ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מים בתאילנד - חשוב!!

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    15
    9366
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מרי85
      מרי85 נערך לאחרונה על ידי

שאלה אולי קצת טיפשית בהתחשב בעובדה שדיברו על זה לא מעט, במיוחד פה, אבל הייתי חייבת לשאול שוב בגלל האמביוולנטיות שהשתמעה מכל מה ששמעתי.
      תאילנד ידועה כאחת המדינות בהן יש סיכוי גדול לחטוף חיידק ממים ואוכל מזוהמים, והפתרון בעיקרון מאד פשוט - להתמש רק במים מורתחים או במים מינרלים מבקבוקים.
      הבעיה היא שהבנתי שקיימת אפשרות (סבירה יותר או פחות?..) שגם מים מינרלים קנויים יכולים לגרום לזיהום, בשל העובדה שהם ''מזוייפים''.
      השאלה היא האם מישהו יכול להגיד לי בוודאות (או כמעט בוודאות) אם יש סיכוי להתקל בתופעה הזו, ואם כן - ממה כדאי והחשוב להזהר, ואיך אפשר למעשה לגלות את ''הזיוף''.
      אני מאד אשמח לקבלת תשובה יעילה ועדכנית! נושא חשוב ובעייתי! (קשור גם לחיסונים)
      אלפי תודות מראש לכל המתייחסים!!!
      🙂
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

מים בתאילנד - חשוב!!:Re
        תראי לפי כל האזהרות שיש על תאילנד אז עדיף בכלל להישאר בבית , כל פעם כותבים להימנע מפירות וירקות ומאוכל מדוכנים ולא לצחצח שיניים עם המים מהברז וכו` וכו`..
        תבדקי תמיד שאת קונה מים שהפקק שלהם סגור הרמטית, אני קניתי מים בבקבוקים הגדולים (והזולים יותר) שהם מורתחים ולא מינרלים בכל מקרה חייתי על זה שנה וטפו טפו טפו אני בריאה ושלמה .
        • מרי85
          מרי85 נערך לאחרונה על ידי

חחח צודקת אלף אחוז..
          ותאמיני לי אם זה היה תלוי באבא שלי באמת הייתי נשארת בבית, כי מבחינתו אין שם מה לאכול ואין שם מה לשתות ובכלל מיותר לנסוע לשם:)
          כן הבנתי שאפשר לקנות גם מים מורתחים וזה בסדר גמור.. לגבי האוכל אני עדיין לא ממש סגורה על מה נכון ומה לא נכון אבל אני מאמינה שאני אגיע לשם ואסתדר.
          מה שכן, אי אפשר להאשים אותי שאני מנסה להמנע משלשול ומכאבי בטן רצחניים..:)
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

חחח צודקת אלף אחוז..:Re
            תאמיני לי שאני מבינה אותך, בפעם הראשונה שלי בתאילנד הייתי די היסטרית..
            אז הנא המלצה שלי והיא כמובן רק בגדר המלצה..
            קודם כל חשוב שתשתי הרבה כי החום הוא מטורף , המים המורתחים הם הרבה פחות טעימים ממינרלים זה בטוח הם מאוד מרים אבל זולים. צריך להתרגל.
            אל תפחדי לנסות את הפירות שמוכרים בדוכנים - אננס אבטיח מנגו ירוק.. לא שמעתי עוד על אנשים שחטפו קילקול קיבה מיזה.
            בעניין קרח תמיד יש את הסוגייה שאם אסור מים מהברז אז מה עם הקרח וממה הוא עשוי.. אני שתיתי שם הכל שייקים עם קרח , ברד הכל הכל ואין לי מושג מאלו מים הם.. אבל מה שכן גם תאילנדים לא שותים ממי ברז כך שאף אחד לא מנסה להרעיל אותך.. אז לדעתי זה בטוח לחלוטין לשתות.
            בעניין האוכל.. יש הרבה אנשים שבפעם הראשונה בתאילנד חוטפים בחילות רק מהריח אז אם זה לא עושה לך את זה אל תנסי. האוכל לדעתי הוא טעים להפליא הייתי עושה הכל בשביל לאכול עכשיו מרק נודלס כמו בתאילד!
            חבל להגיע עד לתאילנד בשביל להתקבע על מקדונלדס ופיצה האט..
            מה שנראה לך טעים , תנסי! אני בטוחה שלא תתאכזבי
            טיול מהנה.
            • מרטין מבנגקוק
              מרטין מבנגקוק נערך לאחרונה על ידי

מרי שלום,

`תאילנד ידועה כאחת המדינות בהן יש סיכוי גדול לחטוף חיידק ממים ואוכל מזוהמים` - תרשי לי לא להסכים עם הקביעה המופרכת הזאת. ידועה למי בדיוק?

כשהגעתי לתאילנד בפעם הראשונה ב-1989 אז באמת הייתה בעיה של `מים מזוייפים` וההמלצה הייתה לוודא שסגירת הפלסטיק של הבקבוק סגורה כדי לוודא שהבקבוק לא משומש ומילאו אותו במי ברז.

בימים אלו, כשיש `סבן אלבן` בכל פינה, הסיכוי להיתקל ב-`מים מזוייפים` הוא קלוש עד לא קיים וכבר הרבה הרבה זמן לא שמעתי על מקרה כזה.

התחושה שלי, אחרי מפגש עם אלפי מטיילים ישראלים בתאילנד, שבישראל עובדים עם הנוהל של `למה ללחוץ על כפתור הפניקה אם אפשר לרקוד עליו`. חוסר הידיעה לגבי תאילנד בתוספת הנטייה הישראלית להיכנס להיסטריה מכל שטות בתוספת הגישה הישראלית להגזים בכל דבר מולידה את ההנחות המופרכות שאני נתקל בהן כל יום, מגז במזגנים ועד למים מזוייפים.

