שאלה על דרכון זר
-
אני ילידת ישראל ויש לי אזרחות כפולה - ישראלית וארופאית
כשהוצאתי את הדרכון האירופאי ביקשתי שיכתבו בו שנולדתי באותה מדינה אירופאית, במקום ישראל על מנת שלא אוגבל בכניסה למדינות מסויימות (עשיתי את זה כמובן אחרי שנודע לי שזה אפשרי)
אז כרגע יש לי שני דרכונים שבישראלי רשום כמקום-לידה ישראל ובאירופאי מצויינת אחת מערי הבירה באירופה
כיום אני מעוניינת להיכנס מתאילנד יבשתית למלזיה ומשמה להמשיך לסינגפור
האם אתם חושבים שתהייה בעייה במעברי הגבול עם זה שבשני הדרכונים רשומים מקומות לידה שונים?? האם בכלל ישימו לב??
אשמח לקבל תשובה ממביני דבר
-
שאלה על דרכון זר:Reלמען האמת, יש לי רושם שעם שני דרכונים אין בעיה,
בתנאי שהם זהים(והם לא זהים),והמלזים יתנו לך להיכנס עם הדרכון האירופאי!
אבל הייתי מציע לך את הדרכון הישראלי להפקיד במקום בטוח, יש היום רגישות מרובה לאנשים שמסתובבים עם הרבה דרכונים
ולמען האמת את סובלת מפיצול אישיות - שזה שתי זהויות שונות, מבחינת החוק היבש את שני אנשים עם שם דומה חזות חיצונית דומה ומוצא שונה
יש בזה סיכון מסויים אם מישהוא עולה על זה ובודק
יש מקום בקובה ששם יש הרבה כאלה........ -
שאלה על דרכון זר:Reאת לא צריכה להגיד שיש לך שתי דרכונים אבל תדעי לך שבמלזיה אין כניסה לישראלים ואם איך שהוא יגלו שאת ישראלית זה לא הכי בטוח ולא מומלץ ביכלל למרות שזה אחת המדינות היפות במיזרח -
שאלה על דרכון זר:Reתשתמי רק בדרכון הזר שלא יהיה לך את הבלאגן
אלא אם כן את רוצה בשנייהם חותמות -
העניין הואכשאצא מתאילנד אצטרך להחתים יציאה בדרכון הישראלי (איתו נכנסתי לתאילנד) וכשאכנס למלזיה אצטרך להחתים כניסה בדרכון האירופאי - ומכיוון שהוא בינתיים ריק לגמרי מחתימות הם בטח יבקשו לראות איפה החתמתי יציאה מתאילנד ואז הם יראו את הדרכון הישראלי ועלולים להבחין שמקומות הלידה בשני הדרכונים אינם זהים (למרות שכל שאר הפרטים זהים לגמרי).
אני לא יודעת עד כמה זה `מסוכן` ומה לעשות..
יכול מאד להיות שיסתבר שהדאגה הזאת הייתה לשווא אבל אפילו אם יש סיכון קטנטן אני מתחילה לחשוב אם בכלל להיכנס לכל הסיפור הזה, ולמרות שביטול הנסיעה הזו תהיה אכזבה קשה מאד עבורי כשאני כבר שם
זו בהחלט דילמה וחוסר-הידיעה הוא המתסכל ביותר - אז בבקשה מישהו שמבין בקטעים כאלה שייעץ קצת -
איך נוסעים למלזיה?רננה שלום,
תוכלי לפתור את העניין בקלות.
סעי לגבול עם קמבודיה, תצאי מתאילנד על הדרכון הישראלי וכנסי לקמבודיה על הדרכון האירופאי.
אם הם ישאלו, תוכלי להראות להם את שני הדרכונים.
תחזרי חזרה לתוך תאילנד על הדרכון האירופאי, שימי את הדרכון הישראלי עמוק בתיק (ותוציאי אותו רק בנתב''ג כשתחזרי לישראל) ועכשיו פתוחה בפנייך הדרך לנסוע למלזיה ללא בעיות.
אני טיילתי במלזיה עם דרכון בריטי וסיפרתי ללא חשש שאני מישראל וקיבלתי הרבה חיוכים והרבה שאלות.
אין בעיה להיות בעלי אזרחות כפולה. זה מקובל וידוע בכל העולם, ואין בסיס לשמועה ש-`יש בעיה עם 2 דרכונים ושלא אוהבים את זה`.
יתרה מזאת, הדרכון הישראלי והדרכון הבריטי שלי הם על שני שמות שונים (טעות כתיב גם של משרד הפנים הישראלי וגם של משרד הפנים הבריטי) ובמקרים הנדירים שבהם הראיתי את 2 הדרכונים, ההסבר על טעויות הכתיב התקבל בהבנה (כנראה שטעויות של משרדים ממשלתיים זה דבר רגיל בלי קשר מאיפה אתה מגיע בעולם....).
טיול מהנה,
מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק -
איך נוסעים למלזיה מרטיןאם אין בעיה להגיד שאתה ישראלי שם למה ישראלי לא יכול להיכנס לשם מרטין? אם כל הכבוד להם שזה מדינה מאוד יפה מקומות שלא מכניסים אותנו לשם לא הייתי הולך לשם -
מה שמרטין אמר.את צריכה להכנס לתאילנד עם הדרכון הזר (למשל מקמבודיה). משם הכל בסדר. את לא מראה את הדרכון הישראלי, ואין שום בעיה.
תעשי חיים. ממליץ לעשות את הדרך מבנגקוק לסינפור ברכבת (INTERNATIONAL EXPRESS). צריך לחכות כמה שעות ב BUTTERWORTH אבל ההרגשה של מסע רכבת שווה את זה. אוטובוס זה סתם חסר יחוד.
רכבות השינה מאוד נוחות ולא יקרות (במחלקה השניה).
בן. -
למרטיןרננה שלום,
תוכלי לפתור את העניין בקלות.
סעי לגבול עם קמבודיה, תצאי מתאילנד על הדרכון הישראלי וכנסי לקמבודיה על הדרכון האירופאי.
אם הם ישאלו, תוכלי להראות להם את שני הדרכונים.
תחזרי חזרה לתוך תאילנד על הדרכון האירופאי, שימי את הדרכון הישראלי עמוק בתיק (ותוציאי אותו רק בנתב``ג כשתחזרי לישראל) ועכשיו פתוחה בפנייך הדרך לנסוע למלזיה ללא בעיות.
אני טיילתי במלזיה עם דרכון בריטי וסיפרתי ללא חשש שאני מישראל וקיבלתי הרבה חיוכים והרבה שאלות.
אין בעיה להיות בעלי אזרחות כפולה. זה מקובל וידוע בכל העולם, ואין בסיס לשמועה ש-`יש בעיה עם 2 דרכונים ושלא אוהבים את זה`.
יתרה מזאת, הדרכון הישראלי והדרכון הבריטי שלי הם על שני שמות שונים (טעות כתיב גם של משרד הפנים הישראלי וגם של משרד הפנים הבריטי) ובמקרים הנדירים שבהם הראיתי את 2 הדרכונים, ההסבר על טעויות הכתיב התקבל בהבנה (כנראה שטעויות של משרדים ממשלתיים זה דבר רגיל בלי קשר מאיפה אתה מגיע בעולם....).
טיול מהנה,
מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק
תודה על התגובה.
אבל עדיין לא ברור במה מעבר הגבול הקמבודי שונה ממעבר הגבול המלזי לעניין החשש מבעיות הנובעות משני מקומות לידה שונים. זה מעבר גבול וזה מעבר גבול...
(האם התכוונת שבגלל יותר נטייה לשחיתות אצל הקמבודים אפשר `להסתדר`? כי לא הייתי רוצה להיכנס למצב שייסחטו אותי שם כדי להיחלץ מהתסבוכת)
דיברת שהעניין אצלך זה שני שמות שאינם זהים אבל לפי ההגיון שוני במקומות לידה הוא יותר מהותי ועלול יותר להיראות `חשוד` משוני כזה או אחר בשם (הרי שם ניתן גם לשנות! מקום לידה לא אמור להיות שונה) -
למרטין:Reרננה שלום,
מה שמעניין את פקיד ההגירה הקמבודי זה לראות את חותמת היציאה שלך מתאילנד, לא מקום הלידה שלך.
הסיבה שהמלצתי על קמבודיה (או לאוס או בורמה לצורך העניין) הוא שהם לא יתרגשו לראות דרכון ישראלי, ואילו בגבול המלזי הם כן עלולים לעשות בעיה לנושאת דרכון ישראלי.
אני מבין את החששות שלך, אבל כל עוד את נושאת דרכון חוקי וכשר, אין מקום לדאגה.
