תגיד לי יערי, איך אני יכול ללכת לישון רגוע כשאני יודע שאתה מחפש לישון ליד אפטלינג??
... עד שלא תמצא משהו, אני לא אוכל להירדם ולהירגע

,
אז הנה המלצה ללינה ליד אפטלינג: אנחנו ישנו פעמיים (בפעם האחרונה במאי 2007) במלון שנקרא
De Kroon בעיירה קצהובל (Kaatsheuvel), שבשטחה נמצא פארק אפטלינג.
מדובר במלון משפחתי סטנדרטי, נעים, נקי וחביב מאוד, אבל יתרונו המובהק על כל המלונות בעיירות באזור אפטלינג (למעט מלון אחד שאפרט בהמשך) הוא בכך שהוא ממוקם 5 עד 7 דקות הליכה מפארק אפטלינג (בהליכה איטית ונינוחה מאוד) וזה פשוט תענוג. הרכב בחניה החופשית ליד המלון והולכים ברגל.
אם רוצים, ניתן (וכדאי מאוד) לקנות במלון גם כרטיסי כניסה לאפטלינג (כך עשינו פעמיים) ואז בכלל, סוף הדרך

... חגיגה בסנוקר, סליחה, באפטלינג

...אין צורך אפילו לעמוד בקופות, היישר לשעשועים ולמתקנים (אוי, נשבע לך שאני כבר מקנא בך

).
אבל, צריך (קצת) פרופורציות בחיים ולכן:
• חשוב לי להדגיש כי החדרים סטנדרטיים וממש לא מדהימים מבחינת עיצוב הפנים והאבזור שבהם, למרות שיש מספר גדלי חדרים. לא מדובר במלון מפואר או נוח במיוחד, מלון משפחתי קטן, רגיל, נעים וחמוד שייחודו במיקומו. בפעם האחרונה ישנו שם 2 מבוגרים ו-3 ילדים בחדר שנקרא חדר מרובע (Quadruple או 4 persons). יש להם כמה חדרים כאלה לארבעה אנשים שניתן בהם להוסיף מיטה נוספת לאדם/ילד חמישי. חד משמעית. כך אנו עשינו.
• המקלחת רגילה ולא מושכת בעליל. זה לא חדרי אמבטיה של מלונות 5 כוכבים

...
• ארוחת הבוקר חביבה וטובה, בסדר אבל לא יותר מזה (בכל זאת, מלון 3 כוכבים הולנדי), דסק קבלה קטן צמוד לדלפק הקטן של הבר שם בכניסה (וכן, יש בירות, בדקנו שוב ושוב את ערנות מנהל המקום שהוא גם הבעלים עם אשתו וגם הברמן

). יש למיטב זכרוני פינת משחקים ליד חדר האוכל לילדים קטנים, אבל בינינו, כשיש פינת משחקים כזו גדולה במרחק כמה דקות הליכה, לא חראם להתעסק בזוטות??
•
אבל כאמור, באמת שההכל מתגמד לעומת היתרון הענקי: המיקום, המיקום, המיקום!! תדמיין שהרכב השכור שלך בחניה ליד המלון בחינם ואתם צועדים בהליכה נינוחה של 5 עד 7 דקות מקסימום ואתם באפטלינג!! אין יותר קרוב מזה, במחיר הזה (אלא אם תלונו במלון אפטלינג הצמוד ממש לפארק, אבל זה ליגה אחרת וגם המחיר אחר

)...
בהחלט שווה!! בינינו, גם בפעם הבאה כשנגיע לאפטלינג (וברור לי שנגיע שוב, בפעם הרביעית

), בטוח שנישן שם, במלון דה קרון, בשם הנוחות. ושוב, שלא נטעה, המלון בסדר גמור, שלא חלילה תבין לא נכון. לא הייתי נוסע עם משפחתי (ועוד פעמיים) למלון שהוא איזה חור מגעיל ועלוב. המקום יפה, מסודר, נקי, נעים והיחס של המארחים סימפטי וטוב, מסבירי פנים ואדיבים. פשוט כוונתי מבחינת תיאום ציפיות היא שמדובר במלון משפחתי של 3 כוכבים ולא במשהו מפואר או יוקרתי או פנסי מדי וכאמור, אני בטוח שגם בפעם הבאה נלון שם וזה אומר הכל מבחינתי

.
שילמנו לפני שנתיים 273 יורו לשני לילות פלוס ארוחת בוקר לחדר של חמישה (136.5 יורו ללילה עם ארוחת בוקר לחדר של חמישה) בסוף חודש מאי.
הנה הלינק למלון דה- קרון (De Kroon) בקצהובל באתר בוקינג:
http://www.booking.com/hotel/nl/kroon.html?aid=330268;sid=7964a916f1ad326367fd397542cb331d
מצאתי לך גם את הלינק של האתר שלהם, תראה איפה יותר זול (באתר של המלון נדמה לי שיש תוספת קטנה לסופי שבוע בקיץ. תקרא טוב את עמוד המחירים) ומה מדיניות הביטולים או המקדמות ותזמין איפה שבא לך:
http://www.hotelkaatsheuvel.nl/indexe.html
אגב, לא רחוק, יש מסעדה סינית טובה מאוד ובכלל, העיירה נראית חמודה להפליא...
וזה לינק לכללללללל 3 המלונות למשפחות בעיירה קצהובל

:
http://www.booking.com/city/nl/kaatsheuvel.html?aid=330268
אפרופו מלון אפטלינג שציינתי כבדרך אגב למעלה, אם הילדים מוכנים לתרום את דמי הכיס (בעצם, אתה צריך לתרום את דמי הכיס שלך

...), יש כמובן את מלון אפטלינג היוקרתי והיקר יותר, צמוד צמוד לפארק עצמו, אבל הוא יקר בהרבה (למרות שאם בא לך לפנק ולהתפנק, חופשי...). אני תמיד מפנטז עליו וכמו בכל הפנטזיות, אני תמיד מסיים במלון דה קרון (במקור, השתמשתי באופן טבעי בפועל אחר, אבל לא רציתי שאנשים יפרשו זאת אחרת ממה שהתכוונתי

... בכל זאת, מלון משפחתי

... התכוונתי שאני מפנטז ללון במלון אפטלינג ובסוף, תמיד לן במלון דה קרון... ככה זה כשההורים לא מעניקים לי כבר דמי כיס..)... לפנטז תמיד אפשר, נכון? על המלון, על המלון

.... מי יודע, אולי פעם, לקראת הפנסיה כשהילדים כבר יגדלו, אבוא לאפטלינג רק עם אלה ואז נתפנק לנו שם

...הנה הלינק:
http://www.booking.com/hotel/nl/gtefteling.html?aid=330268;sid=7964a916f1ad326367fd397542cb331d
המלצה חמה: להתמקם כבר בלילה לפני ההגעה לאפטלינג באחד מהמלונות הסמוכים לפארק, כך שבבוקר תגיעו ראשונים ונינוחים ויהיה לכם את כל היום לפניכם... ניתן ללון שם גם את הלילה שאחרי ואז בבוקר להמשיך בנחת ליעד הבא (במיוחד בסופי שבוע בקיץ, כשאפלינג פתוח עד מאוחר)..
מצורף לך הלינק של המלון גם למטה.
תהנו!
אורן