לסיכום, אולי כדאי לחשוב על יעד אחר, אולי אירופה הקלאסית שבה אין בעיה של `מים מזוייפים` וידוע ששם מעולם אף אחד לא חלה בחיידק ממים או אוכל מזוהמים.

טיול מהנה,

מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

סתם בשביל הידע...
                מה עלות של בקבוק מים מינרליים לעומת מים מורתחים???
                • jayavarman
                  jayavarman נערך לאחרונה על ידי

אני נאלץ להסכים עם מרטין ...

אנחנו עם של היפוכונדרים,שנלחצים מכל שטות ...

מרטין,-שים לב לקיבעון המוחי של המטיילים... מה שהיה נכון(אולי?) בשנת 89 התקבע בהיסטריית ההיפוכונדר המצוי ושום דבר לא יזיז אותו מהקיבעון .

בתאילנד אין דבר כזה בכלל ''מיים מורתחים בבקבוקים'' - אין דבר כזה! אלו מיים שעברו סינון בפילטרים מיוחדים בתהליך שנקרא תהליך אוסמוזה הפוכה ...

צחצוח שיניים - ניתן לצחצח שיניים במיי ברז ללא שום חשש,ואתם יודעים משהו ... -אני אגלה לכם בסוד שאף אחד לא ישמע - ב 99% מהזמן אפשר גם לשתות את המיים מהברז...- שש,אל תגלו !

כשאני היגעתי לתאילנד פעם ראשונה בשנת 1975 , באמת היה מדובר במדינה יחסית לא מפותחת , אבל גם אז כבר ניתן היה לקנות מיים מסוננים .
                  כשהיגעתי לתאילנד פעם שניה בשנת 78 וגרתי בה עד שנת 82 צחצחתי שיניים יום יום במי ברז , והינה אתם רואים... אני עדיים פה .

אוכל - מעולם לא קיבלתי בתאילנד קלקול קיבה כלשהו . כן,למי שמגיע חדש וטרי בליל הריחות שמקיף אותו יכול להיות לפעמים קשה מנשוא ... המסקנה שלי היא שהאשם העיקרי הוא הדוריאן שייש לו ריח מסריח חריף ומיוחד. בשנות ה 70-80 זה מה שקיבל את פנינו כשירדנו במדרגות מהמטוס-בנוסף לסאונת החום והלחות - אחרי יום-יומיים כבר לא מרגישים את הריח.

כדאי לזכור שאוכל רחוב מבושל טרי טרי מדי יום-מבושל מול עיניכם... דוכנים פופולריים שמלאים במקומיים הם בדרך כלל ערובה לאיכות הטובה של המזון המבושל בהם .

זה אולי נשמע מוזר , אבל יותר סביר לקבל קלקול קיבה בארצות כמו תאילנד והודו ממזון במסעדות במלונות 4-5 כוכבים מאשר בדוכני רחוב .

מספיק עם ההיסטריה והפאניקה !
                  • jayavarman
                    jayavarman נערך לאחרונה על ידי

סתם בשביל הידע...:Re
                    אין דבר כזה מיים מורתחים !
                    יש מיים שעברו תהליך Reverse Osmosis Filtration .
                    המיים בבקבוקי הגומי החצי שקופים הממוחזרים ב 7/11 עולים 5 באהט ל 950 ממ''ל.
                    יש מיים ב 10 באהט, ב12 באהט ב 17 באהט .
                    מיים מינרלים של EVIAN ועוד חברות בינלאומיות עולים דולר ויותר . כבר שילמתי פעם 220 באהט על בקבוק אביאן במסעדה ... (5.5 $)
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

סתם בשביל הידע...:Re
                      הבדל עצום...
                      תודה רבה 🙂
                      • Sawadee Krap
                        Sawadee Krap נערך לאחרונה על ידי

שיטה לזהוי מים מזויפים..!!!
                        אל תקני בקבוקי מים מינרלים שכתוב עליהם :

Made In ISRAEL
                        • Sawadee Krap

כפרה על הסבלנות,יעבור לך:-)
                          • Sawadee Krap

מה זה ''נאלץ להסכים''........
                            יא חרטטן ?!

דוגמא קלאסית לפרגון ישראלי מצוי !
                            • liacohavi
                              liacohavi נערך לאחרונה על ידי

אני חייב לומר שהתאיילנדים יותר נקיים מאיתנו. האוכל ברחוב נקי וטרי , אולי לפעמים לא מזוהה אבל בעשר פעמים שלי בתאילנד לא קיבלתי אף קלקול קיבה , גם לא מהמים שבהם צחצחתי שיניים במלון. בהודו כן להזהר אבל תאילנד ממש לא לחשוש.
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

אני לא הייתי מקלה ראש בחשיבות הזו של האוכל והשתייה בתאילנד.
                                מניסיוני המר אושפזתי כשבוע בשל זיהום בדרכי העיכול.
                                לפי דעת הרופאים זה נוצר עקב שתייה של מים מזוהמים.
                                יש לציין שגם את צחצוח השיניים ביצעתי עם מים מינרלים מהבקבוק כאשר הם סגורים בצורה הרמטית.
                                תאמיני לי שזה ממש לא נעים לשכב בחוסר אונים מוחלט באזור שאינו הבית ואת לא ממש יכולה לתפקד.
                                על כן תיזהרי.
                                המשך יום טוב
                                • ?
                                  אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה אורית 🙂
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון