאיר בהוסטל למעט בפטגוניה, מפני שישנה אפשרות להיתקל במקומיים עוינים בטרק (אין למה לקחת סיכוי שכפריי הוואיווש יחליטו להעלות את גובה הפרוטקשן בדיוק כשאתה שם...). השארתי בכספת בהוסטל ואם לא הייתה, קברתי עמוק במוצ`ילה/תיק שהושאר.
דבר אחרון - דרך להשאיר ציוד עם לוקחים את המוצ`ילה הגדולה לטרק - אני שמרתי את הבגדים במוצ`ילה בתוך שקיות מצעים. ברגע שיצאתי לטרק, שמתי את כל מה שאני לא צריך (וזה הרוב) בשקיות המצעים, ואותן השארתי בהוסטל בשמירת חפצים, כאשר שמי רשום עליהן. דבר לא נגנב.