חודש בפרו או מקסיקו גואטמלה
-
היי,
אני ובן זוגי מתכננים טיול של כחודש בחודשים ספט-אוקטובר.
התקציב של כל אחד הוא 10000 שקל בלבד להכל.
האם כדאי לנו לגואטמלה ומקסיקו או שמה לפרו?
אנחנו מאוד אוהבים טרקים..ונופים עוצרי נשימה וכד`..ומאחר ושנה שעברה היינו בתאילנד קצת שבענו מהחופים..אמנם מעוניינים בחופים אך מעט..
מה הייתם מציעים? והאם התקציב יספיק..אה והשאלה הכי חשובה כמעט שכחתי..איך מגיעים מהארץ לפרו..או מהארץ לגואטמלה מקסיקו???
אשמח לכל תשובה..שני. -
פרו מדהימה!היינו חודש בפרו (אמנם ביוני...)
היא פשוט מדהימה!!! נופים מגוונים של ג`ונגלים, מדבר חול, הרים ולגונות...ובקיצור הכל מהכל!
אנשים נהדרים ואוכל טוב!
אני לא יודעת אם התקופה שאתם רוצים לטייל היא תקופה מתאימה לפרו - אבל אם כן -
א ל ת פ ס פ ס ו א ו ת ה !!!
יש לנו המון עצות + תמונות (בסיפורי גולשים - יומן מסע בפרו חלק א + חלק ב , כאן באתר) אולי תוכלו להשתכנע
מקווה שעזרתי.
http://www.lametayel.co.il/archive/article.asp?id=9040&postid=120&dest_id=7&dest_type=1&rating=1#rating
http://www.lametayel.co.il/archive/article.asp?id=9464&postid=120&dest_id=545&dest_type=3&rating=1#rating -
חודש בפרו או מקסיקו גואטמלה:Reאני יכול להתייחס לפרו. לטעמי היא אכן ארץ יפה ומיוחדת ושווה ביקור...
באשר לעלויות - לי טיסה עלתה כ-1500$, מניח שאפשר גם פחות (בשל גילי הקשיש, לא זכיתי להנחות צעירים/סטודנטים וגם נסעתי מחוץ לעונה). באשר לעלות מחייה - תלוי ברמת החיים, אבל היא נעה בין 800 לכ-1200 דולר לחודש לאדם (אפשר גם פחות, בהתכלבות רצינית). כמובן, צריך להוסיף עלויות נלוות מסויימות (ביטוח, ציוד אם צריך).
בקיצור - תקציב מעט גבולי לפרו, אבל אפשרי. ומאד מומלץ.
הבעיה בפרו עשויה להיות דווקא מז``א - ע``פ מה שקראתי, בחלק מהמקומות אוקטובר הוא גבולי (למשל טרקים באיזור וראז), אבל כדאי לבדוק, יכול להיות שאני טועה.
לגבי גוטמאלה ומקסיקו - ממה שסיפרו לי, גוטמאלה אכן זולה מאד, אבל מקסיקו יקרה, וספק אם התקציב שלכם יספיק למקסיקו.
היי,
אני ובן זוגי מתכננים טיול של כחודש בחודשים ספט-אוקטובר.
התקציב של כל אחד הוא 10000 שקל בלבד להכל.
האם כדאי לנו לגואטמלה ומקסיקו או שמה לפרו?
אנחנו מאוד אוהבים טרקים..ונופים עוצרי נשימה וכד`..ומאחר ושנה שעברה היינו בתאילנד קצת שבענו מהחופים..אמנם מעוניינים בחופים אך מעט..
מה הייתם מציעים? והאם התקציב יספיק..אה והשאלה הכי חשובה כמעט שכחתי..איך מגיעים מהארץ לפרו..או מהארץ לגואטמלה מקסיקו???
אשמח לכל תשובה..שני. -
חודש בפרו או מקסיקו גואטמלה:Reגם אנחנו כבר לא סטודנטים וכו`... ועלה לנו 1200$ כרטיס טיסה ב-KLM (חברה מעולה, אגב),
שהות ללא התכלבות (אבל ללא התפלצנות גם) כשעשינו את כל הטרקים שרצינו (כולל אפילו טרק די מיותר ויקר של ג`ונגלים במאנו שהכפיל את עלות הטיול!) ונסיעות באוטובוסי תיירים ושינה במקומות עם חדר זוגי ומים חמים ולפעמים מקלחת צמודה וארוחות בחוץ - תמיד. לא יצא לנו לבשל לעצמינו בכלל - עלה לנו 1100 דולר לאדם -
חודש בפרו או מקסיקו גואטמלה:Reכנראה שעלות הטיסה היא פונקציה של עד כמה זה קרוב לשיא העונה. לי עלה ב-KLM בשיא העונה - 1550$. עם זאת, חשוב לציין (ויתכן שזה שינה את המחיר) שחזרנו מקיטו (אקוודור) ולא מלימה. -
לר.גלגבי מאנו - כתבת ``מיותר ויקר``. יקר זה ברור אבל למה מיותר?
