ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חוויות אישיות על סמים

פורום דרום אמריקה
    6
    16
    5101
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mayangilboa
      mayangilboa נערך לאחרונה על ידי

לאנשי הפורום שלום!
      אני סטדנטית לרפואה ובין יתר עיסוקיי גם מעבירה סדנאות בחטיבת ביניים בנושאים שונים הקשורים בבריאות: תזונה, חנוך מיני, עישון וגם סמים.
      היום ביקרתי במכון לגמילה מסמים (כחלק מלימודיי במחלקה הפסיכיאטרית) ואחד המרצים שם הזכיר את המושג `` מגואה לגהה`` (גהה- בית חולים פסיכיאטרי במרכז הארץ), הוא הסביר שרבים מן התרמילאים שחזורים מהודו ומתאשפזים במחלקות פסיכיאטריות בגלל סמים דווקא חלו כתוצאה משימוש בקנביס לסוגיו.
      ישנה איזו הבנה בציבור הרחב שקנביס הוא סם קל שאינו מזיק, ואנשים רבים ונורמטיבים משתמשים בו (בינהם גם חלק מחבריי ללימודים). הרושם שקיבלתי היום מהפסיכאטרים שדיברתי איתם היה שלא רק שקנביס מהווה מדרגה לסמים קשים היא בעצמה יכולה לעורר פסיכוזות קשות ומאוד מסוכנת בפני עצמה . (בייחוד הג`אראס והג`נגה מהודו שבהם אחוז החומר הפעיל גבוה יותר)
      כיוון שקיים בלבול רב בנושא זה בקרב הציבור, החלטתי שבשיעורים שאני מעבירה בנושא סמים בביה``ס אנסה להדגיש את הנושא הזה, וכן בגלל שבד``כ ילדים בגיל 15 נחשפים בעיקר למירחואנה ולא לסמים קשים יותר.
      חשוב לי להדגיש שאני לא מנסה לחנך אף אחד בפורום הזה, ושכל אדם בוגר שיעשה לפי ראות עיניו,אך אשמח אם תוכלו לעזור לי: אני מעוניינת להביא סיפורים אישים על אנשים שנפגעו כתוצאה משימוש ב``סמים קלים``- כמובן שכל הסיפורים יועברו בעילום שם ועם טשטוש כל סימן מזהה.
      אם יש לכם סיפור על עצמכם או על חבר קרוב או סתם מישהו שפגשתם בטיול שנפגע מקנביס אשמח אם תשלחו לי הודעה במייל או בשרשור.
      המון המון תודה
      מעין
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

בכיף היינו עוזרים לך אבל אנ
        בכיף היינו עוזרים לך אבל אנחנו לא זוכרים פשוט
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

קנביס לא פוגע במוח
          ולא מעורר פסיכוזות וזה הוכח ע``יי הפקולטה לרפואה אוניברסיטת פנסילבניה בשנת 2003. (כנסו לאתר האוניברסיטה למציאת המאמר)
          • אלקנה
            אלקנה נערך לאחרונה על ידי

רגע לפני שאת קופצת למסקנות
            דבר ראשון אני רוצה להבהיר שאני נגד שימוש בסמים אסורים.

אני לא חושב שאני מומחה גדול לסמים, פסיכיאטריה, הקשר ביניהם, וכל משפט שאפשר לחבר בו את שניהם.
            בניגוד לסמי הזיה בעלי אפקטים חזקים, כמו אקסטזי, ל.ס.ד, פטריות וקקטוסים למיניהם- הקשר בין קנביס למחלות פסיכיאטריות הוא רופף ביותר.
            תרגיל- הכניסי איזה צירוף של מושגים שמתחשק לך לpubmed . לא תצליחי למצוא מחקרים שקובעים חד משמעית את הקשר בין שימוש בקנביס להופעת מחלות פסיכיאטריות.
            אם תמצאי אחד כזה אני אשמח אם תוכלי לשלוח לי באימייל קישור או את שמות המחברים.
            אם הפסיכיאטר שדיברת איתו מחזיק בנתונים מבוססים, יש סיכוי שהוא יכול לפרסם מאמר בעיתון טוב.
            חג שמח
            אלקנה
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

את בפורום הלא נכון.....
              בדרום אמריקה אין ג`ראס. רק קוקאין עושים שם. תיכנסי לפורום המזרח הרחוק...
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

מחשבה עצמאית - אייך?
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

מעיין
                  קנביס פחות גרוע מאלכוהול. נקודה. סוף פסוק.

שלא יכניסו לך שטויות לראש. אין מקרה אחד מוכח בהסטוריה של הרפואה שמראה קשר בין קנביס לפסיכוזה.
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

מעכברי מעבדה
                    את מנסה לעזור להם,אבל הם בשלהם.תני להם לשכנע את עצמם שזה בסדר,תני להם לשרוף לעצמם תמוח,תני להם להגיע אלייך למחקר במצב פסיכוזי.
                    טיילתי בדרא``מ ורבים מן הישראלים,מה שמענין אותם זה סמים ובזול.אני מתבייש בעמי ומאחל להם שיגיעו אלייך ומצידי שלא ייצאו מישם.