טיול מהנה,
מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק -
לרננהעל תסבכי את עצמך בשביל שטויות השלטון במלזיה מאוד אכזרי לא יודע למה מרטין כל השאר מדברים על זה כאילו זה מדינה ידידותית שלנו ישראלי לא מקבלים ביכלל אישור כניסה לשם בלי יוצא מהכלל ואם אכשהו תסתבכי שם חס וחלילה אלה איסטר תחשבי טוב טוב אם זה שווה את הסיכון -
לרננה - חידודמה שאת עושה לא מסוכן, וגם אני עשיתי אותו, אבל את נשמעת לי קצת ''מרחפת''. שימי לב טוב טוב - הדבר החשוב הוא - אף פקיד מלזי, ולא משנה מה תפקידו, לא צריך לדעת שיש לך דרכון ישראלי. תשאירי את הדרכון הזה בתיק. סביר להניח שאם ידעו שיש לך אזרחות ישראלית, הם לא ישושו לתת לך להכנס. את צריכה להפנים את זה.
ההמלצה של מרטין לא קשורה לשוחד, אלא לנקודה הטכנית הפשוטה שאת חייבת להציג דרכון _לא_ ישראלי (ואותו בלבד) עם חותמת כניסה לתאילנד. חותמת כזאת ניתן להשיג בקלות בכל גבול תאילנדי שאינו הגבול המלזי.
לשאלת ''כיצד להזדהות במלזיה'' - אני חששתי להזדהות כישראלי, אבל אם מרטין מדווח שנתקל בתגובות חיוביות - סבבה. החלטה שלך.
תקראי קצת על מלזיה, לפחות ממה שמופיע בעיתונות הם לא מתים על ישראל (ברמת מדיניות החוץ, לא בהכרח ברמת האיש ברחוב).
בן. -
אה - כן - עוד דבר חשובשימי לב אם ביטוח הנסיעות שלך תקף במדינות שהכניסה אליהן אסורה לישראלים. אצלי למשל בפוליסה היה סעיף כזה (הביטוח _לא_ תקף באיראן, עירק.... בלה בלה בלה _ומלזיה_). שמתי לב אליו רק אחרי שיצאתי משם, אבל חשבתי שתשמחי לדעת. אולי כדאי לך לקנות ביטוח נוסעים בתאילנד להשלמת החסר, או משהו דומה.
בן. -
דרכון זר תיקון למרטין1. אבי נגע בעיניין !
''''יש היום רגישות מרובה לאנשים שמסתובבים עם הרבה דרכונים
ולמען האמת את סובלת מפיצול אישיות - שזה שתי זהויות שונות, מבחינת החוק היבש את שני אנשים עם שם דומה חזות חיצונית דומה ומוצא שונה
''''
האמת, די מפליא אותי שבדרכון של האיחוד האירופי שינו לך את מקום הלידה ... נראה לי מאוד לא רציני ! ובניגוד לכללים הקונסולריים הבסיסיים(שעליהם מבוססת כל התנועה ברחבי העולם עם דרכונים ...)
-לו היה מדובר בדרכון של איזה רפובליקת בנות דרום אמריקאית - זה אפשרי ... אבל בדרכון של האיחוד האירופי ?!?
2. נסיעה לגבול הקמבודי לא תפטור את הבעיה !
צודק מי שאמר:''אין בעיה להיות בעלי אזרחות כפולה. זה מקובל וידוע בכל העולם, '' - זה נכון ! אבל בין תיאוריה ופרקטיקה יש הבדל ...
לצאת מישראל על הישראלי ולהיכנס למצריים עם האמריקאי אין שום בעיה לדוגמא וחבר טוב שלי עושה זאת הרבה .
אבל ...
לצאת מתאילנד על הישראלי ולהיכנס לקמבודיה על האוסטרלי זה בלתי ניתן! הקמבודים לא מאפשרים זאת ! גם כשייש לך תעודות שמוכיחות שאתה עובד בקמבודיה ולא בסתם עבודה כמו ארכיאולוג אלא כמפנה מוקשים בארגון HALO TRUST - שוב חבר ישראלי שגר בקמבודיה ומפנה מוקשים ...
מרטין,בפעם הבאה שתיסע לגבול קמבודיה שים לב שאחרי קבלת הויזה , בדוכן שבו מחתימים כניסה מצלמים אותך במצלמת אינטרנט ...
שב''כ - לפני כמה שנים הסתתרו בקמבודיה,מדינה שהיה ניתן להיכנס אליה בקלות רבה ולשהות בה בצורה לא חוקית , מדינה שאין לה הסכמי הסגרה עם רוב ארצות העולם ... ושהויזה לקמבודיה היתה סתם עוד טכניקה לעשות כסף מזרים בלי שהבינו או הפנימו את המשמעות של מה זה לתת ויזה ובלי שום מעקב אחרי אנשים שקיבלו ויזה ...
גם הכלב שלי וגם הדחליל מארץ עוץ יכלו לקבל ויזה בגבול בפויפט בתנאי שהיו משלמים שוחד ...
לפני כמה שנים הסתתרו בקמבודיה כמה מהקודקודים הבכירים ביותר של אלקעידה ... ולמשל מבצעי ומתכנני הפיגוע בדיסקוטק בבאלי (206 אוסטרלים הרוגים) ישבו להם בקמבודיה
בה הם ראו לא יעד לפיגוע הבא אלא ארץ מקלט ומפלט לתכנון פיגועים ... הם נתפסו(ולא ע''י המשטרה המקומית...)
בשנים האחרונות משטרת ההגירה הקמבודית מגזימה לצד השני ... כך שלעינייננו - קמבודיה אינה פיתרון !
מייד יבוא ההמשך ... -
דרכון זר למלזיה -המשךרננה,
שימי לב טוב למה שכתב בן ! זה נכון !
- הממשל המלזי לא סובל כל קשר לישראל! - אי אפשר לבצע תשלומים שונים במלזיה לדוגמא עם כרטיס אשראי ישראלי ...
אף פקיד מלזי לא צריך לדעת שייש לך דרכון ישראלי!
- למרות האמור לעייל זה לא מסוכן לנסוע למלזיה. מלזיה אינה מדינת אוייב בהגדרה כמו סוריה או איראן .
- האזרח המלזי ברחוב ... לא לכל אחד סיפרתי שאני ישראלי אבל גם לא חששתי לגלות זאת מדי פעם ולשמוע תגובות ...
למשל ... מלזי לא יענה על ברכת ''סאלאם עלייכום'' ...
האמת מהיכרות קרובה של הערבים ושל ארצות ערב והאיסלם הערבי פשוט הייתי בשוק כשמלזי אמר לי ''לא יכול לענות לך כי אתה כופר ...'' (וכשסיפרתי את זה למכרים ערבים-למשל הבעלים של מסעדת שרה בקאוסאן-גם הם היו בשוק) ...
(הם מתפללים בערבית אבל מעט מאוד אנשים ברחוב מדברים ערבית)
זאת ארץ יפה מאוד אבל מוזרה ... מן סינגפור מוסלמית.
במצבך כן הייתי נוסע לטייל ולראות ! אין מה לחשוש !
השלטון קפדן מאוד ואכזרי-נכון נגד קומוניסטים,מבריחי וסוחרי סמים ואל קעידה למיניהם - זה לא תופס לגבייך !
וכבר קרה שהיו במלזיה ישראלים על פספורט ישראלי-רק לא החתימו אותו כמובן- כבר קרה שטיסות של RJ ישירות בנגקוק עמאן נדחו בגלל תקלות במטוס והנוסעים הועברו לטיסה של RJ דרך קואלה לומפור ... כבר היו דברים מעולם .
אין שום סיבה לחשוש !
איך לנסוע ?
שוב צודק בן - הרכבת היא הדרך האופטימלית אבל במצבך את צריכה לצאת את תאילנד בטיסה לדעתי -אייר אסיה - כמו שעושים כתבי CNN שמדווחים היום מתל אביב ולמחרת הם כבר בדמשק או איראן ...
טיול נעים! -
דרכון זר למלזיה -המשך:Reאכן, אני נכנסתי על הדרכון הזר לתאילנד בשדה התעופה של בנגקוק. זה היה פשוט ומשם לא היו ''תפירות'' לעשות במסלול בשביל מלזיה.
בן. -
מעבר גבול עם שני דרכוניםלא יודעת מה המצב בגבול בין קמבודיה לתאילנד, אבל בגבול בין סין לויטנם (זוג מדינות קפדניות למדי) לא היתה בעיה. לחברה שלי הויזה לסין היתה בדרכון האמריקאי (ולכן כמובן היא נכנסה לסין איתו) והויזה לויטנם בישראלי (ולכן לויטנם היתה חייבת להכנס בישראלי). מעבר הגבול היה קצת יותר איטי וכמובן רצו לראות את שני הדרכונים (לכן לא תוכלי להכנס למלזיה ללא חתימה של תאילנד בדרכון הזר), אבל אחרי שראו שהכל בסדר לא היתה בעיה ולא היינו צריכות להסביר כלום.
תהני -
דרכון זר תיקון למרטין:Reנגעת בנקודה שמענינת אותי.
אתה יכול לתת לי פרטים על פינוי המוקשים שם?
היתה תקופה שחשבתי על להגיע לשם בשביל זה.