אני רוצה לבקר שם בקרוב ועד עתה שמעתי רק טובות (כמובן חוץ מהמחיר) -
חודש בפרו או מקסיקו גואטמלה:Reתודה על כל התשובות אך עדיין השאלה הכי חשובה לא נענתה...איך מגיעים לשם מישראל.האם יש טיסה ישירה או דרך איזו מדינה? -
חודש בפרו או מקסיקו גואטמלה:Reזו פשוט שאלה קלאסית לסוכן נסיעות, גורם שממילא תצטרכי לעבור דרכו כדי לקנות כרטיס...
ולשאלתך - רבות הדרכים, להלן העיקריות:
דרך ספרד - איבריה (עד לאחרונה גם איר מדריד);
דרך הולנד - KLM (מצויינים, אגב).
דרך ארצות הברית (לא מכיר חברות, רק שצריך להוציא ויזה).
דרך בריטניה - british airways,
ועוד ועוד ועוד... -
ג`ונגל במאנונו, טוב, היה מאד מעניין להיות בג`ונגל למשך 5 ימים, אגב, אפשר למצות את זה ב-4 ימים אם אתה קצר בזמן.
קיר התוכים ברובו התמוטט בשנה האחרונה בשל שינוי תוואי הנהר, ובכלל אם אתה לא נכנס לטיול עומק לשמורה אלא עושה את הטיול הקצר של 4 ימים באזור המיושב - אז אין הרבה חיות
בקושי רואים משהוא כי המקומיים צדים ואוכלים הכל...
אבל אין ספק שעצם השהות בג`ונגל מיוחדת גם אם החיות שראינו היו בעיקר עכבישים וזוחלים שונים
אגב, בקוסקו יש סוכנות אחת שיותר זולה מכולם לגבי הג`ונגלים ויש שם עובדת דוברת עברית שהתנדבה בקיבוץ בארץ (בעבר...) ונותנת הנחה לישראלים. אם תרצה אני אחפש את השם שלהם ואתן לך (כשאגיע הביתה מהעבודה...) -
אשמח לקבל את הפרטים -
חברה מומלצת מקוסקו לג`ונגלסליחה שלקח לי יומים לענות, לא היה לי מחשב קודם.
שם החברה שמוציאה לג`ונגל מקוסקו שאיתה נסענו ונהננו משירות מאד מקצועי, מדריך מעולה, אוכל מעולה, לודג`ים מעולים הכל תיקתי - הרפטינג, האופניים, הטילטולית/אוטובוס בדרך לשם...והיינו מאד מרוצים :
ecological adventure MANU
נמצאים במורד רחוב סאפי בקוסקו מעט מעל הכיכר המרכזית (ממש ליד הסנדוויצ`ים של נעומי, איזה חנות אחת או שתיים ממנה)
זה עלה לנו 340$ ל-5 ימים (לישראלים בלבד! אחרת זה 150-200$ יותר)
יש הרבה חברות ששולחות לג`ונגל דרכם אבל - הם המקור ושאר החברות רק מתווכות.
בכל מקרה - וזו אזהרה שכבר אמרתי כאן בעבר - לא לא לא ללכת לסוכנות הופ שכל כך חביבה על ישראלים
הוא רימה אותנו ונתנו לו צ`אנם ואז הוא רימה אותנו שוב
וכשנתקענו (בגללו) באמצע שומקום בלי חדר פנוי לישון (כי הוא לקח כסף על לינה ובפועל לא סידר לנו כזו!!!) התקשרנו אליו והוא ניתק לנו בפרצוף. הוא תחמן ועם מעט עברית הוא מסובב את כל הישראלים שם! והוא גם לא הכי זול. אנחנו מצאנו זולים ממנו.
זהו, סטיתי מהנושא אבל גם זה חשוב. -
340$ לאדם כמובן