``ראיתי את כל המעשים שנעשו תחת השמש והנה הכל הבל ורעות רוח:מעות לא יוכל לתקן וחסרון לא יוכל להמנות`` קהלת יד טו.
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

Tetrahydrocannabinol?
                      אני לא מתיימר להבין בזה, ואקבל את טענות המומחים, שהחומר אינו ממכר פיסית.

לי, לפחות, אין ספק שמריחואנה ונגזרותיה ממכרות נפשית. די לראות את אותם ישראלים [וגרינגואים] אומללים בקוסקו, לה פס ובוגוטה, שהמרדף אחר הסם הפך ליעד הבלעדי של הטיול שלהם, ולפעילות הכמעט-יחידה בה הם עוסקים. לא מקובל עלי ביטול הקנאביס כ`סמים קלים`. מבחינה נפשית וחברתית, נוצרת בו תלות רצינית, שבהחלט יכולה, בשלב מסויים, להביא להתמכרות לסמים רציניים יותר. אני אמנם לא משתמש בסמים, אך לי התנגדות נחרצת לכך שאחרים ישתמשו בהם, וגם ללגאליזציה של הקנאביס אני מסוגל להסכים. אבל ביטול הסמים כדבר `לא מזיק` הוא בלתי נסבל בשבילי. וגם אם זה נשמע יומרני מאוד, אני מרשה לעצמי לקוות שאולי, אם המלומדים מפנסילבניה היו מבלים כמה שעות ב`בית של יפתח`, איזה סייג קטן היה מצליח בכל-זאת להסתנן לקביעתם הנחרצת.
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

חתול רובוט לא מדייק.
                        היי. בתור סטודנט לפסיכולוגיה קלינית למדתי קצת את הנושא הנ``ל. ואכן, קנאביס יכול לגרום למצב של תלות נפשית או ``התמכרות`` נפשית. אך התמכרות נפשית אינה חטא משום שגם התמכרות לסקס, התמכרות לאוכל מסויים או בכלל, התמכרות לכושר גופני או שלל דוגמאות אחרות הן סוג של התמכרויות אשר אינן מזיקות כלל וכלל וכולנו סובלים מהם ברמה זו או אחרת. ודאי שכאשר ההתמכרות יוצאת מכלל פרופורציה זו כבר בעיה נפשית אחרת.
                        מה שרציתי לומר הוא שהקנאביס אינו מוגדר כחומר ממכר פיזי או נפשי. מה שכן הקנאביס מזיק כשם שעישון סיגריות מזיק ופוגע בריאות בוושת ובחלל הפה.
                        רק רציתי לדייק ולחדד את חוסר הדיוק של חתול רובוט מעליי.
                        • rafy1
                          rafy1 נערך לאחרונה על ידי

חוויות אישיות על סמים:Re
                          בנוסף למה שכולם אמרו אין ספק שההשפעות האלימות והממכרות של אלכוהול הן פי כמה משל הקנביס, זה הכול עניין של תרבות ושל שטיפת מוח.
                          אני אישית נגד קנביס כי אנשים נמעכים איתו אבל בשביל זה יש לנו בדרום אמריקה דברים הרבה יותר טובים..
                          • אסף אוזן
                            אסף אוזן נערך לאחרונה על ידי

ובנוסף...
                            דודו כתב ממש בקצרה על אלכוהול, ואני אוסיף:
                            יש לי קרובת משפחה שחלק מעבודת הדוקטורט שלה נעשה על ההבדלים בין ההשפעות של אלכוהול ומריחואנה על הגוף (וכל השאר), השפעות חיוביות ושליליות כאחד, אני לא יכול להביא כרגע חלקים מהעבודה, אבל שורת הסיום שלה (בשיחה, לא בעבודה הכתובה) הייתה שצריך לעשות אחד משני דברים: לגליזציה של מירחואנה או הוצאה מהחוק של אלכוהול.
                            ההשפעות של האלכוהול על הגוף הרסניות בהרבה.
                            • NIRR
                              NIRR נערך לאחרונה על ידי

חוויות אישיות על סמים:Re
                              היי

הייתי מציע לך לפנות לאיזון כפר גמילה בקיבוץ ליד מכמורת ששכחתי את שמו ..
                              זהו כפר גמילה לתרמילאים שנפגעו מסמים ....

וכמובן שאני מסכים איתך בכל מילה ..

קנאביס הינו טריגר למחלות נפש -קנביסהינו חומר מעורר מחלות נפש..
                              ברור שלא בכולם זה פוגע . .. ולמה בכלל להיות שפן ניסיונות על עצמי?

השאלה הנשאלת היא : מדוע בכלל צריך סמים .. מה עם החוויות האישיות והצורך להרגיש? מה קרה ? אז עצובים קצת ?נו מה כל החיים צריכים להיות שמחים ? וממה לברוח?

