חיות פרא טורפות אדם
-
אתמול שודרו בערוץ ''נשיונל ג`אוגרפיק'' שתי תוכנית בזו אחר זו:
הראשונה עסקה באריות טורפי-אדם באזור רופיג`י (איפה זה?)
שבדרום טנזניה. אחד האריות טרף 35 בני אדם, חלקם בזמן שישנו בביתם! מרוח הדברים הבנתי שהוא אינו היחיד...
התוכנית הבאה עסקה בתקיפות של היפופוטמים בנהרות אפריקה (בפרט בזמבזי).
שאלתנו: האם ,לאור האמור,בטוח לישון באוהל מצ`וקמק בלב שמורה?
האם מישהו מאנשי הפורום שמע על תקיפה של בני אדם ע''י אריות\היפו\חיות אחרות או אפילו היה עד או הותקף בעצמו?
תודה -
חיות פרא?בגלל זה אנחנו נוסעים לשם, בגלל שהחיות פרא. לא מאולפות ולא מאחורי סורגים.
שמרו על מספר כללים בסיסיים: לא לישון על שפת נהר עם תנינים. לא לעמוד בין היפו לבין המים, או בין ההיפו לבין ילדיו. לא לשים בתוך האוהל מזון מדיף ריחות (בעיקר פירות ריחניים - בננות...), אלא לשים בתוך קופסא סגורה בתוך הרכב, או לתלות בשקית אטומה על עץ קרוב.
עצם הקרבה לבעלי החיים היא אחת החוויות החזקות. סיפורים יש לרוב, אנשים שנפגעו, אני לא מכיר. -
חיות פרא?:Reשמעתי שצבוע התקרב מאוד לניב רסקין בעת שהותו בטנזניה בחוש האחרון -
חיות פרא?:Reלנו היו עקבות של ליאופרד מסביב לאוהל באחת משמורות מזרח היבשת, ובאגם נאיוואשה טייל היפו מטר מהאוהל שלנו, אבל כאמור - השלום לנו.
-
חיות פרא?:Reלנו ניכנס אריה ללודג` בסרנגטי והסתובב לו בין הבקתות
בדיוק כשרציתי ללכת לאכול ארוחת ערב. לאריה ולנו שלום
תודות להארת פנס בין עיניו. -
חיות פרא?:Reכן ראיתי את התוכניות האלה, ואני מבינה את הדאגה, אבל חשוב לזכור שהתופעות האלה הן מאוד מאוד נדירות. גם בתוכנית נאמר שמספר מאוד בודד של אריות בעבר פיתח חיבה לבשר אדם, כך שהסיפורים האלה הם יותר היוצא מהכלל המעיד על הכלל (שמניח לאלפי/עשרות אלפי שוכני אוהלים מדי לילה לישון בשקט). כנ''ל עם היפופוטמים, שממש לא עוסקים במרדפים אחרי קאנו כל יום.
נכון אמר עידו שזה מה שיפה באפריקה, שאין סורגים בינינו לבעה''ח. צריך להיות מודעים לזה שיחד עם היופי מגיע גם סיכון מסויים, אבל הוא ממש זניח. סיכונים יש בכל מקום. הרבה יותר מדאיג האופן שנוהגים שם בכבישים, למשל.
אה, ונהר הרופיג`י זורם בשמורת סלו בדרום טנזניה, שמסתבר שביקרתי בה באותה שנה בה היו האירועים (2005). אנחנו לא שמענו על העניין, אבל אני מניחה שהם לא ששים לחלוק את המידע הזה עם תיירים... -
שירשורי עבר: מפגשים עם בע''ח -
חיות פרא טורפות אדם:Reתודה לכולם.
נקווה שיהיה בסדר... -
סך הכל....יש יותר אנשים שהורגים אנשים מאשר חיות שהורגות אנשים:)