אבל אני לא שופט אף אחד , כל אחד יחיה את חייו כראות עיניו העיקר שמישהו שמסביבך לא נפגע ( משפחה , חברה, חבר וכו` )

• NIRR
                                NIRR נערך לאחרונה על ידי

חתול רובוט לא מדייק.:Re
                                חומרים חיצוניים שונים מהתמכרות סקס וכו` ..

כל הכנסת ושימוש בחומר חיצוני אשר נוגע ופוגע בתאים שבמוח שלך .. הינם בעייתים ... כולל אלכוהול וקוקה קולה .. וכו` ..

רק שקנביס הינו חומר פסיכואקטיבי .. שלצערי אינו מתאים לבני נוער מאחר והוא גורם לבעיית איזון אצלם .. נוער נמצא בתהליך בניית הזהות שלהם כגון מינית , פסיכולוגית וכו`
                                והקנביס משבש להם את החשיבה ואת ההתנהגות .

לגבי מבוגרים פוגע בחלק ובחלק לא ..
                                אז זה עדיין לא אומר שזה בסדר להשתמש בקנביס .
                                • NIRR
                                  NIRR נערך לאחרונה על ידי

ובנוסף...:Re
                                  עדיין לפי מס` האנשים שנמצאים בבתי חולים פסיכיאטרים הרבה מהם השתמשו בם הקנביס ,
                                  אנשים המכורים לסמים קשים -כדון הירואין וקוקאין וכו` .. ותשאל אותם מה הסם הראשון שהם התחילו איתו כולם התחילו עם קנביס .
                                  ואני לא אומר שכל מי שמעשן קנביס סופו להיות נרקומן .. רק כוונתי היא שסמים ולא משנה מאיזה סוג היא .. זה פתיחת דלת לסמים חדשים .. כי מי שמשתמש בד``כ בסמים ( ואין דבר כזה קלים ותיכף אני אגע בנושא ) משתמש על מנת להנות לברוח ולהדחיק .. מתי שהוא ישנה העלאת סבילות הסם משמע העלאת המינון , הכוונה מתי שהוא כשהחומר כבר מפסיק להשפיע אז מעלים את המינון ... וכשהחשיש מפסיק להשפיע ולעשות כייף .. אז עוברים לחומר אחר ... וכו` וכו` ...

בקיצור סמים זה דבר רע !!!

אם מישהו הושפע מדבריי ... אפילו אחד אזי עשיתי את עבודתי.. להיום ..

תשמרו על עצמכם חייכם בידכם ..

לפחות תשתדלו לא לגרום להורים שלכם להגיע לאיפה שלא תהיו ושהם יצטרכו לראות את הבן שלהם כדולפין או כאיזה ינשוף ...

ביי
                                  • ?
                                    אורח נערך לאחרונה על ידי

חבר`ה כולכם טועים
                                    (ואני צודק...סתאאם).

ועכשיו ברצינות:

קנביס לא ממכר פיזית. זה הרי ברור לכולם.

הוא גם לא ממכר נפשית. תכניסו את זה לראש.

כל אלו שמתמכרים אליו, ויש אחוזים גבוהים שמתמכרים, לא אכחיש, מתמכרים עקב מבנה האישיות הבעייתי שלהם.

אין לזה שום קשר לקנביס.

הקנביס רק מלבה את האש.
                                    האש לא הוצתה בגללו.
                                    האש הוצתה עקב קיום אי-אילו בעיות אחרות במבנה אישיותו של המעשן.

ואני יכול להוכיח שאנשים שמכורים לקנביס, ולא מסוגלים לגמור יום אחד בלעדיו, הם בעלי נטייה מוכחת להתמכר גם לדברים אחרים (אלכוהול, הימורים, קפה, עבודה וכד`).
                                    אלו אנשים חלשים נפשית, שרק על ידי התתמכרות משיגים שליטה על חייהם.

זה בדיוק מסוג המקרים שקיים קשר סטטיסטי מובהק, אך לא קשר סיבתי (נושאים בסיסיים בהסתברות).

בנאדם חזק שנמצא בשליטה נפשית, מסתכל על הקנביס כפאן טהור ולא מעבר. בדיוק כמו אלכוהול.

ויותר מזה, אני יכול להעיד מניסיון אישי שלי, שקנביס מעולם לא הצליח להשפיע עלי כמו שאלכוהול השפיע.
                                    אתה חייב להגיע עם מוכנות להתמסטל כשאתה מעשן קנביס. יש פה עניין פסיכולוגי חזק מאוד.

ואני לא מדבר על ההשלכות הגופניות של שני החומרים, כמו שאחת התגובות פה דלעיל ציינה.

גם אותי דוחה כל המצב הזה של צעירים, בין אם בארץ ובין אם מחוצה לה, שרק רצים מג`וינט לג`וינט.
                                    כמה מהקשרים עם חברי הטובים ביותר נותקו הואיל והם לא הבינו שהם פשוט מכורים.

למרות כל זאת, אין אני מאשים את הסם, אלא אותם.
                                    בדיוק מי שציפיתי בגיל צעיר יותר שיפול, אכן נפל.
                                    אילולא הקנביס, היה זה משהו אחר שהיה מפיל אותם.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון